Tel de dagen af naar kerst: adventkalender

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het duurt nog maar even. Kerst 2018! Wat gaat de tijd toch snel. We gaan een gezellige, knusse en leuke tijd tegemoet. Het aftellen naar kerst gebeurt van oudsher natuurlijk met de adventkalender. Vaak is de voorpret minstens zo leuk als de kerst zelf. Daarom is een adventkalender het perfecte cadeau voor iemand anders, maar ook voor jezelf! Lees hieronder meer over de adventkalenders van CEWE.

Read More

Typische herfstproducten van CEWE

Wat was het een lekker nazomertje! De herfst is inmiddels alweer een weekje bezig en dat zien we buiten al volop: vallende bladeren, minder zonuren en al flink wat wind. Dan wordt het tijd om je huis lekker herfstklaar te maken. Dat doe je natuurlijk het beste met wat leuke sfeerfoto’s.

Read More

Tien mooie herfstbossen in België en Nederland

Nog een weekje slapen en dan start de astronomische herfst! Volgens de weerkundigen is de herfst echter al een tijdje aan de gang; zij rekenen 1 september als de start van de herfst. Toch is de astronomische definitie het meest gebruikelijk. De natuur houdt in ieder geval geen rekening met kalenders en gaat, ongeacht de datum, haar eigen gang. Inmiddels is de natuur al ver genoeg voor wat mooie herfstfoto’s. Plan daarom snel een aantal uurtjes in voor een mooie herfstwandeling en het schieten…

Read More

Fotoboek: zeven leuke softwarefunties voor je fotoboek!

Voor CEWE is deze periode één van de drukste periodes van het jaar. Op een enkele geluksvogel na, zijn de meeste vakanties namelijk alweer voorbij. Dat betekent dat er rond deze tijd veel mooie vakantie fotoboeken worden ontwikkeld. Misschien ben jij ook al druk in de weer om je foto’s uit te zoeken om vervolgens een fotoboek te ontwikkelen. Als dat het geval is, kun je vast en zeker wel wat nuttige tips gebruiken! Hieronder daarom zeven functies van de CEWE fotosoftware die je helpen bij het…

Read More

Back to school & work: vijf leuke CEWE producten

Op de meeste plekken zijn de scholen alweer aan het opstarten. Hiermee komt een einde aan een lange en warme zomervakantie. Net als alle studenten en scholieren, moeten ook de harde werkers onder ons weer flink aan de bak op het werk. Dan is het natuurlijk geen overbodige luxe om met goed materiaal te werken. CEWE biedt daarom leuke producten waarmee je er weer vol tegenaan kunt!

Read More

Het leven in beelden

Door Nathalie Rozak Gepassioneerd door beelden en met een diploma in fotografische techniek van het Brusselse INRACI op zak, ben ik sinds 1991 professioneel beginnen te werken als fotografe , waarbij ik in het labo en de studio actief was en reportages maakte. Sinds 2000 heb ik mij gespecialiseerd in beeldbewerking. Zes jaar lang werkte ik in een reclameagentschap van de groep EuroRSCG als (kleuren)retoucheuse en beeldenbewerkster. Daarna was ik twee jaar lang studioassistente bij Johan…

Read More

5 tips voor het fotograferen van een totale maansverduistering

Aanstaande vrijdag 27 juli 2018 vindt er een totale maansverduistering plaats. Het gevolg? Een rode maan! De aarde staat op dat moment precies tussen de zon en de maan in, waardoor de maan in de schaduw van de aarde staat. Dat zorgt ervoor dat we een paar minuten kunnen genieten van een volmaakt ronde, rode bol! CEWE geeft je vijf tips voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Read More

Reisfotografie: Tips van persfotograaf François Walschaerts

Deze maand hebben we het genoegen François Walschaerts te mogen ontmoeten. Hij werkt al bijna dertig jaar als persfotograaf. Ook al is het zijn kostbaarste goed, toch maakt François wat tijd voor ons vrij, zodat we meer te weten kunnen komen over hemzelf, maar ook over zijn reizen en zijn passie voor fotografie.

Read More

Drie leuke fototrucjes

Nu het WK vol aan de gang is, zien we behoorlijk wat mooie voetbaltrucjes voorbij komen. Trucjes zijn niet alleen voor voetballers; ze zijn er ook voor fotografen! In dit blog lees je drie leuke trucjes die je kunt gebruiken tijdens het fotograferen.

Read More

Op reis met je smartphone – handige fototips

Telefoons van tegenwoordig voorzien ons van alle gemakken. Van radio tot zaklamp, van PC tot televisie en van geluidsopname tot fototoestel: alle deze functionaliteiten zijn tegenwoordig te vinden op het apparaatje dat in je broekzak past. Hoewel je bij deze vernuftige wetenschap misschien concessies op kwaliteit verwacht, wordt de kwaliteit van alle opties steeds beter. Dit geldt ook voor het mini-fototoestel dat in je smartphone is verwerkt. Ga je deze zomer op reis en heb je geen zin om je…

Read More

Leg jouw zomermomenten vast op camera!

Op 21 juni is de officiële start van de astronomische zomer op het Noordelijk halfrond. Alhoewel we al behoorlijk veel warme dagen hebben gehad, begint de zomer dan pas echt. De zomer staat niet alleen voor velen garant voor een lekkere en welverdiende vakantie, maar het is ook gewoon een uitgelezen kans om te genieten van alle kleine en grote zomermomenten. Lees in dit blog welke dit zijn en hoe je deze speciale momenten het beste fotografeert.

Read More

Vakantieplannen? Houd alvast rekening met je vakantiefotoboek!

Het vakantieseizoen staat voor de deur. Waarschijnlijk heb je al een idee van waar je naartoe gaat en misschien heb je zelfs je vakantie al geboekt! Het leukste CEWE product voor na de vakantie is natuurlijk het CEWE Fotoboek. Voor veel van onze klanten is het een vaste prik om een mooi fotoboek van hun vakantie te maken. Hoe maak je een leuk vakantie fotoboek en welke voorbereidingen kun je voorafgaand aan je vakantie al treffen? Waar moet je rekening mee houden als je op je vakantiebestemming…

Read More

Hoera, de nieuwste versie van onze software is gelanceerd!

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover: we hebben onze nieuwe software gelanceerd! De nieuwste versie van de software heeft talloze nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor jij van jouw foto’s iets speciaals kunt maken. Van ‘gewone’ printjes tot exclusieve fotoboeken en van prachtige wanddecoraties tot de leukste geschenken: bij CEWE doen we er alles aan om van jouw herinneringen iets bijzonders te maken. Download de software nu en je kunt direct aan de slag. Liever eerst weten…

Read More

Diafragma: hoe zit het ook alweer?

Diafragma is één van de nuttigste fotografie-instellingen die je kunt bedenken. Het principe is eigenlijk heel simpel en vergelijkbaar met de functie van je eigen ogen. Maar wat kun je er nu precies mee en hoe werkt het ook alweer? Dat lees je in dit blog over diafragma.

Read More

Trouwe klant, opgelet: we hebben iets voor je

Bij CEWE gaan we er prat op dat we van jouw foto’s iets speciaals te maken. Met de grootste zorg maken wij iets bijzonders van jouw dierbare herinneringen: van ‘gewone’ printjes tot exclusieve fotoboeken en van wanddecoraties tot de leukste geschenken. Daarbij bouwen we op onze jarenlange ervaring, maar luisteren we ook goed naar jou als klant. Gedreven door een continue drang om onze producten en diensten te verbeteren, lanceren we eind deze maand een nieuwe versie van de CEWE Fotoservice…

Read More

Fotografeer je kat

We fotograferen graag de bijzondere momenten in ons leven. We maken graag foto’s van elkaar, maar ook onze huisdieren maken een belangrijk deel uit van ons leven. Een van de meest voorkomende huisdieren, is de kat. Al jaren leeft dit huisdier vredig aan onze zijde. Deze schattige en soms letterlijk kattige dieren verdienen daarom wel een mooie fotoshoot! In dit blog aandacht aan het fotograferen van katten.

Read More

Creatief: ga terug in de tijd met retro foto’s!

Het minicameraatje op je mobieltje fotografeert scherper dan ooit. Het is verbazingwekkend wat voor kwaliteit foto’s je kunt maken met de camera van een smartphone. Dit is natuurlijk geweldig! Je hoeft geen expert meer te zijn om mooie foto’s te maken en de techniek ontwikkelt zich alleen maar verder door. Toch verlangt iedereen wel eens terug naar oude tijden. Misschien is het juist hierom dat retro weer helemaal hip is. Wil je ook even terug in de tijd? Lees dan snel verder!

Read More

Orka’s, walvissen en potvissen fotograferen in Andenes, Noorwegen

“We hebben hier orka’s, walvissen, zeearenden, papegaaiduikers, grinden, potvissen, koningseiders en zo kan ik nog wel even doorgaan.” Op een van de meest westelijke puntjes in Noorwegen, op een onwaarschijnlijk mooie plek vol natuur, wildlife en honderden kleine eilandjes, woont Marten Bril. Bijna letterlijk aan het einde van de wereld heeft hij hier, samen met zijn vrouw, een leven opgebouwd waar menig fotograaf jaloers op zal zijn. Bij CEWE hadden we het geluk hem te mogen interviewen over…

Read More

Fotogenieke uitjes in ons buurland: Nederland

Nederland kent veel onontdekte en unieke plekjes. Hiervoor hoef je vanuit België vaak helemaal niet ver te rijden. Elke Hollandse provincie heeft zo zijn charmes en eigenaardigheden. In dit blog lichten we een paar fotogenieke uitjes in ons buurland uit.

Read More

Festival foto’s en prints

Het festivalseizoen is weer begonnen! De hoogste tijd om er lekker een dagje of weekendje op uit te trekken naar een festival of een concert in de buitenlucht. In dit blog besteden we aandacht aan het fotograferen tijdens festivals en concerten en hoe je jouw festival prints het beste vormgeeft.

Read More