Creatief idee: maak je eigen stripboek met CEWE!

Als kind heb je hoogstwaarschijnlijk wel eens een stripboek gelezen. De fantasie kreeg de vrije loop en het boek nam je helemaal mee in het verhaal. Wist je dat het heel eenvoudig is om een stripboek te maken met de software van CEWE? Lees hieronder hoe je dit aanpakt!

Read More

Bezoek CEWE op de vakantiesalon

Nu de drukke feestdagen achter de rug zijn, is het de periode om te bepalen wat je gaat doen in de zomervakantie van 2019. Lekker naar Frankrijk, op vakantie in eigen land of juist naar een ver oord: de keuze is reuze. Extra handig om dan in een dag te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Bezoek daarom van 7 tot en met 10 februari de 61e editie van het vakantiesalon in de Brussels Expo.

Read More

Geschiedenis van CEWE

CEWE is met 24 vestigingen inmiddels uitgegroeid tot de grootste foto finisher van Europa. In 1961 is alles begonnen in het Duitse plaatsje Oldenburg. H.C. Heinz Neumüller begon daar met een miniwinkeltje voor fotoproducten. Lees in dit blog hoe en waarom CEWE uitgroeide tot de grootste foto finisher van Europa.

Read More

Doe mee aan de internationale CEWE photoaward!

Nu de nationale CEWE Photo Awards ten einde zijn, is het tijd om een stapje hoger te gaan! Kan dat nog dan? Jazeker! Want naast een nationale wedstrijd is er ook een internationale CEWE Photo Award. Zoals je misschien wel weet is CEWE bijna in heel Europa actief en hierdoor kunnen klanten in veel landen meedoen met de grootste fotowedstrijd in Europa.

Read More

Fotografeer de herfst: blad fotograferen

Van okergeel en donkerbruin tot bordeauxrood: herfstkleuren zijn geweldig! Langzaam maar zeker is de zomer naar de herfst veranderd. Dit is goed te zien in de bossen, stadsparken of aan de bomen bij jou in de straat. Een ware inspiratie voor elke fotograaf. Vooral het fotograferen van bladeren is iets dat echt bij de herfst hoort. Lees hieronder hoe je de herfst optimaal gebruikt voor mooie foto’s met blad.

Read More

Deelnemers CEWE Photo Awards bedankt!

Deze zomer vonden de CEWE Photo Awards 2018 plaats. Een periode van tien weken waarin deelnemers hun mooiste foto’s mochten insturen. Het thema voor de wedstrijd stond in het teken van typisch Belgische plaatjes. In de Plantentuin te Meise vond afgelopen 16 september de uitreiking plaats.

Read More

Wat te doen met je zomerfoto’s? Drie CEWE zomertoppers!

Zomer. Een lange periode vol inspiratie voor ons fotografen om de beste kiekjes te schieten. Dit betekent een geheugenkaart vol met foto’s. Zonde als je hier niets mee doet natuurlijk. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je zomerfoto’s op verschillende manieren te ontwikkelen. CEWE heeft legio aan opties om te zorgen dat jij optimaal kunt nagenieten van deze mooie zomer! Hieronder vind je daarom onze favoriete zomerfotoproducten!

Read More

Dit zijn de genomineerde foto’s van week 3

Ook deze derde week van de CEWE Photo Awards zijn er weer prachtige foto's ingestuurd. Een week waaruit blijkt dat wij Belgen echt iets met vliegen hebben. Naast vliegtuigfotografie komt uiteraard het WK voetbal weer aan bod met een wel heel unieke supermarktfoto. De foto's van deze week zijn in ieder geval veelzijdig te noemen. Met plezier aan het water en in de lucht, maar ook plezier in de stad en op het platteland.

Read More

Doe mee met de CEWE Photo Awards 2018

Het is eindelijk weer zover: de jaarlijkse CEWE Photo Awards komen er aan! Net als voorgaande jaren maak je tijdens deze fotowedstrijd kans op de meest prachtige prijzen. Onze vakkundige jury kijkt nu al uit naar alle inzendingen van Belgische (amateur)fotografen. Lijkt het je leuk om mee te doen en kans te maken op fantastische prijzen? Lees dan snel verder. In dit blog lees je meer over het thema, de looptijd, de prijzen en hoe je mee kunt doen!

Read More

CEWE Foto Tour 2018: De hemel en zijn vele kleuren, tips om Krakau te verkennen.

Krakau, 8 maart We zijn op woensdag 7 maart om 6u30 aangekomen in de voormalige Poolse hoofdstad. Een dichte mist ligt over de stad. De zowel drukkende als geheimzinnige sfeer zette er ons meteen toe aan onze lenzen boven te halen zodat we dit weerbeeld dat recht uit de verhalen Harry Potter lijkt te komen, met jullie konden delen. Een beetje geschiedenis  En nu we het toch over fantasy en magie hebben: volgens de legende leefde er ooit een draak in een grot in de Wawelberg die de stad…

Read More

Privacywet

Hoe gaat CEWE om met deze aangepaste wetgeving Je kan geen krant openslaan of nieuwsapp openen of het gaat over de privacywetgeving. Deze privacywetgeving bestaat natuurlijk al wel een tijdje, maar is recentelijk aangepast om de positie van de betrokkene (de mensen van wie gegevens worden verwerkt) te versterken. Wat houdt dat nou precies in en hoe gaan wij bij CEWE hiermee om? ICT coördinator Benelux, Leo Kruger, legt uit hoe het allemaal zit.

Read More

CEWE FOTOBOEK overtuigt jury TIPA Awards

In de jury namen maar liefst 29 leden plaats. 29 gerenommeerde uitgevers van fototijdschriften uit de hele wereld kozen de winnaars van de TIPA World Awards 2018; de meest prestigieuze prijs ter wereld voor foto- en fotobewerkingproducten. We zijn enorm trots dat we jou als klant van CEWE kunnen vertellen dat CEWE in de prijzen is gevallen. In de categorie "Beste Foto Printservice" wonnen we de eerste prijs. De mogelijkheid om de cover te voorzien van ‘special effects’ door middel van goud-,…

Read More

CEWE zet lezers van fotobladen in het zonnetje

Op bezoek bij de productielocatie Mönchengladbach & een workshop straatfotografie De afgelopen dagen hebben wij in Nederland en België de lezers van de fotobladen Focus & Shoot in het zonnetje gezet. Met de lezers van het Nederlandse fotoblad Focus zijn we op bezoek geweest bij de productielocatie in Mönchengladbach en met de lezers van Shoot hebben we een workshop straatfotografie gedaan. Leuke en leerzame dagen die benadrukken dat fotografie echt in ons DNA en die van de lezers zit.……

Read More

het verhaal achter het fotoboek

Een jaar Down Under - Erica Koers Er worden bij CEWE heel wat fotoboeken besteld met de meest uiteenlopende onderwerpen en verhalen. Wij zijn zeer benieuwd naar de verhalen achter de fotoboeken en hebben daarom een oproepje gedaan. Erica Koers gaf gehoor aan deze oproep en deelde haar verhaal met ons. Zij maakte een fotoboeken reeks van haar reis door Australië en deelde haar avonturen met ons.

Read More

CEWE foto Tour 2018 : Praag, een kleurrijke stad boordevol romantiek en geschiedenis

Na twaalf uur reizen en 6 verschillende treinen, komen Ben en ik eindelijk aan in Praag. Het uur vertraging van onze trein in Frankfurt heeft al onze aansluitingen in de war gestuurd. Maar gelukkig kon dat onze “positive attitude” niet deren! En wie komen we tegen op het perron? Ivana, een jeugdvriendin. Ze ontvangt ons met een grote glimlach.

Read More

CEWE Foto Tour 2018 – Maud Marbaix: Wetzlar en Leica – mijn eerste stappen in de fotografie

Wetzlar, 3 maart 2018 Dag allemaal, Ik ben Maud en ik heb het ongelofelijke geluk te mogen deelnemen aan de CEWE Foto Tour 2018. Aan de hand van 9 blogartikels hou ik jullie op de hoogte van mijn ontdekkingstocht in 9 Europese steden. Ik zal mijn best doen om mijn favoriete plekjes, mijn ervaringen en vooral ook de fotografietips die ik tijdens deze reis zal leren, met jullie te delen. Want ik kan het maar beter meteen bekennen: ik ben de “newbie” van de bende. Mijn Oostenrijkse reisgenoot…

Read More

CEWE Foto Tour 2018 – Volg Maud & Benjamin door Europa

Aangezien we bij CEWE grote voorstanders zijn van onze culturele diversiteit en bovendien openstaan voor de wereld rondom ons, gaven we twee jonge Europeanen de kans om de Europese steden te gaan verkennen. Met de medewerking van enkele vooraanstaande partners zullen ze allebei de mooiste herinneringen kunnen vastleggen en een onvergetelijke fotobelevenis meemaken!

Read More

Een dagje vol buitenactiviteiten in SOS Kinderdorp Chantevent

In 2016 steunde CEWE SOS Kinderdorpen in het Noorden van het land, met name klussen in het Simbahuis in Liedekerke, waar verschillende collega’s geschilderd hebben om hun interieur te verfraaien.

Read More

Uitreiking ‘Our Word Is Beautiful’ deelnemers

Op Het Vakantiesalon in Brussel zijn drie Belgische deelnemers in het zonnetje gezet voor hun knappe prestatie in de OWIB wedstrijd. Peter Ryngaert, Pierre Moreau en Eric Kindt zijn met hun foto’s op een positie 7 tot 20 in het klassement geëindigd. In totaal werden er meer dan 94.000 foto’s ingestuurd. Een zeer knappe prestatie dus!

Read More

Jouw mooiste moment van 2017

Met de feestdagen in zicht is het een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Hopelijk heb jij een fantastisch mooi jaar gehad boordevol hoogtepunten. Misschien ben je wel ten huwelijk gevraagd of heb je de reis van je dromen gemaakt. Onze collega’s bij CEWE doen in ieder geval een boekje open over hun mooiste momenten van 2017.

Read More