4. Zo maak je het verschil bij stromend water

Stromend water kan mooie plaatjes opleveren. Maar wanneer je jouw camera op automatisch laat staan, kan het resultaat erg tegenvallen. Eigenlijk zijn er maar twee manieren om stromend water mooi te fotograferen: of je stelt je camera zo in dat het water als het ware bevriest óf je laat juist de stroming van het water zien. Hoe je dit doet, lees je in hier. Marius ging weer voor je op pad.

Read More

Het CEWE FOTOBOEK nog altijd als beste getest!

De Consumentenbond heeft besloten dat we het predicaat ‘Beste uit de test’ voorlopig kunnen blijven gebruiken! Vorig jaar is er een test gedaan naar liggende fotoboeken met fotopapier, waarbij het CEWE FOTOBOEK de meeste punten scoorde. En ook nu blijkt er geen fotoboek beter. Hier zijn we natuurlijk super trots op! :-) Lees hier waarom we de titel Beste uit de test mogen dragen.

Read More

« L’échappée belle » – tentoonstelling van Familiealbums

We hoeven je ongetwijfeld niet meer uit te leggen wat de aantrekkingskracht van een fotoboek of -album is. Je weet intussen dat een fotoalbum of -boek als het ware de schat is waar we onze mooiste herinneringen in bewaren, het beeldverslag van ons gezins- of familieleven. Maar wist je ook dat er al in de 19de eeuw fotoalbums gemaakt werden? Het “Musée de la Photographie” in Charleroi nodigt je alvast uit om familiealbums van 1870 tot 1980 te komen ontdekken. Nog tot 12 mei! Een aanrader voor…

Read More

Winnaar van de mooiste luchtfoto!

Elke twee weken kiezen we naar aanleiding van de inzendingen op onze blogreeks Zo maak je het verschil een winnaar. En deze keer was onze jury erg enthousiast over onderstaande luchtfoto, gemaakt door Theresa Van Dyck. "Een mooie foto om naar te kijken," aldus de jury. Omdat we helaas geen e-mailadres hebben van de winnaar, willen we de maker van deze foto vragen om een reactie te geven op dit bericht, zodat we die € 10,- korting op een CEWE FOTOBOEK zo snel mogelijk haar kant op kunnen…

Read More

Ontdek de kracht van zwart-witfotografie

Zwart-witfotografie heeft iets magisch. De beroemdste fotografen werken in zwart-wit. Door de wereld te vangen in subtiele grijstinten kun je namelijk een heel ander accent in je foto’s leggen. Wel vraagt zwart-witfotografie om een andere manier van kijken. Want hoe maak je een interessante foto zonder gebruik te maken van al die mooie kleuren om je heen? Wat is het geheim van een mooie zwart-witfoto?

Read More

3. Zo maak je het verschil bij buitenportretten

Een mooi buitenportret maken? Dat kan zeker tijdens deze grijze winterdagen behoorlijk lastig zijn. Die saaie, grijze luchten zijn vaak heel fel, waardoor de foto’s die je buiten maakt erg tegen kunnen vallen. Ook fotograaf Marius had daar last van toen hij met carnaval zijn dochter en haar vriendin op de foto wilde zetten. Toch heeft hij uiteindelijk een mooie foto weten te maken. Lees snel hoe!

Read More

Winnaar 1: Zo maak je het verschil

Elke twee weken kiezen we naar aanleiding van de inzendingen op onze nieuwe blogserie Zo maak je het verschil een winnaar. En de allereerste winnaar is bekend! Wie is de maker van de mooiste nachtfoto en wint daarmee € 10,- korting op een CEWE FOTOBOEK?

Read More

Laat je foto’s spreken: verhoog het contrast!

Wist je dat je foto’s vaak veel interessanter worden door enkel het contrast te verhogen? Hiermee bedoelen we het verschil tussen licht en donker. Hoe hoger het contrast, hoe groter het verschil tussen beide. Vooral zwart-witfoto’s kunnen enorm opknappen van wat extra contrast. En wist je dat je het contrast in je foto’s ook heel eenvoudig kunt verhogen tijdens het maken van je fotoboek?

Read More

Maak je eigen stripboek

Lees jij wekelijks de strip in je favoriete tijdschrift? En was jij vroeger ook zo’n fan van Kuifje of Jan, Jans en de kinderen? Nu maak je gewoon je persoonlijke, unieke stripboek met je eigen gezin of huisdier in de hoofdrol! Verzamel je favoriete foto’s, voeg eenvoudig tekstballonnen toe in onze software en verzin vervolgens leuke, passende teksten bij de foto’s. Et voilà, jouw eigen strip is geboren!

Read More

2. Zo maak je het verschil bij mooie luchten

Onze collega en fotograaf Marius laat je in 10 blogartikelen zien hoe je eenvoudig mooiere foto’s maakt. Deze keer is hij op pad geweest om mooie luchten te fotograferen. Zowel foto 1 als foto 2 vinden wij goed gelukt! Toch zie je een duidelijk verschil tussen beide foto’s. Lees hier hoe je dit verschil maakt.

Read More

Creatief fotograferen: Doe eens gek!

Carnaval staat weer voor de deur! Een leuke aanleiding voor een blogbericht over creatief fotograferen. Afwijken van de gebaande paden levert namelijk vaak de leukste, meest spraakmakende foto’s op. Doe dus lekker gek! Verras! Moeite om uit je comfort zone te stappen? Niet nodig, wij geven een voorzetje. Hier vind je inspiratie voor het maken van originele, creatieve foto’s.

Read More

5 tips voor een romantische fotoshoot !

Love is in the air! Straks is het Valentijn en tonen geliefden elkaar opnieuw op een bijzondere manier hoeveel ze van elkaar houden. Bloemen, knuffels, chocolade, parfum, een etentje… ideeën bij de vleet. Maar wie écht origineel uit de hoek wil komen én goed uit de voeten kan met een fototoestel, gaat voor een romantische fotoshoot. Niemand kent je geliefde beter dan jij en niemand kent jou beter dan je geliefde. Ideaal dus voor superleuke én persoonlijke foto’s van jullie beiden.

Read More

Voor welke pagina-indeling kies jij?

Niet alleen tijdens het maken van je foto’s hou je rekening met de compositie, maar ook bij het maken van een fotoboek. Want ook dan kies je, bewust of onbewust, voor een bepaalde vlakverdeling. Hoe deel je de pagina’s in? Komen er veel of weinig foto’s op een pagina? En kies je voor beeldvullende foto’s of juist voor veel (wit)ruimte? De pagina-indeling speelt een belangrijke rol in elk fotoboek. Zie hier wat verschillende indelingen voor je fotoboek doen.

Read More

Welke verschillende lenzen zijn er?

Heb jij een spiegelreflexcamera of wil je graag zo’n camera aanschaffen? Het grote voordeel van spiegelreflexcamera’s is dat je de lenzen, oftewel objectieven, kunt verwisselen. Wat je ook wil gaan fotograferen, mensen, dieren of landschappen, voor elk onderwerp is er wel een geschikte lens waarmee je de mooiste resultaten kunt bereiken. We geven je hier een overzicht van de verschillende lenzen en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Read More

1. Zo maak je het verschil bij nachtfotografie

Fotograferen in het donker is leuk, maar beslist niet eenvoudig. Je hebt te maken met lastige lichtomstandigheden, vanwege de grote verschillen tussen licht en donker. Maar natuurlijk wil je die mooie stad ook ’s nachts vastleggen. Op deze twee foto’s is duidelijk te zien dat een simpele aanpassing van de camera-instellingen een wereld van verschil maakt voor nachtfoto’s. Hoe maak je dit verschil?

Read More

Reisfotografie: 9 tips voor de mooiste reisfoto’s

Reisfotografie is iets anders dan het maken van leuke vakantiekiekjes. Het maken van reisfoto’s gaat om bewust rondkijken, alles goed in je opnemen en om het maken van de juiste foto op het juiste moment, terwijl vakantiefoto’s doorgaans alleen bewijzen dat je op een bepaalde plek bent geweest. Reisfotografie is dus niet heel eenvoudig, maar als je deze 9 tips ter harte neemt, kom je vast en zeker met de mooiste foto’s thuis!

Read More

Nieuwe serie: Zo maak je het verschil

Vind jij fotograferen leuk, maar vallen je foto’s vaak tegen? Heb je het gevoel dat je betere foto’s zou kunnen maken, als je maar wist welke camera-instellingen je moest gebruiken? Dan ben jij hier de aankomende weken aan het juiste adres! Die camera gaat van de automatische stand en onze collega - en fotograaf - Marius legt aan de hand van 2 voorbeeldfoto’s steeds uit hoe je betere foto’s maakt. Want uiteindelijk maak jij het verschil, niet je camera!

Read More

Waarom fotograferen in RAW?

Wist je dat professionele fotografen vaak fotograferen in RAW? De meesten van ons maken foto’s in het bestandsformaat JPG en wie foto’s maakt met een simpele digitale camera of smartphone heeft ook geen andere mogelijkheid. Maar heb jij een serieuze spiegelreflexcamera en wil je meer uit je foto’s halen, dan loont het echt om foto’s te maken in RAW-formaat. Wij leggen uit waarom.

Read More

ROOTS: België door het oog van Magnum-fotograaf Harry Gruyaert

In de Brusselse Botanique loopt nog tot en met 3 februari een tentoonstelling met werk van de Belgische fotograaf Harry Gruyaert onder de titel ROOTS. Deze in Antwerpen geboren fotograaf trok al snel naar het buitenland en werkt sinds 1981 voor het prestigieuze fotoagentschap Magnum. Zijn werk geeft een verrassend én kleurrijk beeld van het België uit de jaren ’70 en ’80. Een aanrader!

Read More

Welke pagina uit het Fotoboek 2012 heeft gewonnen?

Eerst en vooral bedankt voor al jullie inzendingen, 484 om precies te zijn! Stuk voor stuk zijn het geweldig leuke pagina’s geworden. We vinden het heel bijzonder om al jullie mooiste herinneringen aan 2012 bij elkaar te zien. En daarom willen we de makers van de leukste en de meest originele fotoboekpagina’s graag ook belonen. Dus… wie wint er een mooi CEWE FOTOBOEK? Maar vooral, wie wint die geweldige reis naar Parijs?

Read More