Outdoorfotografie: de zonsondergang gecombineerd met de reflectie van een bergmeer vind ik echt magisch

CEWE ging in gesprek met de meest gevolgde fotograaf in Vlaanderen: outdoorfotograaf Michiel Pieters is 28 en komt uit Beringen. “In het dagelijkse leven ben ik voltijds landmeter en deeltijds fotograaf. Met 120.000 volgers op Instagram ben ik ‘de meest gevolgde’ fotograaf in Vlaanderen.”

Read More

Cadeautips voor moederdag!

Het is al bijna weer zover: moederdag. Dé dag om je moeder eens lekker in de watten te leggen en te zeggen hoeveel je van haar houdt. Met onderstaande cadeautips zit je goed!

Read More

Hoe fotografeer ik surrealistisch (zonder photoshop)?

Surrealisme. Noem het een vorm van kunst of noem het een vorm van fotografie. In ieder geval is het bedoeld om mensen te verbazen. “Hoe kan dit?” Dat moet jij je als toeschouwer van de foto afvragen. Wat veel voorkomt is dat een foto bewerkt wordt, waardoor het beeld surrealistisch wordt. Toch is het leuker om de foto direct zo surrealistisch mogelijk te schieten. Hieronder tips om jouw eigen surrealistische foto te maken.

Read More

Interview met Ronnie Afman; een rasechte foto(boek)specialist

Ronnie Afman is in het dagelijks leven tankwagenchauffeur. Maar hij heeft nog een passie waar hij graag over vertelt: fotografie. Als semi-professioneel fotograaf maakt hij prachtige foto’s. Je vindt zijn foto’s onder meer in de Ommelander courant, maar ook organiseert hij regelmatig een expositie op een idyllische plek in het Groninger land. Wij spraken Ronnie over wat hij zo leuk vindt aan fotografie en wat voor tips hij voor onze lezers heeft.

Read More

Scherpstellen

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken.

Read More

Reis naar het Noorderlicht

Het Noorderlicht stond al enige tijd op mijn bucketlist. Net als veel andere mensen wilde ik dat bijzondere natuurverschijnsel maar al te graag met mijn eigen ogen én cameralenzen aanschouwen. En nu was het eindelijk zover: ik ging dit prachtige groene natuurwonder aanschouwen. Maar, waar kun je het beste zijn en waar moet je allemaal aan denken, als je naar het Noorderlicht afreist? Na mijn reis kan ik jullie de nodige tips geven. Die tips deel ik dan ook graag met jullie in dit blog. Tromsø…

Read More

Geef je telefoon een jasje met de covers van CEWE

Heb jij je telefoon wel eens laten vallen? De kans is groot. Zonde als je telefoon door zo’n val beschadigd raakt, toch? Daarom is een hoesje wel zo handig. Met de covers van CEWE bescherm je jouw telefoon en voorzie je ‘m bovendien van een gepersonaliseerd jasje! Lees hieronder meer over de opties van CEWE.

Read More

Hoe je de lente fotografeert? Deze tien tips helpen je verder!

Ja jaaa… we weten het: maart roert zijn staart en april doet wat ie wil. Toch kunnen wij nauwelijks wachten tot de lente ons komt verwarmen. En weet je wat het mooie is? De lente komt al snel. Om precies te zijn op 20 maart. Hoogste tijd om het stof van je fototoestel te halen en weer lekker op pad te gaan. In dit blog lees je alvast hoe je de lente optimaal fotografeert.

Read More

Hoe fotografeer je een skyline?

Skylines zijn onlosmakelijk verbonden met de grote plaatsen ter wereld. Ze zijn in veel gevallen zelfs het iconische beeld van een stad. Denk bijvoorbeeld aan New York, Dubai, maar ook ons eigen Antwerpen. Ga je op stedentrip of vakantie, dan mag een foto van de skyline eigenlijk niet ontbreken. Lees in dit blog hoe je een skyline het beste kunt fotograferen.

Read More

Objectieven

In het land der fotografie-attributen, raak je al snel de weg kwijt. Telelenzen, statieven, kleurenfilters en draadontspanners: om maar wat te noemen. Dan is het wel zo handig om te weten wat je met al deze attributen kunt doen en hoe ze jou als fotograaf kunnen helpen. Neem nu objectieven of lenzen. Die zijn er in vele maten, kleuren en uitvoeringen! Lees daarom meer over objectieven in dit blog!

Read More

Handige apps voor fotografen

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende soorten apps. Apps om je sportieve prestaties te meten, apps om van A naar B te rijden en zelfs apps om je bankzaken te regelen! Dan zijn vast ook apps voor fotografie toch? Zeker. De één nog handiger dan de andere. Hieronder vind je vijf (soorten) apps die je kunnen helpen met je fotografie.

Read More

Binnenkort communie? Lees deze tips!

Communie, ook wel lentefeest, is ieder jaar een belangrijke gebeurtenis. Een gebeurtenis die je natuurlijk volop fotografeert, zodat je later fijn kunt terugkijken op deze feestelijke dag. CEWE geeft tips voor een onvergetelijk feest.

Read More

Vijf tips voor architectuurfotografie

We kunnen de deur nauwelijks uitlopen of we worden geconfronteerd met architectuur. Geliefd of minder geliefd, het is overal. In sommige gevallen heb je het over oude architectuur zoals de Renaissance. Denk alleen al aan de vele paleizen in Frankrijk. In andere gevallen heb je het weer over ultramoderne bouwwerken zoals het Guggenheim museum in Bilbao. In dit blog geven we een aantal handige tips voor het fotograferen van architectuur.

Read More

Doe mee aan de internationale CEWE Photo Awards

Vind jij je eigen foto’s van wereldklasse? Meet jij jezelf met professionele en serieuze hobbyfotografen van over de hele wereld? Dan is de internationale versie van de CEWE Photo Awards echt iets voor jou! Meedoen kan altijd, maar de lat ligt hoog om te winnen. Dat klinkt als een leuke uitdaging, toch?!

Read More

Op zoek naar fotografische vakantie-inspiratie? Lees dan dit blog!

Het klinkt gek, maar we zijn al hard op weg naar het voorjaar. Om je even wakker te schudden: over anderhalve maand is het al lente en de kans is groot dat je dan al uitkijkt naar een welverdiende zomervakantie. Heb je nog niets geboekt? Hieronder vind je vijf fotogenieke bestemmingen die je kunt boeken voor deze zomervakantie!

Read More

Verras je geliefden met valentijn!

Nog even en het is Valentijnsdag: de dag die in het teken staat van de liefde. CEWE heeft voor iedereen wat wils: van een praktisch, nuttig en een klein beetje romantisch tot de meest liefdevolle cadeaus! Je hoeft je voor valentijn nooit te beperken tot je vriend of vriendin: een familielid, dierbare of gewoon je aardige buurman mag natuurlijk ook. De boodschap is liefde. Lees snel verder voor wat tips!

Read More

Materialen maken het verschil

Het bedrukken van wanddecoraties doen we bij CEWE al jaren. Door de jaren heen hebben we veel geleerd van onze klanten. Bijvoorbeeld welke materialen zij mooi vinden. Toch is iedere CEWE-klant natuurlijk verschillend. Daarom hebben we verschillende materialen beschikbaar om jouw foto op af te drukken. Zo zorgen we ervoor dat jouw CEWE product extra persoonlijk wordt en maken we wanddecoraties voor ieder interieur! Bovendien hebben we tot 28 februari dit jaar een aantrekkelijke aanbieding. Je…

Read More

Ken je deze unieke CEWE fotoproducten al?

CEWE is natuurlijk voornamelijk bekend van de fotoboeken, de wanddecoraties en onze originele prints. Maar wist je dat je bij ons ook jouw persoonlijke broodtrommel kunt ontwerpen? Of kookschorten? Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een expert in het bedrukken van allerlei producten met jouw persoonlijke foto’s. Welke van onderstaande producten kun jij goed gebruiken?

Read More

Relaxvakantie uitgelicht: Seychellen

Heb jij het ook zo druk en ben je wel toe aan een lekkere tropische vakantie? Overweeg eens om naar de Seychellen te gaan. Dit tropische gebied is een garantie voor een heerlijke relaxte vakantie met genoeg fotografiekansen. Lees hieronder meer over deze archipel ten oosten van Afrika.

Read More

Fotograferen tot het zomer is!

2019! Het begin van een nieuw jaar. Dat betekent veel nieuwe fotokansen en -momenten. De eerste periode staat nog lekker in het teken van de kou, maar dan komt al snel het zonnetje tevoorschijn die ons voorziet van typische lentetaferelen. Dan duurt het nooit lang voordat het zomer is. Kijk samen met CEWE vooruit naar de zon!

Read More