clear
CEWE photoworld app

CEWE FOTOBOEK, Fotoafdrukken en meer

Installeren Installeren

Beste fotoservice

close

 

Terug naar vroeger

 

Meer dan 100 jaar geleden begon Carl Wöltje een fotozaak in Oldenburg en dat was een groot succes. Deze zaak bestaat nog steeds en ademt de historie van CEWE met fototoestellen van vroeger, vergeelde foto’s van tientallen jaren terug en zwart-wit foto’s van de oprichters aan de muur. In 1961 werd CEWE officieel opgericht door Heinz Neumüller

 

 

 

De oprichting

 
 

Oprichter Heinz Neumüller was een gepassioneerd fotograaf en maakte van zijn hobby zijn werk. In 1949 trouwde hij met de dochter van Carl Wöltje. Heinz ging aan de slag bij zijn schoonouders en richtte binnen dit bedrijf CEWE op.

De naam CEWE is afkomstig van de twee eerste letters van Carl Wöltje zijn naam; C.W.. Het bedrijf maakte diverse fotoproducten in Oldenburg. Al snel breidde het bedrijf uit
met meerdere vestigingen in Duitsland en werd het tien jaar na oprichting internationaal door een locatie te openen in Nederland. Ook was de fusie met het Duitse United Color een stap naar de groei van het bedrijf.

Daarna ging het snel en werd CEWE in Europa de grootste leverancier van foto finishing producten zoals je vandaag de dag in het assortiment vindt.

 
 

CEWE nu en in de toekomst

 
 

Op het moment produceert CEWE op elf locaties binnen Europa. De kwaliteit wordt keer op keer bevestigd door de vele prijzen. Zo wonnen we in zowel 2018 als 2019 de TIPA award voor beste fotoservice ter wereld! Dat is natuurlijk een behoorlijke eer. We leggen de lat hoog; we willen ieder jaar de beste blijven.

 
 

Innovatie als motor

 
 

CEWE heeft altijd voorop gelopen in fototechniek. Zo waren we, tijdens de overgang van de zwart-wit foto naar kleurenfoto’s, volop bezig met innoveren in onze laboratoria. Nog steeds innoveren we continu en proberen we voorop te lopen met vernieuwende
producten en technieken. Zoals je je misschien voor kunt stellen vraagt de huidige wereld van smartphone fotografie en internet om een geheel andere aanpak. Door middel
van gebruiksvriendelijke CEWE bestelsoftware zorgen we ervoor dat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Ook de mobiele ontwikkeling hoort hier natuurlijk bij. Via de smartphone CEWE producten bestellen is inmiddels enorm eenvoudig geworden en de ontwerpmogelijkheden zijn al bijna net zo breed als die op de computer.

Innovatie in de digitale revolutie doet CEWE op een uitgebreide manier. Zo vinden we het ook belangrijk om de normale ontwikkeling van de producten niet uit het oog te verliezen. We blijven bij CEWE dan ook continu innoveren op het gebied van fotokwaliteit. Ook vernieuwen we ons productportfolio voortdurend. Onlangs voegden we bijvoorbeeld de CEWE Hexxa’s aan het assortiment toe.

Kortom; we zorgen er continu voor dat jij als klant het mooiste uit je foto’s kan halen en dat we de beste fotoservice ter wereld blijven!

 
 

Het belang van duurzaamheid

 
 

Wist je dat we in één jaar zoveel foto’s ontwikkelen dat we, als je al deze prints naast elkaar zou leggen, tien keer rond de aarde kan gaan? Als je zoveel prints afdrukt is het belangrijk dat je op een duurzame manier te werk gaat. CEWE gebruikt daarom enkel FSC goedgekeurde materialen voor de productie.

Daarnaast zorgen we er ook voor dat ons transport zo min mogelijk impact op het milieu heeft. Doordat we gebruikmaken van het ‘Lean and Green’ programma zorgen we voor een reductie in de CO2-uitstoot door transport. Dit initiatief realiseert namelijk minder lege vrachtwagens en daardoor minder uitstoot.

Ook hebben we de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen hoog in het vaandel. Door de circa 4000 medewerkers tevreden te houden, maar ook door ons in te zetten voor SOS Kinderdorpen.