Beekjes, rivieren en kanalen fotograferen

In België stromen vele beekjes, rivieren en kanalen. We zoeken er verkoeling, hebben waterpret of varen er in ons bootje overheen. Je kunt nog iets anders met al dat water doen en dat is, je raadt het al: fotograferen. In dit blog lees je tips over hoe je deze ‘aderen’ van België het beste fotografeert.

Read More

CEWE Photo Challenge Week 6: van het drukke stadsleven tot weidse landschappen

Dat België erg divers is, is niks nieuws. Ook deze week geven de genomineerde foto’s weer een uitgebreid beeld van België. Van weidse landschappen tot het drukke stadsleven. En van moderne stations tot historische gebouwen aan het water. Geniet van al het moois dat België te bieden heeft!

Read More

De heide bloeit nog even, wees er snel bij!

Heide bloeit normaal gesproken van halverwege augustus tot halverwege september. Je hebt daarom nog maar eventjes om deze ‘plantjes’ te fotograferen. Het unieke beeld verdwijnt daarna weer snel. De kenmerkende paarse kleur is een lust voor je de lens van je fototoestel. Lees onderstaande tips voor jouw bezoek aan de heide. 

Read More

Softwaretips voor de beginner

Iedereen was ooit een beginner. Om dat begin zo aangenaam mogelijk te maken en je enthousiasme voor het maken van fotoboeken aan te wakkeren, geven we je graag wat tips.

Read More

Voorkom deze veelgemaakte fouten in fotografie

Er zijn veel manieren om je fotografie te verbeteren. Zelfs de beste fotograaf ter wereld zal erkennen dat er altijd nog iets beter zou kunnen in zijn foto’s. Aan de andere kant kun je bij fotograferen eigenlijk nauwelijks echt iets fout doen. Want als je de instellingen van je toestel kent, is het uiteindelijk vooral een kwestie van smaak. Om je toch een beetje op weg te helpen met je fotografie vaardigheden, lees je hieronder de meest gemaakte fouten bij fotograferen. 

Read More

CEWE Photo Challenge Week 5: Unieke beelden van België

Dat iedere fotograaf zijn eigen kijk heeft op de wereld, blijkt ook deze week maar weer. Je ziet de mooiste foto’s van Belgische bodem. Van historische tot moderne architectuur en foto’s van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar één ding hebben ze gemeen: ze geven allemaal een uniek beeld van België.

Read More

Tips voor de gevorderde fotoboekenmaker

Reis- en wildlifefotoboeken Als je op reis bent geweest, dan heb je ongetwijfeld tal van prachtige plaatjes geschoten. Zonsondergangen, wilde dieren, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur; de hoeveelheid foto’s is overweldigend. Toch steken sommige foto’s er met kop en schouders bovenuit; op deze beelden ben je extra trots. Logisch dat je ze dan ook wilt benadrukken in je fotoboek en de aandacht wilt geven die ze verdienen.

Read More

CEWE Photo Challenge week 4: fotografie is kunst

Dat fotografie een vorm van kunst is, onderschrijven de winnaars van week 4 van de CEWE Photo Challenge. Kunstzinnige foto's en foto's van kunst sieren deze week grotendeels de pagina. Kijk en laat je inspireren!

Read More

Met deze vijf fotoproducten geniet je optimaal na van je vakantie!

Voor velen van ons is de zomervakantie alweer achter de rug. Een paar geluksvogels hebben de vakantie nog voor de boeg. Grote kans dat jij in de komende maanden, als het weer kouder en guurder wordt, heimwee krijgt naar je vakantie. CEWE is er om jouw vakantiefoto’s te ontwikkelen, in talloze vormen en producten. Bekijk hieronder de vijf meest bestelde fotoproducten voor vakanties!

Read More

CEWE Photo Challenge week 3: van kleurrijk naar lieflijk

Van kleurrijke stadsbeelden tot lieflijke natuurfoto's: de derde week van de CEWE Photo Challenge heeft het allemaal. Geniet van de winnende foto's van week 3!

Read More

Hoe kies ik de juiste belichting?

Het juist instellen van je belichting is één van de belangrijkste dingen bij het maken van een goede foto. Waarom? Lichtinval zorgt voor de juiste kleuren, sfeer en scherpte in jouw foto’s. Daarom is het extra belangrijk dat je weet hoe je de belichting van jouw fototoestel op de juiste manier instelt. Onderstaande tips helpen je op weg. 

Read More

Vijf fotogenieke berglandschappen Europa

Bergen laten ons klein voelen. Honderden meters stijgen ze boven ons uit. Wanneer we op de één of andere manier de top weten te bereiken van één van deze reuzen, kijken we naar beneden en zien al snel dat het vanuit dat perspectief net zo imposant aanvoelt als vanuit het dal. Bergen vormen daarom een geweldig decor voor jouw fotocollectie. CEWE zet vijf van Europa’s mooiste berglandschappen voor jou op een rijtje.  

Read More

CEWE Photo Challenge week 2: België is zo heerlijk divers

Natuur, cultuur, architectuur, muziek: Belgie is zo heerlijk gevarieerd. En dat zien we deze week goed terug in de winnende foto’s van week 2 van de CEWE Photo Challenge. Heb jij zelf een typisch Belgische foto gemaakt of ben je van plan er een te maken? Stuur ‘m in en maak kans op mooie prijzen.

Read More

Foto’s bewerken en selecteren op vakantie

Op vakantie maken we waarschijnlijk de meeste foto’s van het jaar. Sommige van deze foto’s hebben wat nabewerking nodig.Maar een laptop mee op reis nemen is wat onhandig. Gelukkig biedt onze smartphone uitkomst! Lees hieronder hoe je jouw vakantiefoto’s meteen op je vakantieadres bewerkt. 

Read More

Bewonder al het moois dat een foto te bieden heeft

CEWE in gesprek met natuurfotografe Loulou Beavers

Read More

De CEWE Photo Challenge 2019 is van start

De CEWE Photo Challenge is begonnen. 10 weken lang heb je de kans om je allermooiste foto van België in te sturen. Welke verborgen plekjes, bijzondere gewoontes of stereotype beelden doen jou meteen aan ons land denken? Wat is typisch Belgisch?

Read More

Fotografeer de zonsondergang: tien tips

De zonsondergang is een prachtig fenomeen. Omdat we in ons land het strand in het westen hebben, boffen we als fotografen: de die zon in de zee verdwijnt is immers een prachtig decor voor een mooie foto. Toch hoef je voor de zonsondergang natuurlijk niet aan zee te zijn. Overal waar je bent is wel een plek waar je dit dagelijkse wonder fotografeert. Lees hieronder hoe ook jij dit op een goede manier doet!

Read More

Vijf fotogenieke kustgebieden

Wie zomervakantie zegt, zegt bijna automatisch ook zon, zee en strand. Een mooi kustgebied werkt heerlijk ontspannend. De zilte zee, de heuvelige duinen of de mooie zeilbootjes die dobberen op het water zorgen bovendien voor een mooi decor voor jouw zomerfoto’s. Op zoek naar mooie kusten? Overweeg deze kustgebieden!

Read More

Vijf handige fotografietips voor op het strand

Ken je dat gevoel? Je blote voeten raken het zachte en warme zand voor het eerst en ondertussen ruik je de zilte zeelucht. Als je een echte strandliefhebber bent, krijg je waarschijnlijk op dit moment al enorme zin om op het strand te zijn. Wanneer je rondkijkt op het strand zie je dat je niet de enige bent. Volwassen mensen worden weer even kind met het bouwen van een zandkasteel, honden rennen zo hard als ze kunnen naar het water en als je weer wat verder kijkt zie je veel mensen genieten van…

Read More

CEWE’s grote foto vakantiechecklist

Binnenkort op vakantie? Dan snappen wij dat het pas echt relaxen is, als je op je vakantiebestemming bent aangekomen. Tot dan ben je vooral aan het stressen om de laatste dingetjes bij elkaar te zoeken of te regelen. En welke kleding je allemaal mee wilt nemen, daar hebben wij natuurlijk geen idee van. Wel kunnen we je een eindje op weg helpen met je foto-uitrusting! Lees hieronder een aantal nuttige dingen om aan te denken.

Read More