Maak van je fotoboek een origineel themaboek

Wanneer je een fotoboek gaat maken, denk je al snel aan een vakantie, je kinderen of aan een bruiloft. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een fotoboek te maken met je favoriete recepten, over je grote passie of voor je allerbeste vriendin? Ontdek de creatieve mogelijkheden van het fotoboek! Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen. Laat je inspireren door onze themaboeken! Alles is mogelijk Dankzij de vele mogelijkheden van onze software kun je zoveel meer dan alleen foto’s in je…

Read More

Voor alle fotoliefhebbers: kom naar de Photokina!

Ben je gek van fotografie en alles wat daarmee te maken heeft? Kom dan van 18 t/m 23 september 2012 naar de Photokina in Keulen; de grootste fotobeurs ter wereld. Op dit tweejaarlijkse, internationale evenement vind je de allernieuwste producten, technieken en trends op fotogebied. En ook wij zijn hier weer te vinden met een mooie CEWE FOTOBOEK stand. Samen met een grote groep internationale collega’s, van Polen tot Noren en Italianen, kun je ons vinden in hal 4.2a, booth 20. Net als twee jaar…

Read More

13 waardevolle tips voor macrofotografie

Het maken van een ultra close-up foto, oftewel een macrofoto, is best een uitdaging. Maar vaak is het de moeite wel waard! Daarom hebben wij Peter van Veen, specialist op het gebied van macrofotografie, gevraagd iets te vertellen over macrofotografie en een aantal tips te geven voor het maken van goede macrofoto's. Uiteindelijk geeft hij maar liefst 13 tips om je op weg te helpen.

Read More

De Consumentenbond heeft het CEWE FOTOBOEK als beste getest!

De Consumentenbond heeft een test gedaan naar liggende fotoboeken van A4-formaat met fotopapier. En…. CEWE FOTOBOEK kwam als beste uit te test met een 7,9! Natuurlijk vinden wij onze fotoboeken sowieso al de beste, maar nu we ook van de Consumentenbond het predicaat ‘Beste uit de test’ mogen dragen, zijn we daar best trots op. Het testpanel vond de CEWE-software het meest gebruiksvriendelijk, omdat het soepel werkt, overzichtelijk is en veel mogelijkheden heeft. Ook de afdrukkwaliteit en…

Read More

7 tips voor indrukwekkende landschapsfotografie

Landschappen fotograferen saai? Echt niet! Ontdek hoe je voortaan de mooiste landschapsfoto’s maakt. En vooral ook hoe anderen in het vervolg geïnteresseerd zullen blijven kijken naar je foto’s. Want hoe zorg je ervoor dat die indrukwekkende klif op de foto net zo indrukwekkend is als in het echt? En wat maakt een landschapsfoto zo interessant dat ie een plekje verdient aan je muur?

Read More

Voeg mooie achtergronden toe aan je fotoboek

Elk fotoboek is uniek. Logisch, want niemand heeft dezelfde foto’s. Maar ook je keuze voor het formaat en de manier waarop je het fotoboek invult, maken veel verschil. Voor welke pagina-indeling kies je? En laat je de pagina’s wit of voeg je achtergronden toe? Een mooie achtergrond kan je fotoboek net dat beetje extra geven of zelfs enorm opfleuren. Wij laten je graag zien hoe.

Read More

Ontdek de fotoproducten met onze software

Wist je dat je met de software van CEWE FOTOBOEK naast fotoboeken ook allerlei andere leuke fotoproducten kunt bestellen? Wij zijn namelijk een onderdeel van CeWe Color: Europees markleider op het gebied van fotofinishing. Daarom is het heel eenvoudig om via onze software ook producten als canvasdoeken, wenskaarten, kalenders, mokken, speelgoed en kantoorartikelen te bestellen. En dat alles met jouw eigen, persoonlijke foto!

Read More

6 gouden tips voor sportfotografie

De Olympische Spelen zijn een mooie aanleiding om eens dieper in te gaan op sportfotografie, want deze vorm van fotografie is ook echt een aparte tak van sport. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je de voetbalwedstrijd van je zoon wilt vastleggen of voor een mooie opname van je beste vriendin als ze zwoegend de finishlijn bereikt. Wij zetten 6 handige tips op een rijtje voor het maken van de mooiste sportfoto’s.

Read More

Tips voor een mooie fotoreportage in de dierentuin

Een uitstapje naar de dierentuin is de ideale gelegenheid voor een mooie fotoreportage. Niet alleen om dit leuke dagje uit vast te leggen, maar natuurlijk ook voor het maken van mooie dierenfoto’s. Want waar moet je op letten bij het fotograferen van dieren? Hoe maak je natuurgetrouwe foto’s? En hoe kun je meer uit je dierenfoto’s halen? Lees onze tips zodat jij thuiskomt met de mooiste foto’s na een gezellige dag in de dierentuin.

Read More

Maak super scherpe foto’s!

Wist je dat er verschillende handigheidjes zijn voor het maken van de scherpste foto’s, ook zonder statief? Wen jezelf aan je ellebogen tegen je lichaam te drukken wanneer je gaat fotograferen. Zo kun je de camera veel beter stil houden omdat hij weinig speelruimte heeft. Ergens tegenaan leunen werkt trouwens ook goed. Als jij stabiel staat tegen een muur of hekje is je camera ook gelijk veel stabieler. Of ga gewoon op zoek naar een statiefvervanger, zoals een muurtje of een ander stevig…

Read More

7 slimme tips voor natuurfotografie

Natuurfotografie is erg populair. Logisch. Je kunt heerlijk naar buiten en het werkt nog ontspannend ook. Daarbij is de natuur natuurlijk prachtig om vast te leggen en zeer veelzijdig. Denk aan de verschillende landschappen en jaargetijden, maar ook aan de diverse weersomstandigheden en tijdstippen. Geen moment is hetzelfde. Maar waar kun je op letten voor het maken van de mooiste natuurfoto’s? Wij hebben tips!

Read More

5 tips voor de vakantiefoto’s van je leven!

Checklists worden afgewerkt, koffers worden ingepakt en auto’s volgeladen. De vakantietijd is weer aangebroken! Je camera ligt vast al klaar, maar ben je ook al voorbereid op het maken van de mooiste vakantiefoto’s? En op het mooie fotoboek wat je gaat maken wanneer je weer thuis bent? Nee? Lees hier onze tips om jouw fijne vakantieherinneringen voor altijd levend te houden!

Read More

Welke soorten fotografie zijn er?

Portretfotografie en natuurfotografie zijn dan misschien wel de meest bekende en populairste vormen van fotografie, maar er zijn veel meer soorten. Je kunt de verschillende soorten fotografie op diverse manieren indelen, maar vaak overlappen ze elkaar. Bovendien heeft elke vorm van fotografie zijn eigen tips en trucs. Hier lees je welke soorten fotografie er zoal zijn.

Read More

Iets te vieren? Leg het feest vast in een fotoboek!

Trouwt jouw beste vriendin? Viert je broer zijn promotie? Werkt je leuke collega 25 jaar bij de zaak of vertrekt ze juist naar het buitenland? Neem zoveel mogelijk foto’s op het (afscheids)feestje, verzamel ze in een fotoboek en je kunt een prachtig en onvergetelijk cadeau overhandigen. Wij hebben tips om rekening mee te houden.

Read More

Maak de mooiste foto’s van jouw favoriete festival!

Het festivalseizoen is weer begonnen! En daarmee snijden we graag het onderwerp festivalfotografie aan. Want hoe leg je die fijne festivalsfeer vast? Waar moet je op letten en hoe maak je de mooiste foto’s van je favoriete band? Lees onze tips om jouw mooiste festivalmomenten zo goed mogelijk vast te leggen!

Read More

UNICEF geeft mooie herinneringen een kans

Bij CEWE FOTOBOEK laten we je mooie herinneringen graag opnieuw beleven. Maar wat als er vrijwel geen mooie herinneringen zijn? Wat als een kind wordt geconfronteerd met armoede, ziekte, geweld of discriminatie? Dat vinden wij onaanvaardbaar. Daarom zijn wij UNICEF Supporter. UNICEF zorgt ervoor dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft, en daar dragen wij graag aan bij. Omdat wij alle kinderen mooie herinneringen gunnen om later aan terug te kunnen denken.

Read More

Licht is de taal van de fotografie

Een goed gekozen onderwerp en een mooie compositie zorgen nog niet voor een perfecte foto. Dan zouden we namelijk een heel belangrijk onderdeel vergeten: licht. Licht is namelijk de taal van de fotografie. Hoe meer je erover leert, hoe beter je foto’s zullen worden. Niet voor niets betekent fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’. Maar welke soorten licht zijn er en hoe maken we er handig gebruik van?

Read More

Verras je moeder met een origineel fotoboek op Moederdag!

Maakte jij vroeger ook altijd van die leuke knutselwerkjes voor je moeder op Moederdag? Tekeningen, gedichtjes, zelfgemaakte oorbellen… En oh oh oh, wat was je moeder daar blij mee. Ze hoefde geen dure cadeaus. Een ontbijtje op bed en zo’n zelfgemaakte creatie waren genoeg om weer een heel jaar op te teren. Waarom zou dat nu anders zijn? Maak gewoon wéér zelf een cadeau voor je moeder; geef haar een mooi en super origineel fotoboek!

Read More

Wist je dat ‘bokeh’ een veelgebruikte term is van fotografen?

Het woord ‘bokeh’ komt van het Japanse woord boke, wat onscherp betekent. Deze term wordt gebruikt om de kwaliteit van de achtergrondscherpte van een foto uit te drukken. Fotografen maken vaak gebruik van bokeh wanneer de achtergrond afleidt van het hoofdonderwerp van de foto. De details verdwijnen namelijk en maken plaats voor mooie cirkelvormige vormen.

Read More

Inspiratie nodig voor de Paasdagen?

Wat het weer doet is nog even afwachten, maar een paar regenbuien laten ons niet weerhouden van een gezellig Paasweekend! Behalve lekker eten is er namelijk genoeg leuks te verzinnen om deze dagen te vullen. Ook gewoon in en rond het huis. Ga lekker de natuur in, doe spelletjes of wees lekker creatief. Lees onze tips en maak er een feestje van!

Read More