Is jouw huis al klaar voor de herfst?

Als het buiten guurder wordt, dan is het fijn dat je het in huis warm en gezellig hebt. De kaarsjes en de open haard mogen weer aangestoken worden, de gordijnen gaan dicht en de bank is het favoriete plekje van menig familielid. Is jouw huis al klaar voor de herfst? CEWE geeft je een paar fijne tips om je woning in een mum van tijd om te toveren in herfstige sferen.

Read More

De gulden snede voor een foto van goud!

Fotograferen is iets dat je moet leren; hoe vaker je ermee oefent, hoe beter je er in wordt. Daarnaast is het handig om een aantal basisregels te kennen. Een van de basisregels die een belangrijke rol speelt bij het maken van foto’s is de compositie. Dit is de manier waarop de onderwerpen op de foto georganiseerd zijn. Een goede compositie legt de nadruk op de juiste zaken; het trekt de ogen van de kijker naar het onderwerp.

Read More

Vijf tips voor de omslag van je CEWE fotoboek

Je hebt je fotoboek samengesteld met de grootst mogelijke zorg. Alle foto’s staan op hun plek, zijn goed uitgelijnd en de volgorde van je fotoverhaal klopt ook nog eens. Maar… wat ga je met de cover van je CEWE fotoboek doen? Wat voor soort kaft wil je? En.. welke foto is het állermooiste en verdient een plekje op de omslag van je boek? CEWE geeft je een aantal tips waar je op kunt letten bij het ontwerpen van je cover.

Read More

Wanddeco tips: een wanderlust muur!

Soms is het best lastig om te verzinnen waar je een muur mee wilt opvrolijken. Een schilderij is altijd leuk, maar tja… daar moet je wel ‘tegen aanlopen’. Een foto? Ja leuk, maar welke dan? Je hebt zoveel bijzondere, mooie en gave foto’s van de reizen die je hebt gemaakt, dat je er niet één kunt kiezen. Voor mensen die lijden aan ‘wander lust’ (reislust) heeft CEWE een leuke tip: een wereldkaart met herinneringen op je muur!

Read More

Oude kiekjes in een nieuw jasje

Anno 2016 maak je digitale foto’s en ontwerp je digitaal een mooi CEWE Fotoboek of ander fotoproduct. Hoe anders ging dat vroeger, toen je nog zuinig was op je ‘rolletje’. De tijd waarin je toch zeker niet tientallen ‘selfies’ maakte of foto’s van het eten op je bord. Nee, alleen van bijzondere momenten schoot je een kiekje onder het mom: “leuk voor later”. In de tijd van de analoge fotografie bracht je een volgeschoten fotorolletje naar de fotograaf, om vervolgens een week lang te moeten…

Read More

Maak nu nog je vakantiefotoboek

Broodtrommels en rugzakken worden tevoorschijn getoverd, de kinderen kunnen hun schooloutfit weer uit de kast trekken en ook op het werk neemt de drukte toe: de vakantie is voorbij. Met de vakantieherinneringen nog vers in het geheugen, beginnen we met frisse tegenzin weer aan het ‘gewone’ leven. En dat gewone leven went snel! Heb jij je CEWE vakantieboek van 2016 nog niet gemaakt? Doe het dan snel met deze tips van CEWE!

Read More

Oog voor patronen

Als je erop gaat letten, zie je ze overal: patronen. Herhalingen van kleuren, vormen of symbolen die samen een soort ritme vormen. Deze patronen vind je in de natuur, maar ook in de stad; in kunst, maar ook in onopvallende toevalligheden. Het is een dankbaar onderwerp voor fotografie en daarom besteden we er in dit blog wat meer aandacht aan.

Read More

De mooiste foto’s van je nazomeravond

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en er vallen alweer blaadjes van de bomen: de herfst staat voor de deur. Toch kan het in september en oktober best mooi weer zijn. Zwoele zomeravonden kunnen we vergeten, maar in een beschut hoekje kan het met een vuurtje of een terrasverwarmer buiten nog best aangenaam zijn. Samen rond dat vuur, met een fijne fles wijn en wat lekkers erbij: een situatie die gegarandeerd zorgt voor goede gesprekken. Hoe kun je deze momenten met veel warmte, maar…

Read More

Het bijzondere verhaal van hobbyfotograaf Leonie Zuijdervliet

Leonie Zuijdervliet is hobbyfotograaf en won de achtste prijs met haar deelname aan de CEWE Photo Awards van 2016. Een behoorlijke prestatie, gezien het aantal inzendingen dat CEWE mocht ontvangen (2.200). De jury oordeelde dat Leonie een ‘cliché tafereel’ toch spannend had weten te maken. In dit blog vertelt ze meer over haar liefde voor fotografie.

Read More

CEWE Zomertour: Met het VW-busje langs onze klanten

In de zomer worden de meeste foto’s gemaakt. Als het weer een beetje meewerkt, trekken mensen er immers veelvuldig op uit voor een dagje weg, een fijne vakantie of een bezoekje aan familie. Allemaal bijzondere momenten die je graag wilt vastleggen. Om die fotomomenten van dichtbij mee te kunnen maken, stapten we in ons hippe Volkswagenbusje voor een CEWE Zomertour. Zo gingen we bij onze klanten op bezoek én deden we diverse vakantieparken aan.

Read More

Vrolijk je keuken op met magneetfoto’s

Het is zomer en dat betekent dat we ons massaal klaar maken (of al klaar zijn) voor de vakantie. Ieder jaar doen we het weer: lekker een dagje naar het strand, de auto inpakken en op naar Frankrijk of hop, het vliegtuig in richting tropische oorden. Al die herinneringen kun je natuurlijk bewaren in een mooi fotoboek. Het is leuk om af en toe terug te kunnen bladeren en herinneringen op te halen aan die leuke vakantie. Maar dat doe je niet elke dag…

Read More

De grote hobby van Anny Kruisselbrink: fotoboeken maken!

Anny Kruisselbrink-Vos en haar man maken al sinds 2008 fotoboeken. De reden dat Anny zich dit jaartal nog zo goed kan herinneren, heeft niet zozeer met CEWE te maken (was het maar waar), maar met het feit dat haar zoon toen trouwde met zijn grote liefde in Vietnam. Hij was verliefd geworden op het land én op een Vietnamese schone en was in 2006 definitief vertrokken naar het Aziatische land. De schoonmoeder van Anny wilde graag een fotoboek van de familie in Nederland laten maken, als cadeau…

Read More

Fotograferen tijdens je wereldreis

Als je van plan bent om een wereldreis te gaan maken, dan is dat iets dat je waarschijnlijk maar één keer in je leven gaat doen. Een bijzondere periode dus, waarin je geweldige avonturen beleeft. Van al die gebeurtenissen wil je natuurlijk een mooie en blijvende herinnering maken. CEWE geeft je een aantal fotografietips voor op reis, waarmee je na je wereldreis een prachtig fotoboek kunt maken.

Read More

Van gedenkwaardige reis vol belevingen naar een prachtig fotoboek

Je hebt je er weken lang op verheugd: de vakantie. Alles is tot in de puntjes geregeld, je gaat naar een prachtig land, fantastische dorpjes bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en bovenal: lekker ontspannen! Hoewel je er liever niet over nadenkt voordat je vakantie begint, vliegen de weken altijd voorbij als je op vakantie bent. Voor je het weet ben je weer thuis. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken. CEWE begeleidt je in acht stappen van…

Read More

De prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards, made in Belgium

Twee dagen voor het begin van de zomer en één dag na de klinkende overwinning van de Belgen tegen Ierland, verzamelden we met meer dan 150 fotografieliefhebbers in het statige decor van Tour&Taxis in Brussel. Mooi weer, de euforie van het EK én een gezonde spanning bij de kandidaat-winnaars, meer was er niet nodig om ook van deze editie van de prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards opnieuw een absolute voltreffer te maken. “Made in Belgium” was het thema en dat bracht alvast het…

Read More

De allerlaatste genomineerden zijn bekend!

Hier zijn ze dan, de allerlaatste 20 genomineerden van de CEWE Photo Awards 2016! Natuurlijk willen we iedereen van harte bedanken voor de fantastische inzendingen die we van jullie hebben mogen ontvangen. Het is ons nog eens extra duidelijk: wat is België toch een bijzonder land. :) Ben jij één van de 120 genomineerden? Dan zien we je heel graag terug bij onze officiële prijsuitreiking in Tour & Taxis. Alle genomineerden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Hopelijk tot dan!

Read More

‘Een foto moet lekker lezen, mooi kijken en vooral kunstig zijn’

Hoewel Chris Ruijter (1978) zijn brood verdient als cultuurtechnisch ontwerper bij ARCADIS, maakt hij foto’s waar menig natuurfotograaf jaloers op zou zijn. Hij neemt zijn hobby dan ook uiterst serieus. Waar de meesten fotograferen met een Canon of Nikon, heeft Chris tot op de bodem uitgezocht met welke merk hij de foto’s kan maken die hij voor ogen heeft. En doet zich een mooi moment voor? Dan kan hij alles uit zijn handen laten vallen voor die ene foto. Als dat niet nieuwsgierig maakt!

Read More

De genomineerden van week 5 zijn bekend!

Een nieuwe week, dus weer nieuwe genomineerden voor de CEWE PHOTO AWARDS. Het was niet makkelijk, maar ook deze week hebben we 20 typisch Belgische foto's geselecteerd. Zit je er deze week niet bij? Je hebt nog 1 week om geselecteerd te worden! Meedoen is de boodschap!

Read More

Dit zijn onze genomineerden voor week 4!

We zijn alweer beland bij de bekendmaking van de 4e reeks genomineerden. En wat zijn het weer 20 prachtige foto's! Lees verder en ontdek snel of jouw foto erbij zit. Is jouw foto deze week niet genomineerd? Dan kun je aankomende week gewoon opnieuw meedoen met onze CEWE Photo Awards! Deze fotowedstrijd loopt t/m 15 mei 2016.

Read More

Genomineerden week 3

We zitten ondertussen in de helft van onze CEWE Photo Awards! We bedanken jullie nu al voor de prachtige foto's die we mogen ontvangen! Blijf zeker meedoen als je nog niet genomineerd bent! Ontdek onze genomineerden van week 3:

Read More