Outdoorfotografie: de zonsondergang gecombineerd met de reflectie van een bergmeer vind ik echt magisch

CEWE ging in gesprek met de meest gevolgde fotograaf in Vlaanderen: outdoorfotograaf Michiel Pieters is 28 en komt uit Beringen. “In het dagelijkse leven ben ik voltijds landmeter en deeltijds fotograaf. Met 120.000 volgers op Instagram ben ik ‘de meest gevolgde’ fotograaf in Vlaanderen.”

Read More

Hoe fotografeer ik surrealistisch (zonder photoshop)?

Surrealisme. Noem het een vorm van kunst of noem het een vorm van fotografie. In ieder geval is het bedoeld om mensen te verbazen. “Hoe kan dit?” Dat moet jij je als toeschouwer van de foto afvragen. Wat veel voorkomt is dat een foto bewerkt wordt, waardoor het beeld surrealistisch wordt. Toch is het leuker om de foto direct zo surrealistisch mogelijk te schieten. Hieronder tips om jouw eigen surrealistische foto te maken.

Read More

Interview met Ronnie Afman; een rasechte foto(boek)specialist

Ronnie Afman is in het dagelijks leven tankwagenchauffeur. Maar hij heeft nog een passie waar hij graag over vertelt: fotografie. Als semi-professioneel fotograaf maakt hij prachtige foto’s. Je vindt zijn foto’s onder meer in de Ommelander courant, maar ook organiseert hij regelmatig een expositie op een idyllische plek in het Groninger land. Wij spraken Ronnie over wat hij zo leuk vindt aan fotografie en wat voor tips hij voor onze lezers heeft.

Read More

Verre reizen: Sri Lanka

Sri Lanka kent fantastische bijnamen. Zo wordt het land onder andere de traan van India, de parel van de oceaan of de tuin van de Boeddha genoemd. Deze namen zijn meer dan op zijn plaats. Dit eiland kent geweldig natuurschoon en een rijke cultuur. De perfect combi voor de reislustige fotograaf!

Read More

Scherpstellen

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie, zodat je zelf aan de slag aan kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog geeft je informatie over de software die je kunt gebruiken om jouw foto’s nóg mooier te maken.

Read More

Reis naar het Noorderlicht

Het Noorderlicht stond al enige tijd op mijn bucketlist. Net als veel andere mensen wilde ik dat bijzondere natuurverschijnsel maar al te graag met mijn eigen ogen én cameralenzen aanschouwen. En nu was het eindelijk zover: ik ging dit prachtige groene natuurwonder aanschouwen. Maar, waar kun je het beste zijn en waar moet je allemaal aan denken, als je naar het Noorderlicht afreist? Na mijn reis kan ik jullie de nodige tips geven. Die tips deel ik dan ook graag met jullie in dit blog. Tromsø…

Read More

Hoe fotografeer je deze vijf beroemde plekken?

Deze vijf plekken ken je sowieso. Je bent er misschien nog nooit geweest, maar toch ken je ze. Je ziet ze in films, je ziet ze in het nieuws of je kent ze van boeken. Eens in de zoveel tijd licht CEWE vijf beroemde plekken uit om te fotograferen. Plaatsen die iets unieks hebben en hierdoor de moeite waard zijn om te fotograferen. Lees snel welke beroemde plekken in de eerste editie staan!

Read More

Vijf tips voor architectuurfotografie

We kunnen de deur nauwelijks uitlopen of we worden geconfronteerd met architectuur. Geliefd of minder geliefd, het is overal. In sommige gevallen heb je het over oude architectuur zoals de Renaissance. Denk alleen al aan de vele paleizen in Frankrijk. In andere gevallen heb je het weer over ultramoderne bouwwerken zoals het Guggenheim museum in Bilbao. In dit blog geven we een aantal handige tips voor het fotograferen van architectuur.

Read More

Op zoek naar fotografische vakantie-inspiratie? Lees dan dit blog!

Het klinkt gek, maar we zijn al hard op weg naar het voorjaar. Om je even wakker te schudden: over anderhalve maand is het al lente en de kans is groot dat je dan al uitkijkt naar een welverdiende zomervakantie. Heb je nog niets geboekt? Hieronder vind je vijf fotogenieke bestemmingen die je kunt boeken voor deze zomervakantie!

Read More

Het fotograferen van een winterlandschap

Afgelopen week was het behoorlijk fris in ons land. Daarom is het nodig tijd om je kennis over het fotograferen van winterlandschappen te verbreden! Want hoe fotografeer je nu het beste dit ijzige landschap? Waar moet je rekening mee houden en hoe fotografeer je bijvoorbeeld het sneeuw op een unieke manier? Hieronder vind je zeven tips voor mooie winterfoto’s.

Read More

Hoe werkt jouw fototoestel?

Dagelijks zijn we bezig met beelden. We vangen iets op via het nieuws, we zien een foto in de krant en er komen tal van beelden voorbij in ons eigen leven. Fotografie is één van de belangrijkste manieren om gebeurtenissen in ons leven vast te leggen. Toch weten maar weinig mensen hoe hun toestel werkt. Lees daarom onderstaand blog waarbij het beeld tot aan de foto wordt beschreven. Je zal zien dat de functionaliteiten in je toestel behoorlijk samenhangen met je eigen ogen.

Read More

Knallend het jaar uit? Zo fotografeer je vuurwerk!

Het is al bijna oudjaarsdag. Dé dag waarin er weer flink op los geknald wordt. In enkele uurtjes is het siervuurwerk op oudejaarsavond weer voorbij. Geniet daarom langer van het siervuurwerk met onderstaande fotografietips.

Read More

Ontwikkel je foto’s van 2018!

Heb jij dit jaar mooie foto’s gemaakt? Zonde om hier niets mee te doen. Bij CEWE bestel je ze eenvoudig online. Een lekker klusje voor de koudere en donkere dagen van het jaar. Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn.

Read More

Dikke pret met een winterportret

De feestdagen lenen zich uitstekend voor het maken van leuke portretfoto’s. Iedereen heeft z’n mooiste feestkleding aan en is opgetogen vanwege de gezelligheid. Hoewel de winter een uitdagende periode is om portretfoto’s te maken, is het zeker niet onmogelijk. Waar let je in de winter op bij het maken van portretfoto’s? Dat en meer lees je in dit blog.

Read More

Nog geen goede voornemens? Maak een fotoplan voor 2019!

Laten we het even hebben over de goede voornemens voor 2019. Heb jij ze al? Want dé vraag voor nieuwjaarsdag en kort daarna is: wat zijn jouw goede voornemens? Ongeacht of je fan bent van deze 'traditie', is het niet verkeerd om alvast na te denken over jouw fotoplannen in 2019. Daarom vind je hieronder vier goede fotoplannen, of beter gezegd; voornemens om het nieuwe fotojaar mee te beginnen!

Read More

Zo maak je de mooiste foto’s voor de feestdagen

De feestdagen komen nu toch echt dichterbij. Kerstlunchje hier, borreltje daar en straks voor veel mensen een welverdiende kerstvakantie! Genoeg reden voor foto’s. In dit blog lees je meer over dé momenten voor een mooie feestelijke foto.

Read More

Lekker tafelen en fotograferen tijdens kerst! Vijf fotografietips.

Bij de kerstdagen hoort gezelligheid, lekker eten en een goed gedekte tafel. Een feestelijk en bovenal een onvergetelijk tafereel. Om te zorgen dat je nog lang kunt nagenieten van het kerstdiner waar jij zoveel moeite in steekt, is fotografie een uitgelezen methode om het moment vast te leggen. Hieronder geven we je daarom alvast vijf tips voor goede foto’s tijdens de kerstdagen.

Read More

Fotograferen in het donker? Tips van CEWE

In de donkerste weekjes van het jaar is het soms lastig om voldoende licht te krijgen voor goede foto’s. Het is laat licht en ‘s avonds al vroeg weer donker. Hierdoor ben je vaak genoodzaakt om je foto’s in het donker te nemen. Maar hoe doe je dit precies? Waar moet je op letten en wat zijn de handige instellingen?

Read More

Froemfroem! Zo fotografeer je jouw auto het best!

Voor sommigen slechts een vervoermiddel, voor anderen het kostbaarste bezit: de auto. Of je nu een autoliefhebber bent of niet. Het fotograferen van je auto kan altijd nuttig zijn. Waarom? Nou, misschien zet je hem wel een keer op internet te koop. Dan wil de koper wel een goede indruk krijgen. Voor de echte autoliefhebber is het natuurlijk meer dan alleen een advertentiefoto. Met de volgende tips zorg jij in ieder geval voor mooie autoplaatjes!

Read More

Breng de juiste kleur in je foto’s

Kleur is één van de belangrijkste onderdelen van een foto, doordat het in belangrijke mate de sfeer in een foto bepaalt. Kies je voor een zwart/wit foto, dan heeft je foto een andere sfeer dan wanneer je een kleurenfoto van een tulpenveld maakt. Alhoewel foto’s met weinig kleur, zoals zwart/wit foto’s, een mysterieus en artistiek effect hebben, lichten we in dit blog een vijftal tips uit om juist zoveel mogelijk kleur in je foto’s te creëren.

Read More