De állerlaatste nominaties van de CEWE Photo Awards 2018

Dat was het dan; einde, schluss, afgelopen. Deze week maken we de vijftien allerlaatste nominaties bekend van de CEWE Photo Awards 2018. De jury heeft genoten van al jullie inzendingen. Het kiezen van de vijftien allerbeste foto’s was iedere week opnieuw een strijd. Nu rest natuurlijk nog één grote vraag: welke Belgische fotografen hebben de tien állerbeste foto’s van dit jaar gemaakt? Dat maken we bekend tijdens de uitreiking van de CEWE Photo Awards op 16 september in de Plantentuin van…

Read More

Wat te doen met je zomerfoto’s? Drie CEWE zomertoppers!

Zomer. Een lange periode vol inspiratie voor ons fotografen om de beste kiekjes te schieten. Dit betekent een geheugenkaart vol met foto’s. Zonde als je hier niets mee doet natuurlijk. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je zomerfoto’s op verschillende manieren te ontwikkelen. CEWE heeft legio aan opties om te zorgen dat jij optimaal kunt nagenieten van deze mooie zomer! Hieronder vind je daarom onze favoriete zomerfotoproducten!

Read More

Maak je mooiste zomerfotoboek

Nu augustus al bijna ten einde loopt, is het tijd om je foto’s even goed op een rijtje te zetten. Waar heb je welke foto’s gemaakt? Met welke foto’s wil je iets doen? En misschien nog wel het belangrijkste: wat ga je met de foto’s doen? Uiteraard wil je een vakantieboek(je) maken van de reizen, trips, of de momenten van deze zomer. Bij CEWE ontwikkel je die eenvoudig via de software. Op deze manier ben je verzekerd van een goede kwaliteit, de service van CEWE en voldoende opties om je fotoboek…

Read More

Eerste winnaar van onze #CEWEvakantie zomeractie is bekend!

Deze zomer vroegen we je om jouw mooiste vakantiefoto's met ons te delen op social media met de hashtag #CEWEvakantie, en we hebben inmiddels al prachtige vakantiefoto's voorbij zien komen! Door mee te doen maak je uiteraard kans op mooie prijzen, en inmiddels hebben we uit alle inzendingen een eerste winnaar gekozen.

Read More

CEWE FOTOBOEK Pure valt in de prijzen

Soms zijn er van die momentjes dat je best een beetje trots mag zijn op jezelf. Dat was deze week voor CEWE het geval. We hoorden namelijk dat we in de prijzen zijn gevallen. Ons CEWE FOTOBOEK Pure is door EISA uitgeroepen tot beste product van het jaar 2018-2019 in de categorie ‘Fotografie’. Een mooi bericht en een mooie prestatie, zo vinden we bij CEWE.

Read More

Dit zijn de genomineerde foto’s van week 9

In deze een-na-laatste week van de CEWE Photo Awards voeren de fotografen ons langs de Belgische stranden en weilanden, door Belgische steden en langs Belgische architectuur. Wat is ons land toch mooi en veelzijdig! Geniet van de vijftien genomineerde foto's van week 9. Wil jij nog meedoen aan de CEWE Photo Awards? Duik dan snel in je fotocollectie of ga op pad met je camera, want je hebt nog maar een week de tijd om je foto's in te sturen en kans te maken op die prachtige prijzen. Deelnemen…

Read More

Landschapsfotografie: kanalen, rivieren en beekjes fotograferen

Rustig kabbelend of snelstromend: het water stroomt als het bloed in onze aderen door het land. Het vervoerd, verkoeld en het zorgt voor irrigatie. Al sinds het einde van de ijstijd lopen er vele beekjes en rivieren door ons land, door Europa en eigenlijk door de hele wereld. Al vroeg werden er steden gebouwd aan bijvoorbeeld de Maas om de zekerheid van water te garanderen. Het geeft ons niet alleen een verkoelende duik in deze warme zomer, het biedt ook inspiratie voor fotografen voor wat…

Read More

Gevels fotograferen

Trapgevels, klokgevels en halsgevels; de oudere gebouwen in ons land zijn er vaak nog rijkelijk mee versierd. Gevels geven een gebouw of woonhuis net dat beetje extra sfeer aan een gebouw of woonhuis en ze zijn bovendien prachtig om te fotograferen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in dit blog!

Read More

Week 8 van de CEWE Photo Awards: verrassend, bijzonder en verfijnd

Verrassende composities, bijzondere perspectieven en verfijnde technieken: de genomineerde foto’s van week 8 van de CWEW Photo Awards zijn weer om van te smullen. Met veel zorg heeft de jury de vijftien allerbeste foto’s uitgekozen. Deze foto’s dingen mee naar die felbegeerde hoofdprijzen. Wil jij ook kans maken op de prachtige prijzen? Je hebt nog twee weken om mee te doen aan de CEWE Photo Awards. Ga op pad met je camera of duik in je fotoarchieven, en stuur jouw allerbeste foto in.

Read More

Zomerse fotoproducten van CEWE

We hebben al een behoorlijk mooie zomer achter de rug. Toch is de zomer nog niet voorbij en is augustus net begonnen. Dat betekent dat er (hopelijk) nog veel fijne zomerdagen aankomen. In deze maanden schieten we er lekker op los met de camera. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met de foto’s die je maakt op je vakantie of tijdens deze zomer! Daarom inspireren we je hieronder graag met wat zomerse fotoproducten van CEWE.

Read More

Het leven in beelden

Door Nathalie Rozak Gepassioneerd door beelden en met een diploma in fotografische techniek van het Brusselse INRACI op zak, ben ik sinds 1991 professioneel beginnen te werken als fotografe , waarbij ik in het labo en de studio actief was en reportages maakte. Sinds 2000 heb ik mij gespecialiseerd in beeldbewerking. Zes jaar lang werkte ik in een reclameagentschap van de groep EuroRSCG als (kleuren)retoucheuse en beeldenbewerkster. Daarna was ik twee jaar lang studioassistente bij Johan…

Read More

CEWE Photo Awards week 7: we trekken erop uit!

Het is zomer en we trekken erop uit! Massaal zoeken we de gezelligheid op tijdens warme zomeravonden, dagen we onszelf op sportief vlak uit of snuiven we wa van de typische Belgische cultuur op in onze dorpen en steden. De genomineerde foto's van week 7 geven goed weer waar we ons in de zomer zoal mee bezig houden. Geniet van de foto's van deze week.

Read More

Reisfotografie: Vijf tips voor betere vakantiefoto’s

Augustus is dé vakantiemaand met veel drukte op de wegen, inpakstress en een lange reis voor de boeg. Gelukkig kunnen we, eenmaal aangekomen op onze vakantiebestemming, heerlijk genieten van een welverdiende rust. Het uitrusten kan natuurlijk lekker worden afgewisseld met een fijne dosis ontspannende activiteiten. Fotograferen is daar één van. Hieronder vijf tips om na de vakantie terug te kijken op een geslaagde reis.

Read More

Vier keer uniek en fotogeniek UNESCO

De UNESCO-werelderfgoedlijst biedt een compleet overzicht met inspiratie voor iedere fotograaf. Deze lijst bevat onder andere de prachtigste natuurgebieden, maar ook imposante bouwwerken of soms zelfs een heel stadscentrum zoals het middeleeuwse Brugge. In dit blog lichten we vier unieke UNESCO locaties uit in de Benelux.

Read More

5 tips voor het fotograferen van een totale maansverduistering

Aanstaande vrijdag 27 juli 2018 vindt er een totale maansverduistering plaats. Het gevolg? Een rode maan! De aarde staat op dat moment precies tussen de zon en de maan in, waardoor de maan in de schaduw van de aarde staat. Dat zorgt ervoor dat we een paar minuten kunnen genieten van een volmaakt ronde, rode bol! CEWE geeft je vijf tips voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Read More

CEWE Photo Awards: dit zijn de genomineerde foto’s van week 6

De Belgische natuur heeft ons veel te bieden. In combinatie met het mooie weer dat ons land al weken ‘in zijn greep’ houdt, levert dat prachtige plaatjes op. De genomineerde foto’s van week 6 van de CEWE Photo Awards zijn opnieuw een lust voor het oog. Niet alleen mooie landschappen sieren deze week de pagina, maar ook mooie stadsbeelden. Enfin: kijk en geniet zelf.

Read More

Fotografeer als een ster met sterrenfotografie

In de heldere zomernachten heb je veel kans op een mooie sterrenhemel. De avond begint altijd met de poolster. Dit is de ster die je als eerste aan de hemel ziet verschijnen. Daarna volgen er al snel meer. Grote kans dat je bij een mooie, heldere zomernacht een sterrenhemel te zien krijgt. Lees daarom snel verder voor tips om deze sterrenhemel te fotograferen!

Read More

Reisfotografie: hoe fotografeer je Frankrijk op haar best?

Frankrijk is voor ons Belgen vakantieland nummer één. Niet zo gek als je bedenkt dat het land veel te bieden heeft aan zowel liefhebbers van natuur en cultuur alsook aan culinaire fijnproevers. En niet onbelangrijk: de fotograaf komt in dit land ook zeker aan zijn of haar trekken! Aangezien we ieder jaar met zovelen naar Frankrijk afreizen, is het de hoogste tijd voor een blog met tips hoe je dit prachtland fotografeert!

Read More

Reisfotografie: Tips van persfotograaf François Walschaerts

Deze maand hebben we het genoegen François Walschaerts te mogen ontmoeten. Hij werkt al bijna dertig jaar als persfotograaf. Ook al is het zijn kostbaarste goed, toch maakt François wat tijd voor ons vrij, zodat we meer te weten kunnen komen over hemzelf, maar ook over zijn reizen en zijn passie voor fotografie.

Read More

Op de helft: de CEWE Photo Awards foto’s van week 5

We zijn op alweer op de helft van de tien weken durende CEWE Photo Awards. We kunnen wel stellen dat de lat ook deze week weer torenhoog ligt - en dat maakt het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken van de vijftien beste foto's. Toch is het ze ook deze week weer gelukt. Er werd afgelopen week veel gespeeld met sluitertijd en ook brachten de inzenders een ode aan de zwart-witfotografie. Kijk en geniet van al het moois dat de Belgische fotografen u te bieden hebben.

Read More