CEWE foto Tour 2018 : Praag, een kleurrijke stad boordevol romantiek en geschiedenis

Na twaalf uur reizen en 6 verschillende treinen, komen Ben en ik eindelijk aan in Praag. Het uur vertraging van onze trein in Frankfurt heeft al onze aansluitingen in de war gestuurd. Maar gelukkig kon dat onze “positive attitude” niet deren! En wie komen we tegen op het perron? Ivana, een jeugdvriendin. Ze ontvangt ons met een grote glimlach.

Read More

CEWE Foto Tour 2018 – Maud Marbaix: Wetzlar en Leica – mijn eerste stappen in de fotografie

Wetzlar, 3 maart 2018 Dag allemaal, Ik ben Maud en ik heb het ongelofelijke geluk te mogen deelnemen aan de CEWE Foto Tour 2018. Aan de hand van 9 blogartikels hou ik jullie op de hoogte van mijn ontdekkingstocht in 9 Europese steden. Ik zal mijn best doen om mijn favoriete plekjes, mijn ervaringen en vooral ook de fotografietips die ik tijdens deze reis zal leren, met jullie te delen. Want ik kan het maar beter meteen bekennen: ik ben de “newbie” van de bende. Mijn Oostenrijkse reisgenoot…

Read More

CEWE Foto Tour 2018 – Volg Maud & Benjamin door Europa

Aangezien we bij CEWE grote voorstanders zijn van onze culturele diversiteit en bovendien openstaan voor de wereld rondom ons, gaven we twee jonge Europeanen de kans om de Europese steden te gaan verkennen. Met de medewerking van enkele vooraanstaande partners zullen ze allebei de mooiste herinneringen kunnen vastleggen en een onvergetelijke fotobelevenis meemaken!

Read More

Een dagje vol buitenactiviteiten in SOS Kinderdorp Chantevent

In 2016 steunde CEWE SOS Kinderdorpen in het Noorden van het land, met name klussen in het Simbahuis in Liedekerke, waar verschillende collega’s geschilderd hebben om hun interieur te verfraaien.

Read More

Uitreiking ‘Our Word Is Beautiful’ deelnemers

Op Het Vakantiesalon in Brussel zijn drie Belgische deelnemers in het zonnetje gezet voor hun knappe prestatie in de OWIB wedstrijd. Peter Ryngaert, Pierre Moreau en Eric Kindt zijn met hun foto’s op een positie 7 tot 20 in het klassement geëindigd. In totaal werden er meer dan 94.000 foto’s ingestuurd. Een zeer knappe prestatie dus!

Read More

Jouw mooiste moment van 2017

Met de feestdagen in zicht is het een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Hopelijk heb jij een fantastisch mooi jaar gehad boordevol hoogtepunten. Misschien ben je wel ten huwelijk gevraagd of heb je de reis van je dromen gemaakt. Onze collega’s bij CEWE doen in ieder geval een boekje open over hun mooiste momenten van 2017.

Read More

Het jaar van CEWE

Wat is het jaar voorbijgevlogen. Wij blikken samen met jou terug op een fantastisch 2017. In de video zetten wij alle serieuze en minder serieuze feitjes op een rijtje. Van het aantal verkochte fotoboeken tot de high scores met darten.

Read More

Kom naar het vakantiesalon 2018 in Brussel!

Donderdag 1 tot en met zondag 4 februari 2018 vindt het vakantiesalon in Brussel plaats! Deze beurs is een mooie inspiratiebron voor jouw fotowaardige vakantiebestemmingen. Heb je nog geen vakantie voor 2018 op het oog? Dan is de deze beurs een absolute aanrader!

Read More

Het vijftig miljoenste (!) CEWE FOTOBOEK is gedrukt!

In 2005 introduceerde CEWE Fotoservice het CEWE FOTOBOEK; een boek waarin je jouw digitale foto’s kunt laten afdrukken. Voor die tijd een behoorlijk innovatief idee, dat zijn sporen nog moest verdienen. Ruim twaalf jaar later gaat het CEWE fotoboek in diverse soorten en maten als een warm broodje over de toonbanken van 24 Europese landen. Eind september rolde het 50 miljoenste (!) CEWE FOTOBOEK over onze productiemachines én belandde uiteindelijk – via de toonbank van fotopartner Fnac. – in de…

Read More

CEWE team bezoekt Kasigau Corridor REDD+-project in Kenia

Bij CEWE zijn we ons sterk bewust van onze ecologische verantwoordelijkheid richting mens en milieu; de aarde en haar natuurlijke bronnen zijn immers kostbaar en moeten goed beschermd worden. Dat we die verantwoordelijkheid uiterst serieus nemen, komt onder andere tot uiting in het feit dat al onze producten uitsluitend gemaakt worden met FSC goedgekeurde materialen. Deze materialen worden gewonnen zonder de bossen van onze aarde te schaden. Daarnaast ondersteunt CEWE goede doelen die streven…

Read More

Winnaars CEWE Photo Awards 2017 (+ video)

Tien weken lang hebben de deelnemers de meest prachtige foto’s ingezonden. Tien weken lang selecteerde de jury de allerbeste, -mooiste of meest bijzondere foto’s. En tien weken lang zaten de deelnemers in spanning of hún foto zou worden uitgekozen als een van de beste vijftien van die week. Het werd de jury allesbehalve gemakkelijk gemaakt; in totaal werden er meer dan 1.861 foto’s ingezonden. Afgelopen zondag was het zover: de grote finale van de CEWE Photo Awards 2017. Van de 150 genomineerde…

Read More

Rondleiding door het lab van CEWE in Mönchengladbach

Bij CEWE verwennen en verrassen we onze trouwe klanten graag. Eens in de zoveel tijd bezorgen we onze klanten daarom een leuk dagje uit door ze een kijkje te gunnen in de keuken bij CEWE. Op maandag 14 augustus was het weer zover: 20 CEWE klanten uit Nederland en België brachten een bezoek aan een van de productieomgevingen van CEWE. Dit keer was het lab in Mönchengladbach in Duitsland aan de beurt. Een verslag van de dag!

Read More

CEWE Photo Awards week 10: de strijd is gestreden

Het is klaar, over en uit, finito: de strijd om de beste fotografen van België is gestreden. Het is niet meer mogelijk om foto's in te sturen. Gelukkig maar, voor onze jury, want wat kent België veel goede fotografen! Deze week maken we de laatste weekwinnaars bekend. Met die laatste weekwinnaars zijn er in totaal 150 genomineerde fotografen, die kans maken op prachtige prijzen. De komende tijd buigt onze professionele jury zich over alle foto's en selecteert de 10 winnende foto’s. Als je de…

Read More

CEWE Photo Awards week 9

* Dongggg *, we slaan op de denkbeeldige gong. De laatste week van de CEWE Photo Awards is namelijk ingegaan. De allerbeste inzendingen van week 9 zijn bekend en dat betekent direct dat je nog maar één week hebt om de jury te overtuigen met een van jou mooiste foto’s. Dus pluis die speur je pc af naar jouw zelf genomen foto’s en pluis de fotoboeken na: dit is je laatste kans om ons te laten zien wat België zo typisch Belgisch maakt in jouw ogen.

Read More

CEWE Photo Awards week 8: Belgische grootsheid

België mag qua oppervlakte een relatief klein land zijn; op heel veel andere vlakken zijn we groots. Denk aan de meertaligheid in ons land, Brussel als politiek hart van Europa, ons vermogen om het lekkerste bier te brouwen en de beste chocolade te maken...

Read More

CEWE Photo Awards week 7: de concurrentie is moordend

We zijn inmiddels in de zevende week van de CEWE Photo Awards aanbeland. Hoewel je na deze week nog drie weken de tijd hebt om je foto('s) in te sturen, kijken we met z'n allen toch al een beetje uit naar de grote finale. Want oh, wat wordt het moeilijk om een winnaar te kiezen. We kunnen je wel vertellen; de strijd is nog zeker niet gestreden.

Read More

Week 6: Sint Nicolaas in de zomer en andere prachtige foto’s

Zomerse foto's doen het altijd goed tijdens de CEWE Photo Awards. Ook deze week heeft de jury een aantal prachtige zon-, zee- en strandfoto's uitgekozen die de weekfinale hebben gehaald. En hoewel het hartje zomer is, sturen de fotografen die meedoen aan de CEWE Photo Awards niet alleen maar foto's van de zomer in. Integendeel!

Read More

CEWE Photo Awards week 5: Belgische symboliek

Manneken Pis, chocolade, bier... we mogen dan misschien een klein land zijn, toch zijn we absoluut groots in symboliek en handelsmerken. Dat zien we deze week ook terug in de genomineerde foto’s voor de CEWE Photo Awards.

Read More

Flower Power BBQ bij zorginstelling ‘Ons Tweede Thuis’

Naar aanleiding van een Facebook bericht met onze CEWE bus kregen we een aanvraag binnen. Of we met onze gave CEWE bus een keer bij de ‘Flower Power BBQ’ van zorginstelling Ons Tweede Thuis in Hoofddorp aanwezig wilden zijn. Natuurlijk wilden we dat!

Read More

CEWE Photo Awards week 4: boerse en stadse tafereeltjes

Dat België vele gezichten heeft, dat weten we natuurlijk al lang. Toch is het iedere week weer leuk om te zien hoe gevarieerd de inzendingen van de deelnemers aan de CEWE Photo Awards zijn. Deze week variëren de plaatjes van boerse taferelen van een hoefsmid tot prachtige foto's van hypermoderne architectuur. Kijk zelf en geniet van de vijftien beste inzendingen van deze week.

Read More