5 tips voor het fotograferen van een totale maansverduistering

Aanstaande vrijdag 27 juli 2018 vindt er een totale maansverduistering plaats. Het gevolg? Een rode maan! De aarde staat op dat moment precies tussen de zon en de maan in, waardoor de maan in de schaduw van de aarde staat. Dat zorgt ervoor dat we een paar minuten kunnen genieten van een volmaakt ronde, rode bol! CEWE geeft je vijf tips voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Read More

Reisfotografie: hoe fotografeer je Frankrijk op haar best?

Frankrijk is voor ons Belgen vakantieland nummer één. Niet zo gek als je bedenkt dat het land veel te bieden heeft aan zowel liefhebbers van natuur en cultuur alsook aan culinaire fijnproevers. En niet onbelangrijk: de fotograaf komt in dit land ook zeker aan zijn of haar trekken! Aangezien we ieder jaar met zovelen naar Frankrijk afreizen, is het de hoogste tijd voor een blog met tips hoe je dit prachtland fotografeert!

Read More

Strandfotografie: vijf tips!

Het warme zand onder de voeten, de geur van de zilte zee en de kenmerkende klanken van de zingende zeemeeuwen: voor velen is dit dé droomplek voor een vakantie of gewoon voor een dagje weg. Want hoe heerlijk is het om even lekker een dagje niks anders te doen dan op het strand te liggen. Natuurlijk met af en toe een actief momentje zoals een korte wandeling op blote voeten langs het water, een stukje zwemmen in de golvende zee of natuurlijk: een paar prachtige foto’s maken! Hieronder vijf tips…

Read More

Fotogenieke campings

Deze zomer zijn er weer tal van vakantiegangers die zich naar het altijd zonnige Spanje, het bourgondische Frankrijk of het pittoreske Italië begeven. De tent, camper of caravan zijn dan favoriete verblijfplaatsen. De camping maakt het vakantiegevoel voor veel mensen helemaal compleet. Maar, dan wil je natuurlijk wel een mooie camping uitzoeken, waar voldoende te fotograferen valt. In dit blog vijf mooie campings in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Read More

Orka’s, walvissen en potvissen fotograferen in Andenes, Noorwegen

“We hebben hier orka’s, walvissen, zeearenden, papegaaiduikers, grinden, potvissen, koningseiders en zo kan ik nog wel even doorgaan.” Op een van de meest westelijke puntjes in Noorwegen, op een onwaarschijnlijk mooie plek vol natuur, wildlife en honderden kleine eilandjes, woont Marten Bril. Bijna letterlijk aan het einde van de wereld heeft hij hier, samen met zijn vrouw, een leven opgebouwd waar menig fotograaf jaloers op zal zijn. Bij CEWE hadden we het geluk hem te mogen interviewen over…

Read More

Zomer in de stad!

Wie aan een zomer in de stad denkt, denkt al snel aan volle parken, terrasjes en veel gezelligheid op straat. Naast alle gezelligheid heeft stadsfotografie in de zomer ook zo zijn voordelen. In dit blog vind je tips voor het fotograferen van de zomersteden. Handig als je nog een stedentrip hebt gepland!

Read More

Leuke foto exposities in België

We zijn al aardig verwend met een mooie zomer. Toch zijn wij Belgen wel wat gewend; het weer kan zomaar omslaan naar een regenachtige en druilerige toestand. Dan is het fijn om te weten welke binnenactiviteiten er op de landelijke agenda staan. Foto-exposities vormen een leuk tijdverdrijf voor de vakantievierende fotograaf. Er zijn deze zomer vele exposities te vinden. CEWE licht er hieronder drie uit. Oh en.. ook als het buiten (te) warm is, is een expositie in een verkoelend gebouw helemaal…

Read More

Op reis met je smartphone – handige fototips

Telefoons van tegenwoordig voorzien ons van alle gemakken. Van radio tot zaklamp, van PC tot televisie en van geluidsopname tot fototoestel: alle deze functionaliteiten zijn tegenwoordig te vinden op het apparaatje dat in je broekzak past. Hoewel je bij deze vernuftige wetenschap misschien concessies op kwaliteit verwacht, wordt de kwaliteit van alle opties steeds beter. Dit geldt ook voor het mini-fototoestel dat in je smartphone is verwerkt. Ga je deze zomer op reis en heb je geen zin om je…

Read More

Dagje strand als een fotograaf

Een dagje als fotograaf op het strand is hard werken. Vroeg uit je nest en pas na zonsondergang er weer in! Waarom? Dat lees je in dit blog. We geven je tips voor een perfecte dag aan het strand als fotograaf!

Read More

Reisfotografie: tips van ervaringsdeskundige Wim Jonker

Van rondreizen door Zuid-Afrika en Nepal tot bijzondere vakanties in Costa Rica en Peru: Wim en zijn vrouw Elly hebben al behoorlijk veel van de wereld gezien. Het reislustige stel maakt elk jaar een grote reis naar een ander land in de wereld. “Van iedere trip maken we een CEWE Fotoboek. Dit jaar reizen we af naar Maleisië en Borneo.”, vertelt Wim enthousiast. Als je zoveel reist, heb je ongetwijfeld talloze tips voor de fotograferende reiziger.

Read More

Op zoek naar hét recept voor een mooie reisfoto

Eén blik op zijn portfolio en je weet dat je te maken hebt met een zeer kundige fotograaf. Jan Vermeer reist al zo’n 25 jaar de wereld over om de meest prachtige natuurfoto’s te maken – solo, maar ook als begeleider van fotoreizen. Daarnaast geeft hij workshops, zijn er meerdere boeken van zijn hand verschenen en jureert hij dit jaar bij de CEWE Photo Awards 2018. Hoewel Jan vooral bekend staat zijn koude foto’s van niet-alledaagse bestemmingen, is de fotograaf ook regelmatig in tropische…

Read More

Silhouetfotografie

Soms wil je onderwerpen op je foto bewust niet helemaal laten zien. Dit versterkt bijvoorbeeld een ander onderwerp op de foto, of het geeft een extra dimensie aan het onderwerp dat je juist als schaduw op de foto wilt. Door creatief om te gaan met de instellingen van je camera en de manier waarop je fotografeert, krijg je meer variatie in je foto’s. In dit blog lees je meer over het fotograferen van silhouetten.

Read More

Pleinen fotograferen

Pleinen. Van oudsher het typische centrum van eigenlijk ieder dorp of stad. Kenmerkend met een mooie kerk of een prachtig stadhuis. Mensen kwamen er samen om te handelen, om elkaar te ontmoeten of om het nieuws van de stadsomroeper aan te horen. Deze functie van een plein is eigenlijk nooit veranderd. Ook tegenwoordig is het plein nog steeds het knooppunt van de stad. Het is een plek waar evenementen plaatsvinden, waar de markt wordt uitgestald of mensen eten van een zonnetje op een mooi…

Read More

Reis- en vakantiefotografie

Paspoort? Check! Koffer? Check! Alles gelezen over reisfotografie? Bijna een check! In onderstaande blog neemt CEWE jou mee op reis door wat tips en trucs voor de mooiste foto’s van jouw vakantie. Nu we steeds vaker en verder op vakantie gaan, komen we ook op steeds meer indrukwekkende plaatsen. Reden genoeg om al dat moois goed vast te leggen.

Read More

Wenskaart vanaf je vakantieadres

Kaartjes schrijven heeft iets nostalgisch. Bovendien is het geweldig om een persoonlijke kaart van iemand te krijgen. Met een kaartje laat je zien dat je om iemand geeft en kan je een leuke persoonlijke boodschap kwijt. CEWE begrijpt hoe belangrijk je familie en vrienden voor je zijn en helpt je om een mooie kaart te ontwerpen voor deze belangrijke mensen. Ook het versturen van vakantiekaarten vanaf je vakantieadres in bijvoorbeeld Zuid-Spanje is geen enkel probleem bij CEWE. Lees hieronder hoe…

Read More

Verbreed je horizon met panoramafotografie

Of je nou een mooie kustlijn wilt fotograferen of een skyline van een grote stad, een panoramafoto is hét hulpmiddel om het beeld breder te krijgen en meer te zien. Maar hoe maak je eigenlijk een mooie panoramafoto? Deze blog besteden we aandacht aan hoe je een goede panoramafoto maakt en waar je op moet letten.

Read More

Onweer fotograferen

Onweer is voor fotografen een fantastisch natuurverschijnsel. In ons land onweert het ongeveer 25 dagen in het jaar: waarvan de meeste ontladingen plaatsvinden in de zomer. De ontlading en het geweld waarmee dat gebeurt is geweldig om te bekijken. In deze blog vertelt CEWE hoe je het beste onweer fotografeert en waar je rekening mee moet houden.

Read More

Strandfotografie

Of je nu in de herfst op het strand van Texel staat of in de volle zon op een bounty eiland in de Caribische zee: strandfoto’s zijn altijd leuk. Niet alleen omdat er zo ontzettend veel dingen zijn die je kunt fotograferen, maar ook omdat je op ieder tijdstip van de dag weer andere foto’s krijgt. CEWE geeft je tips voor een dagje strand(fotografie).

Read More