De CEWE Photo Challenge 2019 is van start

De CEWE Photo Challenge is begonnen. 10 weken lang heb je de kans om je allermooiste foto van België in te sturen. Welke verborgen plekjes, bijzondere gewoontes of stereotype beelden doen jou meteen aan ons land denken? Wat is typisch Belgisch?

Read More

Fotografeer de zonsondergang: tien tips

De zonsondergang is een prachtig fenomeen. Omdat we in ons land het strand in het westen hebben, boffen we als fotografen: de die zon in de zee verdwijnt is immers een prachtig decor voor een mooie foto. Toch hoef je voor de zonsondergang natuurlijk niet aan zee te zijn. Overal waar je bent is wel een plek waar je dit dagelijkse wonder fotografeert. Lees hieronder hoe ook jij dit op een goede manier doet!

Read More

Vijf fotogenieke kustgebieden

Wie zomervakantie zegt, zegt bijna automatisch ook zon, zee en strand. Een mooi kustgebied werkt heerlijk ontspannend. De zilte zee, de heuvelige duinen of de mooie zeilbootjes die dobberen op het water zorgen bovendien voor een mooi decor voor jouw zomerfoto’s. Op zoek naar mooie kusten? Overweeg deze kustgebieden!

Read More

Vijf handige fotografietips voor op het strand

Ken je dat gevoel? Je blote voeten raken het zachte en warme zand voor het eerst en ondertussen ruik je de zilte zeelucht. Als je een echte strandliefhebber bent, krijg je waarschijnlijk op dit moment al enorme zin om op het strand te zijn. Wanneer je rondkijkt op het strand zie je dat je niet de enige bent. Volwassen mensen worden weer even kind met het bouwen van een zandkasteel, honden rennen zo hard als ze kunnen naar het water en als je weer wat verder kijkt zie je veel mensen genieten van…

Read More

10 tips voor dierenfotografie

Zo maak je meer kans op voltreffers Het fotograferen van (wilde) dieren is een fascinerende, maar zeker geen eenvoudige vorm van fotografie. Voor goede dierenfoto’s gelden veel van dezelfde voorwaarden als voor portretfoto’s, maar dieren laten zich helaas meestal niet regisseren. Tien tips voor betere dierenfoto’s.

Read More

Dagje weg? Overweeg deze Belgische foto-exposities

Foto-exposities zijn een goede manier om een middagje te ontspannen. Verwonder je over prachtige fotografische kunstwerken, bekijk historische foto’s of aanschouw juist hedendaagse taferelen vastgelegd met het fototoestel. Daar komt bij dat een bezoekje aan een expositie niet alleen heel ontspannend werkt, maar ook nog eens dé bewezen manier om je eigen fotografie skills naar een hoger niveau te tillen. Wil je een expositie bezoeken? Overweeg dan zeker onderstaande exposities!

Read More

Fotogebied uitgelicht: Er even tussenuit, vijf fotowaardige plekken

Het is zomer en dus… vakantietijd! Ongeveer vier op de vijf mensen gaat dit jaar daadwerkelijk op vakantie; dat wil zeggen ergens anders verblijven dan thuis. Dit betekent ook dat een aantal mensen thuis blijft. Veelgehoorde redenen zijn verbouwingen, net een kind gekregen of omdat het onmogelijk is om weg te gaan, dankzij het werk. Ben jij zo iemand? Ga dan voor een mini-vakantie! Zo ben je er toch eventjes uit en kom je in een korte tijd toch even tot rust. We hebben vijf plekken voor je op…

Read More

Fotogebied uitgelicht: acht keer natuur in China

We zoeken het dit keer iets verder weg en lichten een fotogebied uit dat niet direct naast de deur ligt. En toch, als je ooit eens de kans krijgt, dan is China zeker de moeite waard om te bezoeken. Hoewel het land bekend staat als de fabriek van de wereld en om steden waar jij en ik nog nooit van gehoord hebben, maar waar wel miljoenen mensen wonen, heeft het land ook beeldschone natuur te bieden. Daarom in dit blog acht keer prachtige natuur in China!

Read More

Grensverleggende fotografie in alle opzichten

Een interview met amateurfotograaf Cindy van der Boom Hoeveel het er precies zijn, weet ze niet. Toch schat Cindy dat er zeker meer dan twintig CEWE fotoboeken in haar kast pronken. Alle vakantie fotoboeken hebben een omslag in dezelfde kleur blauw en bijna allemaal hebben ze dezelfde grootte. In sierlijke letters staat het land en het jaartal van de reis op de rug van de fotoboeken. Cindy van der Boom is amateurfotograaf en besteedt veel zorg en aandacht aan zowel het maken van haar foto’s…

Read More

Huis verkopen? Fotografeer zelf!

Het vinden van het juiste huis is best lastig. Desondanks leert een vlugge blik op de woningverkoopwebsites ons dat er best wat aanbod is. Ga je jouw huis verkopen? Of heb je ‘m te koop staan en gaat het je te langzaam? Geef dan de foto’s en de sfeer een boost met behulp van onderstaande tips. Zo valt jouw woning op tussen al dat andere aanbod.

Read More

Witbalans: hoe zat het ook alweer?

De witbalans is waarschijnlijk één van de eerste instellingen waarmee je als beginnend fotograaf bij een fotocursus wordt geconfronteerd. Dit is natuurlijk met een reden. Witbalans vormt namelijk een essentieel onderdeel van de fotografie. Het is de thermostaat van jouw toestel!

Read More

Leer alles over de burst mode!

Ooit gehoord van de Burst mode? Het betekent letterlijk dat je heel veel en continu foto’s achter elkaar maakt. In feite is dit ook hoe video’s gemaakt worden. Door vele beelden snel achter elkaar af te spelen wordt een video gecreëerd. De burst mode heeft meerdere voordelen. Lees hieronder welke dat zijn en hoe ook jij ze kunt gebruiken.

Read More

Til jouw fotografie naar een hoger niveau

Fotograferen van een berg is anders dan aan de grond. Het uitzicht is fenomenaal, maar wanneer je een foto op hoogte maakt, kan het indrukwekkende uitzicht bij het terugkijken toch wat tegenvallen. Natuurlijk evenaart een foto nooit de frisse Alpenlucht, de klingelende koebellen of de wind die door je haren waait. Toch zie je op het internet wel prachtige en imposante foto’s van bijvoorbeeld de Alpen voorbij komen. Hoe doen ze dat toch? Lees de tips in dit blog.

Read More

Tips voor betere portretfotografie

Portretten maken is een eeuwenoude kunst. Denk bijvoorbeeld aan de Mona Lisa of het zelfportret van Vincent van Gogh. Ook in de fotografie wordt de kunst van portretten maken al vele jaren beoefent. Vandaag de dag is het fotograferen van portretten populairder dan ooit. Denk alleen maar aan alle selfies die gemaakt worden. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goed portret? Lees het hieronder!

Read More

Culinaire fotografie

Ken je dat gevoel? Je bekijkt een plaatje van lekker eten en het water loopt je al in de mond. Het fotograferen van eten is een hele kunst. Want hoe lekker het eten er in het echt uitziet; het is niet gezegd dat dit op de foto ook zo is. Hoe fotografeer je eten? Er komt meer bij kijken dan je zou denken!

Read More

Bokeh, hoe zat het ook alweer?

Bokeh. Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Het is een Japans begrip dat een onscherpte aanduidt. Dat wil bij fotografie zeggen dat het een vervaagde achtergrond aanduidt, waarbij de details minder zichtbaar zijn. Iets dat zich wel op de voorgrond begeeft, springt er extra goed uit. Op deze manier vestig je de volle aandacht op het onderwerp én heb je een magische achtergrond. Lees in dit blog hoe je bokeh toepast in je fotografie.

Read More

Citytrip: vijf fotogenieke steden waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt!

Londen, Parijs, Amsterdam, Berlijn, Barcelona, Rome… Ja, die grote steden hebben echt veel bijzonders, maar eigenlijk is iedereen wel eens in een (aantal) van deze steden geweest. Daardoor zijn ze natuurlijk niet minder bijzonder, maar het is ook leuk om eens iets anders te zien, toch? CEWE heeft de online atlas erbij gepakt en gezocht naar plaatsen die minder bekend, maar zeker wel fotogeniek zijn!

Read More

Brandpuntsafstand: hoe zat het ook alweer?

Als je veel fotografeert heb je hoogstwaarschijnlijk al wel eens gehoord van de brandpuntsafstand. Maar wat is het precies? Wat kun jij er mee in je foto’s en hoe pas je het goed toe? Dat lees je in dit blog.

Read More

Koningsdag in Nederland: zo fotografeer je de oranjegekte van ons buurland!

Oranjekoeken, Oranjebitter, oranje kleding, rood-wit-blauwe vlaggen en heel veel uitzinnige Hollanders: ons buurland Nederland maakt zich op voor een dag Oranjegekte. Op 27 april viert het land de verjaardag van hun Koning, tijdens Koningsdag. Een heerlijk feest voor jong en oud en daarom de perfecte dag om onze noorderburen eens te bezoeken en met je camera op pad te gaan! Lees in dit blog wat er zoal te doen is en hoe je Koningsdag fotografeert.

Read More

Zo fotografeer je Pasen!

Pasen. De tijd in het voorjaar waarbij alles in het teken staat van nieuw leven. Met veel voorjaarstaferelen is dit dan ook de perfecte tijd voor jou als fotograaf om wat prachtplaatjes te schieten. Maar hoe fotografeer je nu precies de paasdagen? Dat en meer lees je in dit blog.

Read More