clear
CEWE photoworld app

CEWE FOTOBOEK, Fotoafdrukken en meer

Installeren Installeren

Beste fotoservice

close

Zo fotogeniek zijn Nederland & België

Deze zomer blijven we dichterbij huis dan ooit. Samen met time to momo laten we zien dat er genoeg plekken zijn waar je fantastische foto’s kunt maken. Ontdek onze Top 20 hier; Nederland & België op hun mooist.

Nu maken

CEWE & time to momo

Time to momo is dé specialist op het gebied van stedentrips en mooie plekken ontdekken. Bij CEWE draait alles om het mooiste uit je foto's halen. En omdat prachtige foto's maken nu eenmaal beter lukt op een geweldige plek, hebben we samen deze 20 meest fotogenieke must-sees voor je samengebracht. Mede namens time to momo zeggen we: maak er iets moois van!

Top 10 fotogenieke plekken België

Abdij van Villers | Villers-la-Ville

Bij de Abdij in Villers-la-Ville ga je heel ver terug in het verleden: de abdij werd gebouwd tussen 1190 en 1267. De ruïnes zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Sommige delen zijn totaal overwoekerd met groen, heel indrukwekkend. Bezoek ook de wijngaard. Fotografeer de imposante abdij in zwart-wit om het mysterieuze aspect van de ruïnes te benadrukken.

Rock Strangers | Oostende

Kunst zorgt vaak voor controverse. Zo ook de Rock Strangers oftewel ‘de rode blokken’, zoals de Oostendenaren ze noemen. De beeldengroep van Arne Quinze is erg omstreden en kent heel wat tegenstanders. Neem zelf een kijkje aan het Zeeheldenplein en vorm je eigen mening! Sta vroeg op, ga tussen de blokken staan en fotografeer vanaf de grond iets omhoog voor een uniek perspectief.

Sint-Janshuismolen | Brugge

In de 13e eeuw draaiden er constant meer dan 25 windmolens op de Brugse stadsvesten. Van de vier exemplaren die nu nog de Kruisvest sieren, staat de Sint-Janshuismolen er al sinds 1770. De molen is open voor publiek; bezoek de molen en geniet bovenin van het prachtige uitzicht over Brugge. Zet bij het maken van de foto de molen eens niet in het midden, maar iets naar links of rechts. Zo wordt je blik nog meer naar het onderwerp getrokken.

Jouw foto van de Sint-Janshuismolen aan de muur?

De terrils van Charleroi | Charleroi

Bekijk Charleroi eens van een andere kant: vanaf een terril in de stad. Je bereikt de top van zo’n ‘slakkenberg’ alleen te voet, dwars door het groen. Avontuur! Eenmaal boven kijk je uit over de oude industriestad. Grijs en grauw, of toch mooi? Beklim een terril en oordeel zelf. Fotografeer de zonsondergang vanaf de terril om Charleroi op een romantische manier vast te leggen.

Dorpse schoonheid | Durbuy

Geplaveide straatjes, historische huizen, gezellige cafés en restaurants: Durbuy is super sfeervol. Het kleinste stadje van de Belgische Ardennen ligt aan de meanderende Ourthe en is omgeven door bos. Ontdek dit charmante stadje te voet; mooi in ieder seizoen. Probeer het dagelijkse leven in Durbuy vast te leggen, en laat je foto’s een verhaal vertellen.

Het Zwin | Knokke-Heist

Wandel of fiets door natuurreservaat Het Zwin en verwonder je over het unieke landschap. Hier verandert land in zee, doordat twee keer per dag het zeewater de Zwinvlakte binnenstroomt. Bijzonder! Bovendien vormen de slikken en schorren een thuis voor zeldzame vogels en planten. Probeer naast het weidse landschap ook eens de prachtige details in de natuur te fotograferen, zoals een van de mooie vogels of een close-up van een plant.

Overnachten in Knokke-Heist?

Het graffitistraatje | Gent

Midden in Gent ligt een straatje waar het middeleeuwse karakter van de stad botst met de moderne wereld: de Werregarenstraat, oftewel het graffitistraatje. Eigenlijk is graffiti hier verboden, maar de gemeente knijpt een oogje dicht. Je ziet er de mooiste tags! Speel met de instellingen van je camera om de verschillende kleuren nog meer naar voren te laten komen in je foto’s.

Parc de la Boverie | Luik

Het Parc de la Boverie, op het eilandje Outremeuse in de Maas, is de favoriete zondagmiddagbestemming voor vele Luikenaren. In 1905 vond de Wereldtentoonstelling hier plaats, met het prachtige pand van museum La Boverie als aandenken. Fotografeer de ornamenten van het pand of focus op het contrast tussen de klassieke architectuur en moderne uitbouw.

Art-nouveau in Sint-Gillis | Brussel

Architectuurliefhebbers halen hun hart op in Sint-Gillis. De wijk staat bekend om z’n vele art-nouveau gebouwen. Kunstenaars uit deze stroming lieten zich inspireren door organische motieven. De gevels in Sint-Gillis zijn ware kunstwerkjes. Bekijk ze allemaal en zoek bij het fotograferen juist naar die prachtige details om de verschillende karakters van de gebouwen vast te leggen. Zoals de gevel op deze foto.

Begijnhof | Kortrijk

Even tot bezinning komen? Dat kan op het rustieke Begijnhof in Kortrijk. Groot is het niet, maar schattig is het absoluut. In het kijkhuisje aan de ingang kun je zien hoe de ‘begijntjes’ er vroeger leefden. Geef je bij Huyze Begga over aan de zoete zonde van een gebakje! En maak daarna eens een avondwandeling om de mooi verlichte, pittoreske straatjes vast te leggen.

Top 10 fotogenieke plekken Nederland

Kiekkaaste | Groningen

Aan de rand van de provincie Groningen, op de grens met Duitsland, vind je de enige ‘buitengaatse’ vogelkijkhut van Nederland: de Kiekkaaste van het Groninger Landschap. De Kiekkaaste staat op palen in de Dollard. Neem plaats op een bankje en geniet van het uitzicht. Of kom in alle vroegte en fotografeer de Kiekkaaste vanuit een hoek laag bij de grond. Zo torent de hut echt boven het landschap uit!

Je eigen Kiekkaaste foto aan de muur?

Honigcomplex | Nijmegen

Het industriële Honigcomplex is een broedplaats vol creativiteit en culinaire hotspots. Voor Nijmegenaren is dit recent tot bloei gekomen gebied echt dé place to be. Overdag geniet je hier van hippe winkeltjes, ’s avonds kun je er goed eten en is er altijd wel ergens een feestje of festival. Probeer deze rauwe omgeving vast te leggen in zwart-wit foto’s voor een echt urban gevoel, zoals deze muurschildering van Pipsqueak was Here!!!

De Monnikendam | Amersfoort

Deze waterpoort bestaat uit twee torens en een poortboog: ontzettend fotogeniek. De krokussen in de grasstroken om de brug staan in het voorjaar in bloei. Dit levert nóg mooiere plaatjes op. Geniet bovenop de brug van het uitzicht op de stad; je krijgt een heel ander gevoel bij Amersfoort. Maak in je foto’s gebruik van het water en de reflectie van de omgeving hierin.

30 kilometer strand | Ameland

Als je een drukke stad gewend bent, zijn de rust en ruimte op Ameland een verademing. Die leegte! Dat licht! Met bijna 30 kilometer strand heb je vaker een stuk helemaal voor jou alleen, op een zeehond na misschien. Blijf even plakken om de zonsondergang vast te leggen. Speel met de prachtige gloed door het silhouet van diezelfde zeehond tegen de ondergaande zon te fotograferen.

The Slaak | Rotterdam

Als The Slaak een kamer voor je vrij heeft, dan moet je niet lang twijfelen. Dit superstylish designhotel met flair staat vol met retro-fiftiesmeubilair. Vroeger deed het monumentale pand dienst als drukkerij. Nu is het de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Rotterdam. Fotografeer de bar eens ter hoogte van je heup om het interieur nóg imposanter over te laten komen.

Poort van de Veluwe | Otterlo

Otterlo wordt ook wel ‘de poort van de Veluwe’ genoemd; van hieruit kun je het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus – een architectonisch hoogstandje van Berlage – bezoeken. Het is een perfect startpunt voor een wandeling of een fietstocht over De Hoge Veluwe. Maak tijdens het fotograferen gebruik van de compositieregel: kijk of er lijnen zijn die een weg leiden door het landschap.

The Collector | Den Haag

Dit gloednieuwe hotel is funky en kunstzinnig. De naam verwijst naar de dingen, ideeën en lessen die je tijdens je reizen ‘verzamelt’. En die zie je overal terug in dit hotel. The Collector ligt midden in de stad, in de Haagsche Bluf: een mooi, rustig hofje met winkels en restaurants. Gebruik de eigenzinnige elementen in het interieur om een unieke compositie voor je foto’s samen te stellen.

Een nachtje blijven slapen in dit unieke hotel?

De ENCI-groeve | Maastricht

Bij de Sint Pietersberg ligt het terrein van de voormalige ENCI (cement)fabriek, waar in 2018 – na bijna 100 jaar – de mergelwinning stopte. Je geniet er van prachtige natuur. Start bij Chalet Bergrust, beklim de berg via de Luikerweg en geniet van het spectaculaire uitzicht over de groeve. Leg het indrukwekkende gebied vanaf het uitzichtplatform vast met een groothoeklens; zo lijkt het nog groter!

WT Urban Kitchen | Utrecht

De culinaire attractie van Utrecht is WT Urban Kitchen: het restaurant in de top van de watertoren in Rotsoord. Je hebt er spectaculair uitzicht vanaf de tiende verdieping, waar je ook nog eens buiten kunt zitten. Het eten is lokaal, verrassend en goed op smaak én geweldig te fotograferen. Speel met een beperkte scherptediepte door het gerecht van de zijkant vast te leggen en te focussen op één bepaald ingrediënt.

NDSM-werf | Amsterdam

Amsterdam eens van de andere kant bekijken? Dat kan bij de NDSM-werf in Noord. Op deze creatieve, rauwe buitenlocatie is van alles te doen: van lekker eten en drinken tot tuinieren en yogalessen volgen. Op het strandje bij PLLEK geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Fotografeer het stadssilhouet van Amsterdam en speel met de verhouding tussen water, skyline en lucht.

Fotoboeken op echt fotopapier

Je foto’s worden pas echt onvergetelijk op echt fotopapier. Als je een CEWE fotoboek maakt, kies dan voor fotopapier! 

Meer tips, meer weg

time to momo laat je met een serie van 3 speciale gidsen Nederland en België van hun allerbeste kant zien. Ontdek nu die inspirerende reisgidsen (voor slechts €17,99 p/st) vol tips voor uitjes en weekendjes.