Unlisted: CEWE Magazine Herfst 2018

De dagen worden korter en de bladeren vallen langzaamaan van de bomen. En als je 's ochtends de deur uitstapt voel je het aan alles; het is herfst. Een heerlijk seizoen om lekker binnen op de bank te kruipen met een magazine. Toch? Dat vinden we bij CEWE ook. Draai de kachel daarom alvast wat hoger en installeer je met een kopje thee op de bank, want het CEWE Magazine Herfst 2018 is uit. 28 pagina's boordevol fotografietips, inspirerende verhalen en prachtige foto's. Je kunt het magazine lezen…

Read More

3x Kerst in je fotoboek

In elk jaarboek of familie fotoboek horen ook kerstfoto’s thuis, toch? En wat is er leuker dan het creëren van een paar heel gezellige kerstspreads? In onze software vind je leuke cliparts, achtergronden en sjablonen om de meeste prachtige fotoboekpagina's mee te maken, ook voor je foto's van Kerstmis. Wij hebben een paar ideeën voor je.

Read More

7 x zin in herfst & fotograferen

Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst heeft toch wel iets magisch. Daarom hebben wij wat inspiratie en tips op een rijtje gezet. Om niet alleen zin te krijgen in de herfst, maar ook om dit prachtige seizoen met je camera vast te leggen!

Read More

Bijzonder winteruitje: Amsterdam Light Festival

Zin in een bijzonder uitje tijdens deze donkere wintermaanden? Breng dan tussen 6 december 2013 en 19 januari 2014 een bezoek aan onze hoofdstad en je kijkt je ogen uit tijdens het Amsterdam Light Festival. ‘Building with light’ is het thema. Een gratis boottocht of wandelroute neemt je mee langs indrukwekkende lichtkunstwerken. Bovendien kun je meedoen met een fotowedstrijd en kans maken op mooie prijzen.

Read More

Fotografeer de wereld, begin bij je selfie!

Wanneer je als woord je eigen pagina hebt op Wikipedia en wanneer je een plaatsje krijgt in het Oxford English Dictionary, dan ben je een fenomeen. Taalkundig én maatschappelijk! Een selfie is – volgens datzelfde Wikipedia – “een zelfportret, doorgaans gemaakt met een digitale camera of een smartphone, waarbij de foto genomen is door de persoon die erop afgebeeld staat. Eén van de typische kenmerken is dan ook dat op de foto te zien is dat de persoon die is afgebeeld de camera vasthoudt. Het…

Read More

Geef papa een mooi fotogeschenk voor Vaderdag

Nadat we mama in de bloemetjes gezet hebben, vieren we binnenkort ook alle papa’s. Op zondag 9 juni is het Vaderdag en da’s de ideale gelegenheid om hem op een ‘beeldige’ manier te zeggen hoeveel je van hem houdt. Met een origineel fotoboek bijvoorbeeld of één van de vele leuke fotogeschenken!

Read More

Leuke tip: bewerk je foto’s online met PicMonkey

Ken jij de leuke online tool Picmonkey al? Wij zijn fan! Met dit gratis programma kun je namelijk heel eenvoudig je foto’s bewerken. Zo creëerden wij van deze mooie foto van moeder en dochter in een mum van tijd vier totaal verschillende sferen. Ook maak je eenvoudig een leuke fotocollage van je (bewerkte) foto’s. Maar er is nog veel meer mogelijk. Wij worden in elk geval heel blij van al die leuke foto-effecten!

Read More

5 tips voor een romantische fotoshoot !

Love is in the air! Straks is het Valentijn en tonen geliefden elkaar opnieuw op een bijzondere manier hoeveel ze van elkaar houden. Bloemen, knuffels, chocolade, parfum, een etentje… ideeën bij de vleet. Maar wie écht origineel uit de hoek wil komen én goed uit de voeten kan met een fototoestel, gaat voor een romantische fotoshoot. Niemand kent je geliefde beter dan jij en niemand kent jou beter dan je geliefde. Ideaal dus voor superleuke én persoonlijke foto’s van jullie beiden.

Read More

Waarom fotograferen in RAW?

Wist je dat professionele fotografen vaak fotograferen in RAW? De meesten van ons maken foto’s in het bestandsformaat JPG en wie foto’s maakt met een simpele digitale camera of smartphone heeft ook geen andere mogelijkheid. Maar heb jij een serieuze spiegelreflexcamera en wil je meer uit je foto’s halen, dan loont het echt om foto’s te maken in RAW-formaat. Wij leggen uit waarom.

Read More

Handige tips om vuurwerk te fotograferen

Vuurwerk fotograferen is niet gemakkelijk, maar met een goede voorbereiding moet het vast en zeker lukken. Wij hebben voor je uitgezocht hoe. Want wat heb je nodig om dat kleurrijke spektakel vast te leggen? Waar moet je rekening mee houden en voor welke camera instellingen kies je? Voortaan maak je de meest knallende vuurwerkfoto’s zelf!

Read More

Inspiratie nodig voor originele cadeaus?

Heerlijk dat de feestdagen er weer aankomen. Tijd voor gezelligheid, lekker eten en cadeautjes! Maar heb jij ook altijd moeite met het vinden van leuke, originele cadeaus? Ons vernieuwde assortiment fotoproducten is de ideale oplossing! Want waar jouw vrienden en familieleden ook warm voor lopen, je zult zien dat er voor iedereen een perfect fotogeschenk te vinden is.

Read More

De leukste kerstkaarten maak je zelf

Wil jij je vrienden en familie dit jaar op een originele manier een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen? Verras ze dan met een persoonlijke kerstkaart! Met behulp van de gratis CEWE FOTOBOEK software maak je namelijk niet alleen de mooiste fotoboeken, ook de leukste kerstkaarten maak je hiermee heel eenvoudig zelf. Wij laten je zien hoe!

Read More

Wat te doen bij slecht weer?

Nee hè, ben je lekker vrij, is het slecht weer. Gelukkig zijn er ook leuke dingen in huis te doen. Zo is een regenachtige dag ideaal voor het maken van een fotoboek. Zonde om al je foto’s op de computer te laten staan en zo haal je gelijk mooie herinneringen op, terwijl je jouw eigen fotoboek ontwerpt. Nu levert deze saaie, regenachtige dag nog iets moois op ook! Vind je het lastig om te beginnen met je fotoboek? Lees onze tips en je kunt gelijk aan de slag!

Read More

Maak je eigen receptenboek!

Vriendinnendag, Gedichtendag, Bomendag…. Tegenwoordig lijkt er overal wel een dag voor te zijn, maar vandaag is het dus Nationale Pannenkoekdag! En daar laten wij ons graag door inspireren. Zo kun je namelijk heel leuk zelf een kookboek maken met allerlei pannenkoekrecepten - of kies voor andere recepten als je geen pannenkoekliefhebber bent - verzamel deze en maak een super origineel en persoonlijk kookboek!

Read More

Leuk cadeau: maak een herinneringenboek!

Zijn je ouders binnenkort 35 jaar getrouwd? Wordt je vader 65 jaar? Vieren je grootouders hun gouden bruiloft? Of gaat je allerbeste vriendin trouwen? Geef een herinneringenboek! Een leuk en origineel cadeau dat een leven lang mooi blijft. Verzamel mooie foto’s, leuke anekdotes en oude documenten, en creëer een boek vol herinneringen. Hoe je dat precies aanpakt? Lees onze tips! Een boek over iemands leven Natuurlijk kun je zoveel mogelijk foto’s verzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om…

Read More

26 januari: Nationale Gedichtendag 2012

Morgen is het weer Nationale Gedichtendag! Al 13 jaar lang is dit hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, elk jaar met een ander thema. Nu is dat ‘Stroom’. Ook wij hebben een dichtpoging gedaan. Onze inspiratie? Het fotoboek. Omdat een fotoboek bestaat uit een stroom van jouw unieke momenten!

Read More

Haal meer uit je foto’s in 2012!

Zo tegen het einde van het jaar denken we vaak terug aan de afgelopen tijd. Wat heeft 2011 ons gebracht, wat hebben we gedaan? Misschien heb je al plannen voor het nieuwe jaar of wil je dingen anders doen. En ja, daar komen dan toch weer die goede voornemens de hoek om zeilen. Wil je in 2012 meer uit je foto’s halen? Dan zit je hier goed!

Read More

Maak een boek over je grote passie!

Bij het maken van een fotoboek denk je al snel aan een vakantie, een reis die je hebt gemaakt of aan een boek waarin je alle foto’s van en voor je kind verzamelt. Natuurlijk zijn dit belangrijke gebeurtenissen in je leven die je wil vastleggen en niet wil vergeten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een boek te maken over een andere hobby of grote passie? CEWE FOTOBOEK als uitgever  In feite kun je CEWE FOTOBOEK zien als de uitgever van jouw unieke, persoonlijke boek. Een boek waarin je…

Read More

Schrijven met licht

Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ betekent? Veel professionele fotografen zien licht dan ook als de taal van de fotografie. Licht creëert de stemming van je foto. Hoe meer je er dus over leert, hoe beter je foto’s zullen worden en hoe mooier de verhalen die je met je foto’s kunt vertellen.

Read More