Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

3 toffe city trips voor in de zomer

Het is bijna zomer! De vakantie laat nog even op zich wachten, maar dat mag de pret niet drukken. Niet zo gek dus dat veel mensen nu al bezig zijn met het inplannen van een heerlijke trip. Wij zetten alvast weer een paar leuke city trips waar je veel toffe foto’s kan maken voor je op een rij.

Florence

Florence is de hoofdstad van het Italiaanse Toscane. Als belangrijkste renaissancestad ter wereld is het de grootste en drukst bezochte stad van de provincie. De stad leent zich uitstekend voor een lange zomerse city trip.

Met een rijke geschiedenis heeft Florence een paar schitterende hotspots die je absoluut niet mag missen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Palazzo Vecchio, waar het stadsbestuur nog altijd zetelt, en bewonder de prachtige fresco’s. Maak een wandeling over de Ponte Vecchio of bezoek de Galleria dell’Accademia, waar Michelangelo’s David te vinden is. En vergeet vooral niet de Duomo van de stad; de meest herkenbare bezienswaardigheid in de stad.

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een city trip maar toch heeft deze stad een aantal hotspots waar je prachtige foto’s kan maken terwijl je geniet van het centrum.

Je kan het beste beginnen met het Fransiscanenklooster, want de stad lijkt gebouwd te zijn om dit prachtige felroze gebouw. Vanaf daar sta je, na een korte wandeling over het plein, direct aan de Tromostovje (de driedubbele brug). Ook deze indrukwekkende bezienswaardigheid mag je zeker niet missen! Maak een wandeling door het centrum en neem een kijkje bij het kasteel Ljubljanski Glad voor een uitzicht over de hele stad.

Porto

De op één na grootste stad van Portugal is met haar historische centrum de perfecte bestemming voor een weekendtrip. Het historische centrum zit vol hotspots, en leent zich voor een heerlijke wandeling langs de mooiste plekjes in de stad.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar de Azulejos (beschilderde wandtegels) die je verspreid door de stad vind. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan treinstation São Bento, dat voorzien is van wel 20.000 van deze tegels. Maak een wandeling over de ijzeren bruggen van de stad. Of loop binnen bij de gouden kerken in de stad, zoals de Igreja de São Francisco. Van buiten misschien niet veel bijzonders, maar de gouden versieringen binnen zijn een schitterend onderwerp voor de camera. Voor een uitzicht over de stad kan je een bezoekje brengen aan de kathedraal, en het nabijgelegen klooster. En mocht je een echte boekliefhebber zijn: Livraria Lello is een van de mooiste boekwinkels ter wereld!

Waar ga jij heen deze zomer?

Florence, Ljubljana en Porto zijn, net als vele andere steden in Europa, binnen een paar uur te bereiken met het vliegtuig. Ideaal dus voor een korte city trip. Met rijke geschiedenissen en de meeste hotspots binnen loopafstand van elkaar kan je heerlijk door de stad wandelen. En ondertussen naar hartenlust al het moois onderweg fotograferen! En eenmaal thuis kan je de herinneringen bundelen in een prachtig fotoboek. Dus, waar ga jij heen deze zomer?