Orderstatus
Dagelijks bereikbaar op:
015 - 29 56 13

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.
Op een versierde tafel worden diverse kerstwenskaarten gelegd.

Creatieve tips

Merry Christmas: ideeën voor je kerstfotoshoot

Zijn je mooiste foto's van het jaar op vakantie genomen of passen ze om andere redenen niet in de kerstsfeer? Maak toch gewoon nieuwe foto's die passen bij de gelegenheid. Een homeshoot thuis in de woonkamer of buiten in de winterse tuin zorgt niet alleen voor perfect beeldmateriaal dat je prima kunt gebruiken voor je kerstkaarten. Het betekent ook voorpret voor Kerstmis voor het hele gezin.

Vind uw favoriete kaart

Maar hoe krijg je kerstfoto's die een feestelijke sfeer uitstralen met maar een paar accessoires? Met de juiste benodigdheden tover je zonder veel moeite stijlvolle foto's tevoorschijn - en je hebt er niet eens professionele apparatuur voor nodig.

Idee 1: sfeervolle lichtjes

Twee wenskaarten met een motief van lichtslingers - op de ene kaart zie je een baby, op de andere een vrouw - staan op een tafel met kerstdecoratie.
Een lichtslinger is het perfecte accessoire voor je fotoshoot om een sfeer van bezinning te creëren.

Tientallen kleine lichtjes die voor fijne accenten zorgen zoals vuurvliegjes in de nacht: een lichtslinger is het perfecte fotoshoot-accessoire om snel en eenvoudig een warme, gezellige sfeer te creëren. De lichtslinger leidt de blik van de kijker naar het centrale motief en plaatst het schitterend in de schijnwerpers.

De omgeving moet worden verduisterd en de slinger moet zo worden gedrapeerd dat het gezicht van de betreffende persoon wordt verlicht. Led-lichtbronnen zijn het meest geschikt omdat ze niet warm worden. Bij volwassenen zorgt dit voor een artistiek effect, bij kinderen voor een speels effect - en bij de ontvanger in ieder geval voor een indrukwekkend effect.

Idee 2: leuke partnerlook

Kerstkaarten met broers en zussen in partnerlook.
Een schattig duo: broer en zus in partnerlook met een outfit in kerstkleuren maken jouw kaarten uniek.

Er is een trend uit Amerika die je ook steeds vaker hier ziet: kersttruien zijn truien met - soms grappige - kerstmotieven die gedragen worden op de feestdagen of op bedrijfsfeesten. Maar ook kerstmutsen en -baarden of rendiergeweien als hoofdband zijn heel populair in de adventstijd. Dus waarom zou je de accessoires niet gewoon gebruiken voor de thuis-shoot?

Het ziet er ook heel schattig uit als kinderen dezelfde kerstkleren dragen. En wat dacht je van een foto van jou en je huisdier lachend naar de camera? Zo ontstaan grappige duo-foto's die twee keer blij maken: een keer bij het maken van de foto's en later bij het openen van de persoonlijke wenskaarten.

Idee 3: fotoshoot met dieren

Man en hond met rendiergewei-accessoires op hun hoofd lachen in de camera.
Fotografeer kerstmotieven - en voeg accessoires toe van het vorige kerstfeest.

Je hond met rendiergewei of de huiskat met kerstmuts zorgen voor een extra dosis vrolijkheid bij de toeschouwer. Wil je je huisdier betrekken bij een fotoshoot? Zorg er altijd voor dat je het op geen enkele manier forceert. Je merkt meestal heel snel of het dier dit leuk vindt of niet. In geval van twijfel verfraai je je huisdier achteraf bij het ontwerpen van de kaart met cliparts of met een kleine gimmick op de gebruiksklare kaart - bijvoorbeeld met een rode pomponneus. Tips hiervoor vind je in ons artikel over 3D-effecten. We wensen je veel plezier bij het uitproberen.

Neergezette kerstkaart met drie lachende kinderen in pyjama's en een kerstgroet met zilveren reliëfopdruk.
Vrolijk en stijlvol: jouw kerstkaarten zien er bijzonder feestelijk uit met een reliëfopdruk in goud, roségoud of zilver.

Inspiratie voor je volgende cadeau

Wat je kunt doen met je mooiste foto's