Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

Fotografietips

‘Een fotoboek is meer dan een herinnering’

Danielle Regout

Jarenlang had Danielle Regout stress van haar hoeveelheid digitale foto’s. Ze had geen overzicht meer en was bang om alles kwijt te raken. Ze besloot het anders aan te pakken en verdiepte zich in technieken om foto’s te organiseren. Ze vond een methode die ze inmiddels al tientallen jaren toepast. Danielle is foto organizer en vaste klant bij CEWE. Door middel van haar opruim-cursussen helpt ze mensen een overzichtelijk fotoarchief te creëren en deze veilig te bewaren. Onlangs maakte ze een fotoboek voor haar moeder. We spraken Danielle over de emotionele waarde van zo’n fotoboek.

Terug in de tijd

Danielle woonde tot haar twaalfde in het buitenland. Een pre-digitale tijd waarin momenten werden vastgelegd met een analoge camera. Haar moeder liet honderden foto’s ontwikkelen en plakte fotoboeken vol met herinneringen. Deze fotoboeken betekenen alles voor Danielle. Het is het enige wat ze nog heeft van die periode. “Als ik door de fotoboeken blader dan ga ik terug in de tijd. Ik ruik en voel de momenten. Ik zit meteen weer in de emotie. Of het nou verdriet is of blijdschap”.

Onverwachte momenten

Foto’s organiseren is niet het enige wat Danielle graag doet. Zodra ze tijd heeft, kruipt ze zelf achter de camera. Danielle fotografeert voornamelijk haar kinderen, man, ouders en broertje. “Familie fotograferen is voor mij heel belangrijk”. Wat ze het liefst vastlegt? De momenten tussendoor. Danielle daagt zichzelf iedere keer weer uit om de onverwachte ogenblikken te pakken: “Ik hou niet van geposeerde foto’s. Juist als de ´modellen´ het niet verwachten, maak ik de meest pure foto’s ”.

Gebundelde herinneringen

Afgelopen zomer werden Danielle haar ouders samen 125 jaar. Om dat te vieren gingen ze met de hele familie op vakantie naar Frankrijk. Broers, zussen, kinderen, neefjes en nichtjes; ze waren allemaal van de partij. Met maar liefst 28 familieleden verbleven ze een week lang in een Frans Chateau. Een week waarin ze veel tijd met elkaar doorbrachten, diepe gesprekken voerden en de familieband versterkt werd. Danielle fotografeerde wat af en bundelde de speciale momenten in een fotoboek van CEWE.

Een cadeau voor haar moeder

Het fotoboek geeft ze cadeau aan haar moeder. Om haar te bedanken voor alles wat ze voor Danielle heeft gedaan. “Mijn moeder is mijn thuishaven. Ik associeer thuis niet met spullen, een huis of een plek, maar met mijn moeder”. Danielle kan altijd op haar terugvallen: “Ze hield zelfs mijn hand vast tijdens de tweede bevalling, toen mijn man er niet bij kon zijn, omdat hij voor zijn werk in het buitenland zat.” Daarvoor wil Danielle dolgraag iets terugdoen. “Mijn moeder gaf mij met haar fotoboeken mijn jeugdherinneringen. Ik wil haar de bijzondere herinnering in Frankrijk teruggeven.” Hoe ze verwacht dat haar moeder reageert? “Ze gaat het fantastisch vinden. Ik denk dat ze zelfs een beetje emotioneel wordt. Familie is alles voor mijn moeder. Het feit dat ik dit aan haar kan geven, is het allermooiste wat ik voor haar kan doen”.

Ook last van fotostress? Lees hier meer over Danielle haar OPA-methode.