Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Hoe voeg je een landkaart toe aan je fotoboek

De CEWE-software biedt de mogelijkheid om kaarten te integreren in fotoboeken. Je kan bijvoorbeeld je eigen GPS-routes opnemen en zelfs beeldmarkeringen gebruiken bij je eigen foto’s.

Mijn vriend en ik maken samen leuke uitstapjes en hikes. Het komt wel eens voor dat we ons later de route niet helemaal meer herinneren. Dan is de landkaartfunctie in de CEWE-software heel handig. Zo kunnen we gemakkelijk de mooiste routes traceren en toevoegen aan ons fotoboek. Zo beleef je de wandelingen steeds weer opnieuw.

In de CEWE-software kan je in slechts enkele stappen een kaart in een fotoboek toevoegen. Je kan kiezen uit drie verschillende weergaven; topografisch, reliëf en helder.

1. Selecteer je kaartsectie

Klik in de software op de kaarttool in het menu bovenin. In het bewerkingsvenster dat wordt geopend, voer je in de linkerbovenhoek een plaats in die je hebt bezocht. Door de kaart direct in het venster te plaatsen, kan je kiezen welk deel je wil laten zien. Selecteer vervolgens een weergave van de kaart. De klassieke kaartvorm is ideaal voor rondreizen of stedentrips. En op de topografische kaarten komen landschappen duidelijker naar voren.

Met de markeringen kan je makkelijker routes illustreren; dit is precies waar we waren!

2. Stel fotopinnen (markeringen) in op de stations

Met de tool “Voeg nieuwe markering toe aan kaart” kan je bezochte plaatsen markeren met een vlag. Sleep een bijbehorende foto rechtstreeks naar de kaart. Met behulp van de GPS-informatie die automatisch in je foto wordt opgenomen plaatst de software je fotospeld op de juiste locatie in de kaart.

Tip: Je kan op je smartphone of camera ervoor kiezen om GPS-informatie over je foto’s op te slaan. Als je een foto met GPS-informatie invoegt in een CEWE-Fotoboek, biedt de software aan om een geschikte kaart te maken. Deze foto’s kan je vervolgens gebruiken voor de markeringen.

De kaart kan naar eigen wens geïntegreerd worden in het ontwerp.

3. Ontwerp met kaarten

Je hoeft de kaart niet per se op een hele pagina te plaatsen, maar kan deze ook op een deel van de pagina zetten. Ook rond kaarten kunnen maskers en kaders geplaatst worden, net zoals dat in principe mogelijk is met foto’s. in ons voorbeeld wordt transparantieverloop gebruikt om de zachte rand van de kaart te creëren.

Routes invoegen via GPX-bestanden Je kan gratis online tools gebruiken om bijvoorbeeld routes op Google Maps te maken en deze vervolgens als GPX-bestand te exporteren. Onze software geeft je de mogelijkheid om dit bestand te lezen en als reisroute op je ingevoegde kaart weer te geven. Klik hiervoor op de kaart en open de functie “GPX-track selecteren” in het hoofdmenu. Voeg vervolgens het gewenste GPX-bestand toe.

Tip: Als je graag met een beetje hulp ontwerpt, dan kan je met de software in enkele stappen kaarten integreren. En mocht je vastlopen, dan vind je onder “Help” gedetailleerde instructies en antwoorden op veel vragen. Ook de klantenservice helpt u graag verder als dat nodig is.

Wij gebruiken graag kaarten om onze reisbestemmingen in ons CEWE-Fotoboek te illustreren. Hiervoor gebruiken we niet alleen de geautomatiseerde functie, maar zijn we zelf ook graag creatief bezig. We wensen je veel plezier bij het ontwerpen van een fotoboek met individuele kaarten!

Dit blog is geschreven door onze Duitse ambassadeurs Annika en Matthias Kocho en vertaald voor Benelux door onze medewerkers. Annika en Matthias zijn een reisbloggersduo en delen sinds 2015 hun reiservaringen via hun blog 'Dreamteam around the world'.