Koningsdag in Nederland: zo fotografeer je de oranjegekte van ons buurland!

Oranjekoeken, Oranjebitter, oranje kleding, rood-wit-blauwe vlaggen en heel veel uitzinnige Hollanders: ons buurland Nederland maakt zich op voor een dag Oranjegekte. Op 27 april viert het land de verjaardag van hun Koning, tijdens Koningsdag. Een heerlijk feest voor jong en oud en daarom de perfecte dag om onze noorderburen eens te bezoeken en met je camera op pad te gaan! Lees in dit blog wat er zoal te doen is en hoe je Koningsdag fotografeert.

Read More

Vive la France: vijf unieke fotogenieke plekken in Frankrijk

Frankrijk. Het land van heerlijke wijnen, warme en zonnige avonden en het goede leven. Niet voor niets roept men dat je in Frankrijk kunt leven als een God. Zo’n intro belooft wat. Dat geven we toe. Toch overtuigen we jou maar al te graag van dit geweldige land. Voor de fotograaf is er - op z’n zachtst gezegd - wel het nodige te fotograferen.

Read More

Zo fotografeer je Pasen!

Pasen. De tijd in het voorjaar waarbij alles in het teken staat van nieuw leven. Met veel voorjaarstaferelen is dit dan ook de perfecte tijd voor jou als fotograaf om wat prachtplaatjes te schieten. Maar hoe fotografeer je nu precies de paasdagen? Dat en meer lees je in dit blog.

Read More

Outdoorfotografie: de zonsondergang gecombineerd met de reflectie van een bergmeer vind ik echt magisch

CEWE ging in gesprek met de meest gevolgde fotograaf in Vlaanderen: outdoorfotograaf Michiel Pieters is 28 en komt uit Beringen. “In het dagelijkse leven ben ik voltijds landmeter en deeltijds fotograaf. Met 120.000 volgers op Instagram ben ik ‘de meest gevolgde’ fotograaf in Vlaanderen.”

Read More

Passie voor beelden is de rode draad in mijn leven

CEWE in gesprek met landschapsfotograaf Rob Sprenger Ik ben een geboren en getogen Loenenaar (Gelderland). Ik heb daar gewoond tot ik een jaar of 25 was. Mijn hele leven ben ik actief geweest in het grafische segment. Altijd bezig geweest met beelden, eerst bij een drukkerij in Apeldoorn en nu 10 jaar met mijn eigen bedrijf Bevisible Reclame. Met een team van vijf maken wij van reclameborden bij voetbalclubs tot wallvisuals voor grote bedrijven, zowel regionaal als landelijk. Passie voor…

Read More

Cadeautips voor moederdag!

Het is al bijna weer zover: moederdag. Dé dag om je moeder eens lekker in de watten te leggen en te zeggen hoeveel je van haar houdt. Met onderstaande cadeautips zit je goed!

Read More

Speciaal voor de festivalgangers: fotograferen tijdens een festival!

Het is lente en daarmee is het festivalseizoen weer geopend. De laatste jaren schieten de festivals als paddenstoelen uit de grond - en dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg. Want wie is er niet in voor een gezellig feestje? Voor jong en oud zijn er uiteenlopende festivals in het hele land. Maar hoe fotografeer je nu een festival op de beste manier? Dat lees je in dit blog.

Read More

Hoe fotografeer ik surrealistisch (zonder photoshop)?

Surrealisme. Noem het een vorm van kunst of noem het een vorm van fotografie. In ieder geval is het bedoeld om mensen te verbazen. “Hoe kan dit?” Dat moet jij je als toeschouwer van de foto afvragen. Wat veel voorkomt is dat een foto bewerkt wordt, waardoor het beeld surrealistisch wordt. Toch is het leuker om de foto direct zo surrealistisch mogelijk te schieten. Hieronder tips om jouw eigen surrealistische foto te maken.

Read More

Interview met Ronnie Afman; een rasechte foto(boek)specialist

Ronnie Afman is in het dagelijks leven tankwagenchauffeur. Maar hij heeft nog een passie waar hij graag over vertelt: fotografie. Als semi-professioneel fotograaf maakt hij prachtige foto’s. Je vindt zijn foto’s onder meer in de Ommelander courant, maar ook organiseert hij regelmatig een expositie op een idyllische plek in het Groninger land. Wij spraken Ronnie over wat hij zo leuk vindt aan fotografie en wat voor tips hij voor onze lezers heeft.

Read More

Verre reizen: Sri Lanka

Sri Lanka kent fantastische bijnamen. Zo wordt het land onder andere de traan van India, de parel van de oceaan of de tuin van de Boeddha genoemd. Deze namen zijn meer dan op zijn plaats. Dit eiland kent geweldig natuurschoon en een rijke cultuur. De perfect combi voor de reislustige fotograaf!

Read More

Scherpstellen

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken.

Read More

Reis naar het Noorderlicht

Het Noorderlicht stond al enige tijd op mijn bucketlist. Net als veel andere mensen wilde ik dat bijzondere natuurverschijnsel maar al te graag met mijn eigen ogen én cameralenzen aanschouwen. En nu was het eindelijk zover: ik ging dit prachtige groene natuurwonder aanschouwen. Maar, waar kun je het beste zijn en waar moet je allemaal aan denken, als je naar het Noorderlicht afreist? Na mijn reis kan ik jullie de nodige tips geven. Die tips deel ik dan ook graag met jullie in dit blog. Tromsø…

Read More

Geef je telefoon een jasje met de covers van CEWE

Heb jij je telefoon wel eens laten vallen? De kans is groot. Zonde als je telefoon door zo’n val beschadigd raakt, toch? Daarom is een hoesje wel zo handig. Met de covers van CEWE bescherm je jouw telefoon en voorzie je ‘m bovendien van een gepersonaliseerd jasje! Lees hieronder meer over de opties van CEWE.

Read More

Sportfotografie: hoe ging dat ook alweer?

Eigenlijk kent iedereen wel iemand die graag sport, toch? Of dat nu je zoon, zus of vriend of een favoriet sportidool is. Dan is het wel zo leuk om te weten hoe je hem of haar fotografeert tijdens het sporten. Sportfotografie is één van de meest populaire vormen van fotografie. Er zijn zelfs behoorlijk wat mensen die er hun baan van hebben gemaakt. Kortom: genoeg reden om wat handige tips te delen voor het maken van een goede sportfoto!

Read More

Hoe je de lente fotografeert? Deze tien tips helpen je verder!

Ja jaaa… we weten het: maart roert zijn staart en april doet wat ie wil. Toch kunnen wij nauwelijks wachten tot de lente ons komt verwarmen. En weet je wat het mooie is? De lente komt al snel. Om precies te zijn op 20 maart. Hoogste tijd om het stof van je fototoestel te halen en weer lekker op pad te gaan. In dit blog lees je alvast hoe je de lente optimaal fotografeert.

Read More

Hoe fotografeer je een skyline?

Skylines zijn onlosmakelijk verbonden met de grote plaatsen ter wereld. Ze zijn in veel gevallen zelfs het iconische beeld van een stad. Denk bijvoorbeeld aan New York, Dubai, maar ook ons eigen Antwerpen. Ga je op stedentrip of vakantie, dan mag een foto van de skyline eigenlijk niet ontbreken. Lees in dit blog hoe je een skyline het beste kunt fotograferen.

Read More

Objectieven

In het land der fotografie-attributen, raak je al snel de weg kwijt. Telelenzen, statieven, kleurenfilters en draadontspanners: om maar wat te noemen. Dan is het wel zo handig om te weten wat je met al deze attributen kunt doen en hoe ze jou als fotograaf kunnen helpen. Neem nu objectieven of lenzen. Die zijn er in vele maten, kleuren en uitvoeringen! Lees daarom meer over objectieven in dit blog!

Read More

Handige apps voor fotografen

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende soorten apps. Apps om je sportieve prestaties te meten, apps om van A naar B te rijden en zelfs apps om je bankzaken te regelen! Dan zijn vast ook apps voor fotografie toch? Zeker. De één nog handiger dan de andere. Hieronder vind je vijf (soorten) apps die je kunnen helpen met je fotografie.

Read More

Binnenkort communie? Lees deze tips!

Communie, ook wel lentefeest, is ieder jaar een belangrijke gebeurtenis. Een gebeurtenis die je natuurlijk volop fotografeert, zodat je later fijn kunt terugkijken op deze feestelijke dag. CEWE geeft tips voor een onvergetelijk feest.

Read More

Hoe fotografeer je deze vijf beroemde plekken?

Deze vijf plekken ken je sowieso. Je bent er misschien nog nooit geweest, maar toch ken je ze. Je ziet ze in films, je ziet ze in het nieuws of je kent ze van boeken. Eens in de zoveel tijd licht CEWE vijf beroemde plekken uit om te fotograferen. Plaatsen die iets unieks hebben en hierdoor de moeite waard zijn om te fotograferen. Lees snel welke beroemde plekken in de eerste editie staan!

Read More