Kerst: de ideale gelegenheid voor mooie portretfoto’s!

Geen kerst zonder goede vrienden en familie om ons heen. Iedereen is goed gestemd en ziet er op zijn mooist uit. Kortom: de juiste ingrediënten voor mooie portretfoto’s. Wacht hier niet mee totdat het volledig kerstdiner verteerd is, maar begin meteen als iedereen binnen is. Dan is iedereen nog lekker fris en dat levert de mooiste foto’s op!

Read More

Leuke Kerst extra’s voor je fotoboek!

Ben jij al in de kerststemming? Wij werden helemaal gelukkig van al die leuke, nieuwe kerst extra’s in ons fotoboekprogramma. :-) Voor ons zijn de nieuwste cliparts, achtergronden en passepartouts namelijk ook elke keer weer een verrassing. En deze zijn leuk! Daarom moeten we ze gewoon even met je delen. Voortaan maak je de mooiste fotoboeken (of fotoboekpagina’s) van jouw Kerst. Zo wordt hij helemáál onvergetelijk!

Read More

Alles over lichtgevoeligheid

Een goede foto heeft alles te maken met een goede belichting. Die geeft namelijk de sfeer weer die je ervaart op het moment dat je de foto neemt. De belichting wordt bepaald door het samenspel van het diafragma, de sluitertijd en de lichtgevoeligheid (ISO). In dit artikel lees je wat er precies wordt bedoeld met de lichtgevoeligheid en hoe je hier handig gebruik van maakt.

Read More

Ontdek wat passepartouts voor je fotoboek doen

We hebben het al eens gehad over het gebruik van cliparts en achtergronden voor je fotoboek, maar in de software zijn ook hele mooie passepartouts te vinden. Passepartouts zijn creatieve uitsnedes van foto’s waarmee je een speciaal effect creëert. In onze software vind je honderden verschillende soorten passepartouts waarmee je jouw fotoboek nóg mooier maakt. Wij laten je zien hoe.

Read More

7 tips voor de mooiste foto’s van je kind

Wat is er leuker dan foto’s maken van je kind of kleinkind? Menig vader, moeder of grootouder zal dit kunnen beamen. Gelukkig maar, want zo is je kind in elk geval gegarandeerd van mooie fotoboeken vol foto’s waar hij of zij later op terug kan kijken. Wel is het handig om een aantal zaken in je achterhoofd te houden wanneer je aan het fotograferen slaat. Wij hebben tips!

Read More

Een fotocadeau onder de kerstboom? Bestel op tijd!

Wat vliegt de tijd! Voor je het weet zitten we weer met z’n allen rond de kerstboom cadeautjes uit te pakken. Weet jij al welk cadeau je graag wilt hebben en wat je gaat geven aan vrienden en familie? Het wordt nu wel tijd om daarover na te denken. Omdat wij niet op ons geweten willen hebben dat jij je kerstcadeaus niet op tijd in huis hebt, vind je hier de uiterste besteldata voor onze fotoboeken en andere fotocadeaus. Aan ons zal het in elk geval niet liggen! ;-)

Read More

Doe mee aan Het Fotoboek 2012 en win een reis!

2012 is bijna voorbij: een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar! En wat is er leuker dan die momenten delen met elkaar? Vooral als je er nog een prachtige reis naar Parijs mee kunt winnen ook! Dus verzamel je favoriete foto’s en doe mee met Het Fotoboek 2012. Lees snel hoe je meedoet!

Read More

Wist je dat je jouw fotoboek ook online kunt maken?

Maak je fotoboek online door gebruik te maken van ‘Mijn Galerij’. Die galerij kun je zien als een online opslagplaats voor je foto’s die je hier kunt uploaden en beheren. Zo maak je niet alleen jouw fotoverzameling overzichtelijk, ook creëer je meer plaats op de harde schijf van je computer. Bovendien vind je hier elk CEWE FOTOBOEK terug dat je in deze online omgeving hebt gemaakt. Super makkelijk toch?

Read More

Inspiratie nodig voor originele cadeaus?

Heerlijk dat de feestdagen er weer aankomen. Tijd voor gezelligheid, lekker eten en cadeautjes! Maar heb jij ook altijd moeite met het vinden van leuke, originele cadeaus? Ons vernieuwde assortiment fotoproducten is de ideale oplossing! Want waar jouw vrienden en familieleden ook warm voor lopen, je zult zien dat er voor iedereen een perfect fotogeschenk te vinden is.

Read More

Hoeveel sterren geef jij onze blogartikelen?

Op onze blog vind je allerlei tips voor je fotoboek, fotografietips, acties en een kijkje achter de schermen bij Cewe. We houden je graag op de hoogte en we vinden het leuk om onze passie met jou te delen. Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van al die tips, nieuwtjes en informatie? Daar zijn wij heel benieuwd naar! Daarom kun je elk blogartikel voortaan beoordelen met 1 tot 5 sterren. Hoeveel sterren geef jij?

Read More

Wij zijn blij als jij voor 100% tevreden bent

Dagelijks worden er duizenden fotoboeken gemaakt in onze fotolabs. Je kan je voorstellen dat alles dus in zeer goede banen moet worden geleid, zodat elk fotoboek perfect wordt afgedrukt op het gewenste papier, de juiste omslag krijgt en uiteindelijk terechtkomt bij de juiste eigenaar. Gelukkig gaat het vrijwel altijd goed! Slechts een heel enkele keer kan er een foutje doorheen glippen. Overkomt het jou? Vervelend, maar we lossen het altijd op!

Read More

Vragen? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar!

Via dit blog en onze website proberen we je zo goed mogelijk te informeren over het maken van fotoboeken. Heb je echter een specifieke vraag over jouw fotoboek of over de andere fotoproducten die je maakt met onze software? Dan kun je dagelijks terecht bij onze klantenservice. Onze ervaren klantenservicemedewerkers kennen onze producten en de software namelijk als de beste! Zo kun je misschien wel wat hulp gebruiken bij het downloaden van de software of je wilt weten hoe je die leuke cliparts…

Read More

Alles over sluitertijd

Samen met het diafragma en de lichtgevoeligheid (ISO) is de sluitertijd verantwoordelijk voor de belichting van jouw foto’s. Een belangrijk onderdeel dus wanneer je de fotocamera van die automatische stand haalt. Maar wat wordt er ook alweer precies bedoeld met de term sluitertijd? En hoe kun je deze inzetten voor mooiere of zelfs super creatieve foto’s? Je leest het hier!

Read More

De leukste kerstkaarten maak je zelf

Wil jij je vrienden en familie dit jaar op een originele manier een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen? Verras ze dan met een persoonlijke kerstkaart! Met behulp van de gratis CEWE FOTOBOEK software maak je namelijk niet alleen de mooiste fotoboeken, ook de leukste kerstkaarten maak je hiermee heel eenvoudig zelf. Wij laten je zien hoe!

Read More

Bestel CeWe fotoproducten en steun UNICEF

Een fotoboek is synoniem van hartverwarmende en leuke herinneringen. Het is het beeldverslag van de hoogtepunten en de mooie momenten uit ons leven. In Europa hebben we het gelukkig goed en beleven we ook heel wat moois. Maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Daarom willen we ons steentje bijdragen en ook de kinderen in ontwikkelingslanden een beter leven bieden. Een beter leven dat hen later mooie herinneringen zal opleveren. Voor onze eindejaarsactie schenken we van 1 november tot en met 31…

Read More

Nieuw: CEWE FOTOBOEK op hoogglans fotopapier

Speciaal voor liefhebbers van glanzende foto’s is er nu ook het CEWE FOTOBOEK op hoogglans fotopapier. Alle voordelen van fotopapier, maar dan met een extra glanslaag voor een mooie, luxe uitstraling. Omdat sommige onderwerpen nu eenmaal vragen om extra glans. Denk aan de bruiloft van je zus, je reis naar Thailand of het luxe themaboek dat je cadeau wilt doen. Meer weten over het fotoboek op hoogglans fotopapier? Lees snel verder!

Read More

Alles over diafragma

Vind je fotograferen leuk, maar heb je moeite met het technische gedeelte? Geen probleem, in dit artikel geven we je meer duidelijkheid over diafragma. Samen met de sluitertijd en de lichtgevoeligheid (ISO) is diafragma verantwoordelijk voor de belichting op de foto, waarmee voor een groot gedeelte wordt bepaald hoe jouw foto eruit komt te zien. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je écht goede foto’s wilt maken!

Read More

7 x creatief met cliparts

Maak jij wel eens gebruik van onze leuke cliparts? Deze gratis, vrijstaande afbeeldingen kunnen je fotoboek enorm opfleuren! Ontdek de creatieve mogelijkheden van cliparts.

Read More

8 waardevolle tips voor straatfotografie

Een weerspiegeling van het échte leven, daar draait het om bij straatfotografie. Een oude man die zijn stoepje veegt, voetballende kinderen op straat, moeder en dochter die op de bus staan te wachten. Een goede straatfotograaf weet onze dagelijkse beslommeringen zo vast te leggen dat iedereen er geboeid naar kijkt. Straatfotografie kent geen regels, maar we hebben wel een aantal tips waarmee je op pad kunt. 1. Begin gewoon met fotograferen Wanneer je net begint met straatfotografie kan het heel…

Read More

Het Huis van Alijn brengt het dagelijks leven in de 20ste eeuw in beeld

In de vorige eeuw, toen de fotografie nog analoog was en je buren en familie de ‘vrienden’ waren uit je sociale netwerk, was het fotoalbum als het ware een Facebook avant la lettre. Een patchwork van momentopnames van de kleine en grote momenten uit een mensenleven. Het Gentse museum ‘Het Huis van Alijn’ werkt, samen met het publiek, aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Daarvoor gebruikt het foto’s die afkomstig zijn uit privé-familiealbums. Nog tot 4 november…

Read More