Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

Tips voor fotoshoots in de buitenlucht: maak het perfecte portret

Ga ongeacht het seizoen naar buiten en haal het meeste uit het natuurlijke licht van de zon, het is de ideale belichting voor je portretfotoshoot. Bovendien kun je verschillende buitenlocaties kiezen voor je fotoshoot en zo zorgen voor variatie in je beelden. Ontdek onze toptips voor het maken van portretfoto's op buitenlocaties - ideaal om prachtige fotocadeaus te maken, zoals een telefoonhoesje met fotoprint.

1. Gebruik je smartphone

Als je een professionele fotograaf bent, kijk dan nu de andere kant op! Vergeet de grote camera, verschillende lenzen, flitsers, statief en reflectoren. Ook met alleen je smartphone maak je in de buitenlucht prachtige portretfoto's met familie en vrienden. De camera van je telefoon is perfect om spontane foto's te maken in een ontspannen, leuke en plezierige omgeving. Het zorgt ervoor dat mensen minder druk voelen en niet geïntimideerd raken door een grote lens in hun gezicht!

Toch zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om in gedachten te houden wanneer je je buitenportretfoto's maakt met je telefoon, vooral als je van plan bent om je foto's te gebruiken voor een CEWE FOTOBOEK of wanddecoratie. Hou rekening met de brandpuntsafstand, omdat deze van invloed is op de verhoudingen in je foto. Als je bijvoorbeeld een foto maakt met een korte brandpuntsafstand terwijl je te dicht bij je onderwerp staat, kan de neus op de foto veel groter lijken dan hij is! Neem iets meer afstand van de mensen die je wilt fotograferen en snijd de foto later bij om, als dat nodig is, het formaat van je portret te aan te passen.

Toptip: als je een van de nieuwste smartphones hebt, maak dan gebruik van de andere cameramodi, zoals de groothoeklens, naast de ingebouwde portretmodus die automatisch de achtergrond vervaagt om puur op je onderwerp te focussen.

2. Vind de perfecte plek

We weten zeker dat je vrijwel direct een paar geschikte locaties kunt bedenken voor een portretshoot in de buitenlucht. De meest voor de hand liggende plekken zijn vaak populaire bestemmingen voor dagtripjes of familie-uitjes, maar zo'n plek is niet per se nodig voor je fotoshoot. Kies minder bekende, stillere locaties voor een rustige fotoshoot met minimale afleiding. Wat dacht je van een klein bosrijk gebied aan de rand van de stad of een bloemenweide? Houd de volgende keer dat je op pad gaat je ogen open voor de perfecte plek!

Toptip: je achtergrond hoeft niet bijzonder fotogeniek te zijn omdat er maar een klein gedeelte zichtbaar is in je portret ziet en dat stuk is vaak ook nog onscherp!

3. Maak gebruik van het 'gouden uur'

De beste tijd om je buitenportretfoto's te maken is tijdens het gouden uur. De warme gloed van de zon zorgt voor een perfecte algehele belichting en prachtige huidtinten. Het gouden uur begint ongeveer een uur voor zonsondergang en zorgt ervoor dat je omgeving baadt in een warm licht, waardoor een direct herkenbaar zomergevoel ontstaat. Zorg ervoor dat je je fotoshoot een half uur eerder begint, zodat je deze tijd goed kunt benutten en terwijl de zon ondergaat foto's kunt maken op alle verschillende natuurlijk lichtniveaus.

Toptip: houd rekening met de locatie van de zon op de plek die je kiest voor je fotoshoot. Als je de plek waar je foto's wilt maken van tevoren kunt bezoeken, is dit een geweldige manier om te zien wat er met het zonlicht gebeurt en weet je van tevoren of de zon bijvoorbeeld achter bomen of een berg verdwijnt.

4. Kies de juiste outfit

Hoewel spontane portretfoto's geweldig kunnen uitpakken, is het soms fijn om je opnames tot in de puntjes te plannen. Denk na over kleding en accessoires en bedenk of deze geschikt zijn voor de locatie van je fotoshoot. Houd ook rekening met je kleurenschema; kies je voor contrasterende kleuren of juist tinten die het landschap aanvullen? Denk ook na over de stijl; ga je voor een formele of een casual uitstraling? Er is genoeg om over na te denken, maar het levert prachtige buitenportretfoto's op!

Toptip: als je niet zeker weet welke outfit de beste is voor de locatie, neem dan gewoon een kledingselectie mee naar de fotoshoot. Het belangrijkste is immers dat jij je lekker voelt in wat je aanhebt!

5. Wolken zijn welkom!

In de zomer, als de dagen langer zijn en de avonden lichter, is er volop natuurlijk licht om te gebruiken tijdens je outdoor fotoshoot. Maar als het om fotografie gaat, kan de zon soms te veel zijn! Afhankelijk van de stand van de zon kunnen er harde schaduwen ontstaan in je foto's die zorgen dat er ongewenste donkere plekken ontstaan, met name in het gezicht. Dit betekent echter niet dat je alleen 's ochtends en 's avonds als de zon lager staat goede portretfoto's kunt maken - we raden je gewoon aan om de felle, brandende zon te omzeilen.

Wolken zijn een welkome aanvulling op je foto's en zullen de belichting snel veranderen op manieren die je niet zou verwachten. Een lichte bewolking is ideaal voor je portretfoto's in de buitenlucht, omdat het zorgt voor diffuus licht en schitterende beelden creëert. Sommige van de beste portretfoto's zijn gemaakt in de schaduw onder de bomen!

6. Experimenteer met andere instellingen

Onze tips voor portretfotografie werken niet alleen in de natuur, maar gelden voor alle soorten buitenlocaties. Wat dacht je van een fotoshoot voor historische architectuur of een modern gebouw? Misschien kun je gebruik maken van kleurrijke graffiti, monochrome muren of ongebruikelijke deuren als achtergrond voor je foto. Als je de perfecte locatie hebt gevonden, bedenk dan hoe je onderwerp eruit kan springen. We raden aan om een outfit te dragen die past bij de setting en kleuren, zoals neutrale tinten tegen een felgekleurde muur.

Zet je camera's klaar!

Profiteer van het daglicht om naar buiten te gaan en prachtige portretfoto's te maken. Het natuurlijke licht doet wonderen voor je onderwerp en met onze toptips in gedachten maak je gegarandeerd het perfecte buitenportret. Deel je favoriete foto's met ons op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest - we hopen dat je je geïnspireerd voelt om creatief aan de slag te gaan en plezier te hebben!