7 x creatief met cliparts

Maak jij wel eens gebruik van onze leuke cliparts? Deze gratis, vrijstaande afbeeldingen kunnen je fotoboek enorm opfleuren! Ontdek de creatieve mogelijkheden van cliparts.

Read More

8 waardevolle tips voor straatfotografie

Een weerspiegeling van het échte leven, daar draait het om bij straatfotografie. Een oude man die zijn stoepje veegt, voetballende kinderen op straat, moeder en dochter die op de bus staan te wachten. Een goede straatfotograaf weet onze dagelijkse beslommeringen zo vast te leggen dat iedereen er geboeid naar kijkt. Straatfotografie kent geen regels, maar we hebben wel een aantal tips waarmee je op pad kunt. 1. Begin gewoon met fotograferen Wanneer je net begint met straatfotografie kan het heel…

Read More

Het Huis van Alijn brengt het dagelijks leven in de 20ste eeuw in beeld

In de vorige eeuw, toen de fotografie nog analoog was en je buren en familie de ‘vrienden’ waren uit je sociale netwerk, was het fotoalbum als het ware een Facebook avant la lettre. Een patchwork van momentopnames van de kleine en grote momenten uit een mensenleven. Het Gentse museum ‘Het Huis van Alijn’ werkt, samen met het publiek, aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Daarvoor gebruikt het foto’s die afkomstig zijn uit privé-familiealbums. Nog tot 4 november…

Read More

Zin om er even tussenuit te gaan ? Word onze fan !

Ben jij al onze fan op Facebook? Wie nu fan wordt, maakt kans op een gratis hotelovernachting voor 2 personen bij een Sandton Hotel naar keuze! Geniet je graag van luxe en comfort in een huiselijke sfeer? Dan kom je zeker volledig tot rust in de Sandton Hotels. Bovendien houden we je via Facebook voortaan op de hoogte van inspirerende nieuwtjes over alles wat met fotografie, fotoboeken en reizen te maken heeft. Ga dus snel naar onze Facebookpagina, vind ons leuk en wie weet  win jij deze…

Read More

Geslaagde prijsuitreiking Delhaize Fotowedstrijd 2012

Op zaterdag 6 oktober vond de apotheose van de Delhaize Fotowedstrijd plaats. Voor deze 2de editie van de Delhaize Photo Awards ontvingen we niet minder dan 7.678 inzendingen, opgestuurd door 1.793 deelnemers. De genomineerden en hun familie en vrienden werden uitgenodigd voor de plechtige prijsuitreiking in het indrukwekkende Flageygebouw waar ex-Ketnetwrapper Eric Baranyanka de ceremonie in goede banen leidde. Heel veel mooi volk dus voor een even mooi evenement.

Read More

Draag altijd je favoriete familiefoto’s bij je

Vroeger gingen er fotomapjes mee in de handtas vol foto’s van het gezin. Leuk om te showen op visite of om zelf bij weg te dromen tijdens een lange reis in de trein. Maar nu we alleen nog digitale foto’s hebben, maak je gewoon een mooi familie fotoboek(je) dat je overal mee naartoe kunt nemen! En dat is nog veel leuker ook, want zo kun je meerdere foto's op een pagina plaatsen en in een fotoboek kun je tenminste je eigen creativiteit kwijt. Wij laten je zien hoe!

Read More

Maak de mooiste foto’s van je huisdier

Als volwaardig gezinslid heeft je huisdier ook recht op een mooie portretfoto, toch? En die maak je gewoon zelf met behulp van onderstaande tips.

Read More

Wil jij een mooie portretfoto van jezelf?

Wist je dat het enorm helpt om aan iets moois te denken wanneer je op de foto gaat? Soms voel je je gewoon zo ontspannen en gelukkig, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een gezellig familie uitje, maar dat is niet altijd het geval. Juist wanneer je graag mooie foto’s van jezelf wilt laten maken, kan het zijn dat je wat gespannen bent. Onthoud dan altijd: denk aan iets leuks! Je lieve hond, het compliment dat je onlangs kreeg of je nieuwe bank waar je zo blij mee bent... Als jij aan iets leuks…

Read More

Mooiere foto’s maken? Volg een cursus fotografie!

“Wow, heb jij die foto gemaakt?” Die vraag zal je waarschijnlijk vaker horen wanneer je een fotocursus of fotografie workshop hebt afgerond. Vaak kun je met je digitale fotocamera namelijk veel meer dan je denkt en weet. Bovendien is mooie foto’s maken ook een kwestie van goed kijken. Bij een fotocursus leer je het verschil te maken tussen een kiekje en een sprekende foto. En het is ook nog eens super leuk!

Read More

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

We hebben ontzettend veel leuke inzendingen binnengekregen voor onze fotowedstrijd Beleef je herinnering. Daarom was het voor onze jury nog niet zo eenvoudig om de allerleukste foto’s te selecteren. Maar het is gelukt: de winnaars zijn bekend! Het aantal likes via Facebook heeft enigszins een rol gespeeld, maar de jury heeft vooral gekeken naar originaliteit en creativiteit. Wie o wie zijn de gelukkigen? Lees snel verder!

Read More

Maak van je fotoboek een origineel themaboek

Wanneer je een fotoboek gaat maken, denk je al snel aan een vakantie, je kinderen of aan een bruiloft. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een fotoboek te maken met je favoriete recepten, over je grote passie of voor je allerbeste vriendin? Ontdek de creatieve mogelijkheden van het fotoboek! Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen. Laat je inspireren door onze themaboeken! Alles is mogelijk Dankzij de vele mogelijkheden van onze software kun je zoveel meer dan alleen foto’s in je…

Read More

Voor alle fotoliefhebbers: kom naar de Photokina!

Ben je gek van fotografie en alles wat daarmee te maken heeft? Kom dan van 18 t/m 23 september 2012 naar de Photokina in Keulen; de grootste fotobeurs ter wereld. Op dit tweejaarlijkse, internationale evenement vind je de allernieuwste producten, technieken en trends op fotogebied. En ook wij zijn hier weer te vinden met een mooie CEWE FOTOBOEK stand. Samen met een grote groep internationale collega’s, van Polen tot Noren en Italianen, kun je ons vinden in hal 4.2a, booth 20. Net als twee jaar…

Read More

13 waardevolle tips voor macrofotografie

Het maken van een ultra close-up foto, oftewel een macrofoto, is best een uitdaging. Maar vaak is het de moeite wel waard! Daarom hebben wij Peter van Veen, specialist op het gebied van macrofotografie, gevraagd iets te vertellen over macrofotografie en een aantal tips te geven voor het maken van goede macrofoto's. Uiteindelijk geeft hij maar liefst 13 tips om je op weg te helpen.

Read More

De Consumentenbond heeft het CEWE FOTOBOEK als beste getest!

De Consumentenbond heeft een test gedaan naar liggende fotoboeken van A4-formaat met fotopapier. En…. CEWE FOTOBOEK kwam als beste uit te test met een 7,9! Natuurlijk vinden wij onze fotoboeken sowieso al de beste, maar nu we ook van de Consumentenbond het predicaat ‘Beste uit de test’ mogen dragen, zijn we daar best trots op. Het testpanel vond de CEWE-software het meest gebruiksvriendelijk, omdat het soepel werkt, overzichtelijk is en veel mogelijkheden heeft. Ook de afdrukkwaliteit en…

Read More

7 tips voor indrukwekkende landschapsfotografie

Landschappen fotograferen saai? Echt niet! Ontdek hoe je voortaan de mooiste landschapsfoto’s maakt. En vooral ook hoe anderen in het vervolg geïnteresseerd zullen blijven kijken naar je foto’s. Want hoe zorg je ervoor dat die indrukwekkende klif op de foto net zo indrukwekkend is als in het echt? En wat maakt een landschapsfoto zo interessant dat ie een plekje verdient aan je muur?

Read More

Voeg mooie achtergronden toe aan je fotoboek

Elk fotoboek is uniek. Logisch, want niemand heeft dezelfde foto’s. Maar ook je keuze voor het formaat en de manier waarop je het fotoboek invult, maken veel verschil. Voor welke pagina-indeling kies je? En laat je de pagina’s wit of voeg je achtergronden toe? Een mooie achtergrond kan je fotoboek net dat beetje extra geven of zelfs enorm opfleuren. Wij laten je graag zien hoe.

Read More

Ontdek de fotoproducten met onze software

Wist je dat je met de software van CEWE FOTOBOEK naast fotoboeken ook allerlei andere leuke fotoproducten kunt bestellen? Wij zijn namelijk een onderdeel van CeWe Color: Europees markleider op het gebied van fotofinishing. Daarom is het heel eenvoudig om via onze software ook producten als canvasdoeken, wenskaarten, kalenders, mokken, speelgoed en kantoorartikelen te bestellen. En dat alles met jouw eigen, persoonlijke foto!

Read More

6 gouden tips voor sportfotografie

De Olympische Spelen zijn een mooie aanleiding om eens dieper in te gaan op sportfotografie, want deze vorm van fotografie is ook echt een aparte tak van sport. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je de voetbalwedstrijd van je zoon wilt vastleggen of voor een mooie opname van je beste vriendin als ze zwoegend de finishlijn bereikt. Wij zetten 6 handige tips op een rijtje voor het maken van de mooiste sportfoto’s.

Read More

Tips voor een mooie fotoreportage in de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is de ideale gelegenheid voor een mooie fotoreportage. Niet alleen om dit leuke dagje uit vast te leggen, maar natuurlijk ook voor het maken van mooie dierenfoto’s. Want waar moet je op letten bij het fotograferen van dieren? Hoe maak je natuurgetrouwe foto’s? En hoe kun je meer uit je dierenfoto’s halen? Lees onze tips zodat jij thuiskomt met de mooiste foto’s na een gezellige dag in de dierentuin.

Read More

Maak super scherpe foto’s!

Wist je dat er verschillende handigheidjes zijn voor het maken van de scherpste foto’s, ook zonder statief? Wen jezelf aan je ellebogen tegen je lichaam te drukken wanneer je gaat fotograferen. Zo kun je de camera veel beter stil houden omdat hij weinig speelruimte heeft. Ergens tegenaan leunen werkt trouwens ook goed. Als jij stabiel staat tegen een muur of hekje is je camera ook gelijk veel stabieler. Of ga gewoon op zoek naar een statiefvervanger, zoals een muurtje of een ander stevig…

Read More