Een fotocadeau onder de kerstboom? Bestel op tijd!

Wat vliegt de tijd! Voor je het weet zitten we weer met z’n allen rond de kerstboom cadeautjes uit te pakken. Weet jij al welk cadeau je graag wilt hebben en wat je gaat geven aan vrienden en familie? Het wordt nu wel tijd om daarover na te denken. Omdat wij niet op ons geweten willen hebben dat jij je kerstcadeaus niet op tijd in huis hebt, vind je hier de uiterste besteldata voor onze fotoboeken en andere fotocadeaus. Aan ons zal het in elk geval niet liggen! ;-)

Read More

Doe mee aan Het Fotoboek 2012 en win een reis!

2012 is bijna voorbij: een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar! En wat is er leuker dan die momenten delen met elkaar? Vooral als je er nog een prachtige reis naar Parijs mee kunt winnen ook! Dus verzamel je favoriete foto’s en doe mee met Het Fotoboek 2012. Lees snel hoe je meedoet!

Read More

Wist je dat je jouw fotoboek ook online kunt maken?

Maak je fotoboek online door gebruik te maken van ‘Mijn Galerij’. Die galerij kun je zien als een online opslagplaats voor je foto’s die je hier kunt uploaden en beheren. Zo maak je niet alleen jouw fotoverzameling overzichtelijk, ook creëer je meer plaats op de harde schijf van je computer. Bovendien vind je hier elk CEWE FOTOBOEK terug dat je in deze online omgeving hebt gemaakt. Super makkelijk toch?

Read More

Hoeveel sterren geef jij onze blogartikelen?

Op onze blog vind je allerlei tips voor je fotoboek, fotografietips, acties en een kijkje achter de schermen bij Cewe. We houden je graag op de hoogte en we vinden het leuk om onze passie met jou te delen. Maar wat vinden jullie nu eigenlijk van al die tips, nieuwtjes en informatie? Daar zijn wij heel benieuwd naar! Daarom kun je elk blogartikel voortaan beoordelen met 1 tot 5 sterren. Hoeveel sterren geef jij?

Read More

Wij zijn blij als jij voor 100% tevreden bent

Dagelijks worden er duizenden fotoboeken gemaakt in onze fotolabs. Je kan je voorstellen dat alles dus in zeer goede banen moet worden geleid, zodat elk fotoboek perfect wordt afgedrukt op het gewenste papier, de juiste omslag krijgt en uiteindelijk terechtkomt bij de juiste eigenaar. Gelukkig gaat het vrijwel altijd goed! Slechts een heel enkele keer kan er een foutje doorheen glippen. Overkomt het jou? Vervelend, maar we lossen het altijd op!

Read More

Vragen? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar!

Via dit blog en onze website proberen we je zo goed mogelijk te informeren over het maken van fotoboeken. Heb je echter een specifieke vraag over jouw fotoboek of over de andere fotoproducten die je maakt met onze software? Dan kun je dagelijks terecht bij onze klantenservice. Onze ervaren klantenservicemedewerkers kennen onze producten en de software namelijk als de beste! Zo kun je misschien wel wat hulp gebruiken bij het downloaden van de software of je wilt weten hoe je die leuke cliparts…

Read More

Alles over sluitertijd

Samen met het diafragma en de lichtgevoeligheid (ISO) is de sluitertijd verantwoordelijk voor de belichting van jouw foto’s. Een belangrijk onderdeel dus wanneer je de fotocamera van die automatische stand haalt. Maar wat wordt er ook alweer precies bedoeld met de term sluitertijd? En hoe kun je deze inzetten voor mooiere of zelfs super creatieve foto’s? Je leest het hier!

Read More

Bestel CeWe fotoproducten en steun UNICEF

Een fotoboek is synoniem van hartverwarmende en leuke herinneringen. Het is het beeldverslag van de hoogtepunten en de mooie momenten uit ons leven. In Europa hebben we het gelukkig goed en beleven we ook heel wat moois. Maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Daarom willen we ons steentje bijdragen en ook de kinderen in ontwikkelingslanden een beter leven bieden. Een beter leven dat hen later mooie herinneringen zal opleveren. Voor onze eindejaarsactie schenken we van 1 november tot en met 31…

Read More

Nieuw: CEWE FOTOBOEK op hoogglans fotopapier

Speciaal voor liefhebbers van glanzende foto’s is er nu ook het CEWE FOTOBOEK op hoogglans fotopapier. Alle voordelen van fotopapier, maar dan met een extra glanslaag voor een mooie, luxe uitstraling. Omdat sommige onderwerpen nu eenmaal vragen om extra glans. Denk aan de bruiloft van je zus, je reis naar Thailand of het luxe themaboek dat je cadeau wilt doen. Meer weten over het fotoboek op hoogglans fotopapier? Lees snel verder!

Read More

Alles over diafragma

Vind je fotograferen leuk, maar heb je moeite met het technische gedeelte? Geen probleem, in dit artikel geven we je meer duidelijkheid over diafragma. Samen met de sluitertijd en de lichtgevoeligheid (ISO) is diafragma verantwoordelijk voor de belichting op de foto, waarmee voor een groot gedeelte wordt bepaald hoe jouw foto eruit komt te zien. Handig dus om hier meer over te weten wanneer je écht goede foto’s wilt maken!

Read More

7 x creatief met cliparts

Maak jij wel eens gebruik van onze leuke cliparts? Deze gratis, vrijstaande afbeeldingen kunnen je fotoboek enorm opfleuren! Ontdek de creatieve mogelijkheden van cliparts.

Read More

8 waardevolle tips voor straatfotografie

Een weerspiegeling van het échte leven, daar draait het om bij straatfotografie. Een oude man die zijn stoepje veegt, voetballende kinderen op straat, moeder en dochter die op de bus staan te wachten. Een goede straatfotograaf weet onze dagelijkse beslommeringen zo vast te leggen dat iedereen er geboeid naar kijkt. Straatfotografie kent geen regels, maar we hebben wel een aantal tips waarmee je op pad kunt. 1. Begin gewoon met fotograferen Wanneer je net begint met straatfotografie kan het heel…

Read More

Het Huis van Alijn brengt het dagelijks leven in de 20ste eeuw in beeld

In de vorige eeuw, toen de fotografie nog analoog was en je buren en familie de ‘vrienden’ waren uit je sociale netwerk, was het fotoalbum als het ware een Facebook avant la lettre. Een patchwork van momentopnames van de kleine en grote momenten uit een mensenleven. Het Gentse museum ‘Het Huis van Alijn’ werkt, samen met het publiek, aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Daarvoor gebruikt het foto’s die afkomstig zijn uit privé-familiealbums. Nog tot 4 november…

Read More

Zin om er even tussenuit te gaan ? Word onze fan !

Ben jij al onze fan op Facebook? Wie nu fan wordt, maakt kans op een gratis hotelovernachting voor 2 personen bij een Sandton Hotel naar keuze! Geniet je graag van luxe en comfort in een huiselijke sfeer? Dan kom je zeker volledig tot rust in de Sandton Hotels. Bovendien houden we je via Facebook voortaan op de hoogte van inspirerende nieuwtjes over alles wat met fotografie, fotoboeken en reizen te maken heeft. Ga dus snel naar onze Facebookpagina, vind ons leuk en wie weet  win jij deze…

Read More

Geslaagde prijsuitreiking Delhaize Fotowedstrijd 2012

Op zaterdag 6 oktober vond de apotheose van de Delhaize Fotowedstrijd plaats. Voor deze 2de editie van de Delhaize Photo Awards ontvingen we niet minder dan 7.678 inzendingen, opgestuurd door 1.793 deelnemers. De genomineerden en hun familie en vrienden werden uitgenodigd voor de plechtige prijsuitreiking in het indrukwekkende Flageygebouw waar ex-Ketnetwrapper Eric Baranyanka de ceremonie in goede banen leidde. Heel veel mooi volk dus voor een even mooi evenement.

Read More

Draag altijd je favoriete familiefoto’s bij je

Vroeger gingen er fotomapjes mee in de handtas vol foto’s van het gezin. Leuk om te showen op visite of om zelf bij weg te dromen tijdens een lange reis in de trein. Maar nu we alleen nog digitale foto’s hebben, maak je gewoon een mooi familie fotoboek(je) dat je overal mee naartoe kunt nemen! En dat is nog veel leuker ook, want zo kun je meerdere foto's op een pagina plaatsen en in een fotoboek kun je tenminste je eigen creativiteit kwijt. Wij laten je zien hoe!

Read More

Maak de mooiste foto’s van je huisdier

Als volwaardig gezinslid heeft je huisdier ook recht op een mooie portretfoto, toch? En die maak je gewoon zelf met behulp van onderstaande tips.

Read More

Wil jij een mooie portretfoto van jezelf?

Wist je dat het enorm helpt om aan iets moois te denken wanneer je op de foto gaat? Soms voel je je gewoon zo ontspannen en gelukkig, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een gezellig familie uitje, maar dat is niet altijd het geval. Juist wanneer je graag mooie foto’s van jezelf wilt laten maken, kan het zijn dat je wat gespannen bent. Onthoud dan altijd: denk aan iets leuks! Je lieve hond, het compliment dat je onlangs kreeg of je nieuwe bank waar je zo blij mee bent... Als jij aan iets leuks…

Read More

Mooiere foto’s maken? Volg een cursus fotografie!

“Wow, heb jij die foto gemaakt?” Die vraag zal je waarschijnlijk vaker horen wanneer je een fotocursus of fotografie workshop hebt afgerond. Vaak kun je met je digitale fotocamera namelijk veel meer dan je denkt en weet. Bovendien is mooie foto’s maken ook een kwestie van goed kijken. Bij een fotocursus leer je het verschil te maken tussen een kiekje en een sprekende foto. En het is ook nog eens super leuk!

Read More

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

We hebben ontzettend veel leuke inzendingen binnengekregen voor onze fotowedstrijd Beleef je herinnering. Daarom was het voor onze jury nog niet zo eenvoudig om de allerleukste foto’s te selecteren. Maar het is gelukt: de winnaars zijn bekend! Het aantal likes via Facebook heeft enigszins een rol gespeeld, maar de jury heeft vooral gekeken naar originaliteit en creativiteit. Wie o wie zijn de gelukkigen? Lees snel verder!

Read More