Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

10 keer mooiere kerstkaarten

met deze onmisbare tips!

Jingle bells! Je kan niet vroeg genoeg beginnen aan kerstkaartjes, dat zie je ook aan de fotoshoots die vanaf begin oktober worden georganiseerd met als thema: Kerstmis.

Jouw kerstkaarten zien er dit jaar nóg 10 keer mooier uit. Vind hieronder de antwoorden op de belangrijkste kerst vragen:

 • Hoe maak je zelf leuke kerstfoto’s van je kind?
 • Hoe maak je mooie kerstkaarten?
 • Hoe maak je een origineel kerstkaart layout?

Zo heb jij straks snel en makkelijk een stel unieke kaarten in je brievenbus.

Zelf kerstfoto’s maken met deze onmisbare tips

Wil je graag zelf kerstfoto’s maken voor jullie kerstkaart? Of heb je al een fotograaf geboekt? Hoe dan ook, je kan met deze tips aan de slag om de leukste kerst foto’s te maken bij je thuis.

Kerst foto’s te maken bij je thuis. Gebruik leuke houten kerst accessoires voor je kerstfoto’s.

1. Accessorize jouw fotoshoot

In je kerstfoto’s kunnen kerstaccessoires uiteraard niet ontbreken. Maar je hoeft zeker ook niet te veel accessoires per foto te gebruiken. Less is more.

Dit zijn leuke kerst items die je kan gebruiken voor je fotoshoot:

 • Kerstlichtjes: kies een lichtslinger met een witte of doorschijnende draad als je een minimalistische achtergrond gebruikt, zo valt de draad minder op.
 • Houten kerstpoppetjes: in heel wat winkels kan je nostalgische houten kerstpoppetjes vinden.
 • Een leuke kersttrui: kies een blauwe of groene kersttrui voor je kind en gebruik dit als ‘kerst touch’ in je foto’s.
 • Knip leuke vormen uit papier of karton en laat je kinderen er iets creatief mee doen, of gewoon vasthouden.
Ook thuis kan je mooie foto’s maken, bijvoorbeeld met alles in het wit en lichtjes erbij.

2. Zorg voor een leuke locatie

Heb je nog een klein kindje, dan is het leuk om thuis foto’s te nemen. Gebruik dan de kinderkamer, of gewoon op het grote bed of op de grond. Je kan een leuke achtergrond creëren door te fotograferen op een houten vloer (maak de muur en vloer even helemaal leeg zodat er niets anders op de foto staat). Of je kan een simpel wit laken ophangen of op bed leggen en dit als achtergrond of ondergrond gebruiken.

Wil je graag buiten een locatie vinden? Kies dan een leuk bos of heide, eventueel met sparren. Buiten kan je het heel naturel houden, of je kan ook een dekentje meebrengen waar je kind op kan zitten.

Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

Een leuke locatie en zacht licht: perfect voor mooie foto’s!

3. Zorg voor een mooie belichting in je foto’s

Maak gebruik van ‘golden hour’, dat is het uurtje voor zonsondergang wanneer het licht heel zacht is doordat de zon laag staat. Nu ja … als er zon is natuurlijk ;-). In de winter zakt de zon al vroeg, waardoor het extra handig is om nog met je kinderen van dit gouden uurtje te genieten. (En om foto’s te nemen!)

Als je binnenshuis fotografeert, dan is het goed als je de lichten uit laat. Je werkt dan met licht dat door het raam naar binnen valt. Kies voor een lichte, heldere dag, en blijf dicht bij een raam, dan komt dit helemaal goed. Het is goed als je kind naar het licht toekijkt, zo krijg je een heel zachte en mooie belichting. Dit is vaak makkelijker om mee te werken dan met tegenlicht bijvoorbeeld.

Maak je kerstkaarten 10 keer mooier

Ah, dan is het tijd voor de kerstkaartjes! Het is geweldig leuk om kerstkaarten te ontvangen: leuke kleurrijke enveloppen in de brievenbus en dan alle kaartjes op de kast. Kerstkaarten ontvangen begint meestal bij kerstkaarten verzenden naar anderen. Stuur je veel kaartjes? Dan ben je er zeker van dat je er een heel aantal terugkrijgt.

Met deze tips zal je jouw vrienden héél blij maken met jouw kaartjes!

Verstuur je kerstkaartjes in december of januari, je krijgt ongetwijfeld veel kaartjes terug!

1. Timing van de kerstkaartjes

Kerstkaarten worden meestal verstuurd in december of januari. Het is dus helemaal prima om een beetje te laat te zijn. Je kan er eventueel een grapje bij maken en zo is dat weer helemaal leuk om te ontvangen. Wil je graag op tijd zijn met je kerstkaarten? Bij CEWE gaat het bestellen van kerstkaarten héél snel, dus je kan met een gerust hart in december nog kerstkaarten laten drukken.

Kies een ontwerp naar jouw smaak, bijvoorbeeld met mooie gouden opdruk.

2. In het oog springen met jouw kaart

Dé manier om mensen blij te maken met jouw kaartje is om er ook mee in het oog te springen. Een origineel kaartje geeft blijk van de liefde waarmee het werd gemaakt. Je kan bijvoorbeeld gaan voor extra minimalistisch, waardoor je een artistiek randje aan je kaart geeft. Of wil je voor een mooie gouden tekst gaan die de gelukkige ontvanger meteen onderdompelt in die gezellige kerstsfeer?

Met de CEWE ontwerpsoftware vind je meteen een leuke kerstkaart layout.

3. De layout van je kerstkaart

Welke stijl kerstkaart je ook kiest, het is goed om rekening te houden met een aantal basisregels:

 • Zet niet té veel foto’s op de kaart, maar blijf bij 1 tot 4 foto’s.
 • Wil je graag een eenvoudige, minimalistische kaart, kies dan voor een wit kader rond je foto en gebruik een heel eenvoudig lettertype zonder te veel kronkels.
 • Ga je voor een over-the-top kerstsfeer, durf dan voor alle toeters en bellen gaan!
 • Zet tekst nooit te dicht bij de rand.
 • Zet niet té veel tekst op je kaart, want dat is visueel heel erg druk.
 • Zorg voor voldoende witruimte, dat geeft ademruimte en brengt een bepaalde rust in je ontwerp.

Maar ach, geen kaas gegeten van layout? Dat is geen probleem.

Bij CEWE is het maken van kerstkaarten héél gemakkelijk. Je kan zelf een voorgemaakt ontwerp kiezen waar je enkel nog foto’s aan hoeft toe te voegen, en de tekst kan personaliseren.

Er zijn allerlei soorten ontwerpen, dus voor ieder wat wils. Waar je altijd zeker van bent, is de kwaliteit van de CEWE producten. Dat kan ik als fotografe 100% onderschrijven.

Geschreven door: Maxine Stevens