Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Je favoriete lettertypes in je fotoboek

In onze software vind je verschillende cliparts met leuke teksten. Die zijn eenvoudig te gebruiken als titels. Het nadeel? Je bent gebonden aan de tekst die in de clipart staat. Wij leggen uit hoe je verschillende lettertypes kan gebruiken in je fotoboek.

Je kan het ontwerp voor je fotoboek helemaal uniek maken. Of je nou kiest voor veel tekst of minimaal, tekst schrijven in je fotoboek is natuurlijk het leukst in een zelfgekozen lettertype.

Tip: Wist je dat alle lettertypes die je op je computer download ook zichtbaar zijn in onze software? Je kan ze vinden door op een tekstvak te klikken en rechts onder in je scherm onder ‘Lettertype en grootte’ op het balkje met lettertypes te klikken.

Om te beginnen maak je het ontwerp voor je pagina af. Voeg je gekozen cliparts of een tekstvak toe en typ daarin je tekst. Dat maakt het straks makkelijker om een mooi lettertype te kiezen.

Vervolgens zoek je online lettertypes op om te downloaden. Dafont.com is een goede website voor zowel betaalde als gratis lettertypes. En op Google Fonts vind je allerlei gratis lettertypes. Zoek een lettertype dat je mooi vindt en download deze. Zodra je de gedownloade bestanden opent, krijg je een venster met daarin alle letters en cijfers beschikbaar in het lettertype. Zo kan je in één oogopslag zien hoe het lettertype eruit komt te zien. Klik linksboven in het venster op ‘installeren’.

Nu is het gedownloade lettertype te vinden in de software. Selecteer je tekst, selecteer het gedownloade lettertype en klaar!

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen lettertypes waar je uit kunt kiezen. Veel van onze cliparts hebben de stijl kalligrafie of handlettering. In ons voorbeeld zie je één van onze cliparts naast een lettertype dat daar veel op lijkt. Je kan je titels dus afstellen op de cliparts die je wil gebruiken, maar je kan ook kiezen voor contrast.

Tip: Als je veel tekst gebruikt in je fotoboek, ga dan voor een duidelijk leesbaar lettertype. Combineer bijvoorbeeld een sierlijk lettertype voor de titel met een strak lettertype voor de rest van de tekst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes, tips en tricks in je mailbox. Je ontvangt tevens €5,- korting op je eerste bestelling bij CEWE.

** Je kunt je te allen tijde weer afmelden. Korting eenmalig geldig op een bestelling van minimaal €25.
Bevestig je inschrijving
We hebben je een mail gestuurd waarin we je vragen om je inschrijving te bevestigen. Tevens vind je hierin ook je kortingscode.
Het spijt ons
er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.