Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Tips voor je fotoboek

Breng je reis tot leven in je fotoboek met het thema – ‘’Oh Summer’’

Tamara Schollser won met haar “Oh Bali”-fotoboek de speciale prijs voor het beste ontwerp in de Duitse CEWE Fotoboek wedstrijd. Haar zomerse ontwerp is nu als themaboek “Oh Summer” beschikbaar in de CEWE software.

Tamara en haar vriend Philipp hebben samen veel gereisd. In 2019 viel hun oog op Indonesië. Bali, Lombok en enkele kleinere eilanden waren drie weken lang de reisgebieden voor het koppel. Tamara ontwierp haar CEWE Fotoboek van de reis dan ook met veel aandacht voor detail; ze vulde het boek met haar mooiste ervaringen en de sfeer van Indonesië. En dat maakte ons extra enthousiast over de levendigheid van haar ontwerp. Benieuwd? Laat je ook inspireren!

Hey! Hey! – Een uitnodigend begin

Met de eerste binnenpagina nodigt Tamara je uit om verder te bladeren met een enthousiaste ‘Hey! Hey!’
Stel meteen jouw CEWE FOTOBOEK samen

Met een vrolijke groet trekt Tamara de lezer mee in haar CEWE Fotoboek Large Liggend. In de introtekst beschrijft ze wat je op de volgende pagina’s kunt verwachten.

De foto’s van de reis zijn voornamelijk gemaakt met een smartphone, maar voor sommige momenten heeft ze de camera gepakt. “Philipp hielp mij door om de paar dagen een back-up van de foto’s naar de cloud te maken en om de foto’s te sorteren in een map. Deze mappen, genummerd per dag en elk met ongeveer 100 foto’s, hielpen me ook bij het ontwerp”, legt Tamara uit.

Een dagboek in plakboekstijl

Wanneer waren we waar? In de stijl van een dagboek geeft de tekst dagelijkse informatie over de verschillende reisetappes.

In je CEWE Fotoboek is er voor elke dag minstens één spread (dubbele pagina). Tamara nam haar foto’s op één dag en maakte vervolgens de selecties voor de pagina’s. Ze bewerkte haar foto’s met verschillende pre-sets om alles een consistente stijl te geven.

Ontwerptip: breng kleuren over

Eenvoudig, maar mooi: neem de kleur over van een fotodetail in de verschillende ontwerpelementen – in dit geval de clipart. De pipetfunctie in onze software helpt daarbij.

Ontwerp met je hart en met passie

Met oog voor detail past Tamara de cliparts aan haar foto’s aan.

Tamara gebruikt alle verfijnfuncties in de CEWE software en werkt veel met cliparts. Deze cliparts plaatst ze voor en achter haar foto’s door ze heen en weer te schuiven in lagen. Ze veranderde veel ontwerpelementen qua kleur zodat ze bij de kleurstemming van de foto’s paste en paste de transparantie aan.

Het themaboek “Oh Summer”

Gebruik het thema “Oh Summer”

Geïnspireerd door het ontwerp “Oh Bali” is het themaboek “Oh Summer” voor jou beschikbaar in de CEWE software. Zo creëer je snel en eenvoudig een persoonlijk en uniek reisfotoboek met alle ontwerponderdelen uit het fotoboek van Tamara die je naar wens aan kunt passen.

In vier stappen naar het themaboek

  1. Selecteer het themaboek Links in het ontwerpmenu staat het kopje ‘Themaboeken’. Het themaboek “Oh Summer” is te vinden in het downloadgedeelte onder ‘Meer downloaden’ in de categorie Reizen.
  2. Ontwerpen met het themaboek Sleep het thema naar je fotoboek en vul de blauwe fotovakken met je favoriete foto’s. Klik op ‘Foto & video’ om de gekozen foto’s te selecteren.
  3. Aanpassen en wijzigen Je kan alle ontwerpelementen van het themaboek naar wens wijzigen; een clipart verplaatsen, de kleuren aanpassen, plaatsaanduidingen voor tekst of foto’s toevoegen of verwijderen.
  4. Voeg meer pagina’s toe Zelfs als je een themaboek gebruikt kan je pagina’s toevoegen. Gebruik de knop rechtsonder (+ 4 pagina’s) of dupliceer bestaande pagina’s met de rechtermuisknop.