Compositieregels: hoe zat het ook alweer?

Compositieregels helpen je op een eenvoudige en snelle manier mooiere foto’s te maken. De regels worden al sinds men kan schilderen gebruikt om bijvoorbeeld het landschap goed weer te geven. En dus kun je deze bewezen methode ook heel goed voor fotografie gebruiken. Hieronder een kleine opfriscursus compositie, waarin we de bekendste regels in vogelvlucht behandelen. 

Read More

Vergeet de stedentrip: ga op dorpentrip!

Een stedentrip is super leuk, maar vaak kun je in een korte trip niet de hele stad zien. Bovendien houdt niet iedereen van de drukte en chaos van (grote) steden. Daarom speciaal voor iedereen die op z’n gemak een leuke plek wil ontdekken: zeven tips voor een bezoek aan fotogenieke dorpen in de Benelux. 

Read More

Halloween = horrorfotografie!

Trick or treat! Halloween wint in ons land snel aan populariteit. Bij Halloween hoort natuurlijk horror en het bijzondere is: daar zit altijd een soort verleiding in. Je kent het vast; eigenlijk wil of durf je niet te kijken, maar je kijkt toch. Zelf een horrorfilm ontwikkelen is misschien wat veel werk,  kun je je wel degelijk toeleggen op horrorfotografie is heel toegankelijk! Lees hieronder hoe ook jij dit doet. 

Read More

CEWE Photo Award 2019

Op donderdag 26 september werden de winnaars van 's werelds grootste jaarlijkse fotowedstrijd, de CEWE Photo Awards, bekend gemaakt. De feestelijke aangelegenheid vond plaats in het Natuurhistorisch Museum in Wenen, Oostenrijk. De winnende foto van Ina Schieferdecker werd gekozen uit maar liefst 448.152 foto-inzendingen. Schieferdecker nam de CEWE Photo Award in ontvangst tijdens een feestelijk gala.

Read More

Zo fotografeer je jouw feestjes!

Een fuifje hier, een feestje daar en later nog een partijtje: het lijkt wel alsof we nooit uitgefeest zijn. Want zeg eens eerlijk: weet jij nog hoeveel feesten je dit jaar hebt gehad? Al met al kom je waarschijnlijk op een behoorlijk aantal. Heerlijk toch, dat gefeest? Helemaal als je er nog eens lekker van kunt nagenieten. Want gelukkig hebben we de foto’s nog! Lees hier hoe je jouw feesten écht onvergetelijk maakt met foto’s.

Read More

CEWE Photo Challenge Week 10: Wie wordt de winnaar?

Bedankt voor alle inzendingen! Op dit moment is de jury druk bezig met jureren. En dat is nog een hele kluif, want de ingezonden foto’s zijn dit jaar van een hoog niveau. Het is dus nog even afwachten wie er in de prijzen gaan vallen. Gelukkig hebben we de genomineerde foto’s van deze week nog, dus geniet van wederom vijftien typisch Belgische foto’s.

Read More

Zo fotografeer je de nazomer

Kun je maar lastig aan het idee wennen dat het alweer herfst is? Dan hebben we bij CEWE toch goed nieuws voor je! Want er is een grote kans dat we nog een mooi nazomertje in petto hebben. Deze nazomer of ook wel indian summer, komt van eind september tot halverwege november bijna ieder jaar wel voor. Veelal gestimuleerd door een hogedrukgebied van centraal Europa, waardoor de warme lucht lekker deze kant opkomt. In combinatie met mooie herfsttaferelen zorgt dit voor een prachtig decor voor jouw…

Read More

ISO-waardes: hoe zat het ook alweer?

Onze fototoestellen hebben eindeloze opties voor het verbeteren en veranderen van foto’s. Zoveel zelfs dat we soms een beetje vergeten wat we er allemaal mee kunnen. Neem nou ISO- waarde. Weet jij hier alles vanaf? Een opfriscursus kan vast geen kwaad. Lees in dit blog meer over ISO-waarde.

Read More

CEWE Photo Challenge Week 9: Made in Belgium

De laatste week van de CEWE Photo Challenge is alweer aangebroken. Binnenkort zal de jury de 10 mooiste foto’s selecteren. Op voorwaarde dat de foto’s typisch Belgisch zijn. Ook deze week zijn er weer mooie foto’s ingezonden. Kijk snel verder in het artikel om de genomineerde foto’s met eigen ogen te zien. Welke foto trekt jouw aandacht en doet je meteen aan België denken?

Read More

CEWE Photo Challenge Week 8: de ontknoping nadert!

Het is bijna zover: de ontknoping van de CEWE Photo Challenge 2019. De jury zal dan uit 150 geselecteerde foto’s een selectie van 10 absolute topfoto’s maken. Wil je zelf meedoen? Zend je foto’s dan in vóór 30 september

Read More

CEWE Photo Challenge Week 7: België op zijn mooist

De ingezonden foto’s zijn weer van een hoog niveau. De genomineerde foto’s van deze week bevatten originele composities, bijzondere reflecties en typerende portretten. En natuurlijk zijn ze weer onlosmakelijk verbonden met België. Scroll maar snel naar beneden om de mooiste foto’s van deze week te bekijken!

Read More

Beekjes, rivieren en kanalen fotograferen

In België stromen vele beekjes, rivieren en kanalen. We zoeken er verkoeling, hebben waterpret of varen er in ons bootje overheen. Je kunt nog iets anders met al dat water doen en dat is, je raadt het al: fotograferen. In dit blog lees je tips over hoe je deze ‘aderen’ van België het beste fotografeert.

Read More

CEWE Photo Challenge Week 6: van het drukke stadsleven tot weidse landschappen

Dat België erg divers is, is niks nieuws. Ook deze week geven de genomineerde foto’s weer een uitgebreid beeld van België. Van weidse landschappen tot het drukke stadsleven. En van moderne stations tot historische gebouwen aan het water. Geniet van al het moois dat België te bieden heeft!

Read More

De heide bloeit nog even, wees er snel bij!

Heide bloeit normaal gesproken van halverwege augustus tot halverwege september. Je hebt daarom nog maar eventjes om deze ‘plantjes’ te fotograferen. Het unieke beeld verdwijnt daarna weer snel. De kenmerkende paarse kleur is een lust voor je de lens van je fototoestel. Lees onderstaande tips voor jouw bezoek aan de heide. 

Read More

Voorkom deze veelgemaakte fouten in fotografie

Er zijn veel manieren om je fotografie te verbeteren. Zelfs de beste fotograaf ter wereld zal erkennen dat er altijd nog iets beter zou kunnen in zijn foto’s. Aan de andere kant kun je bij fotograferen eigenlijk nauwelijks echt iets fout doen. Want als je de instellingen van je toestel kent, is het uiteindelijk vooral een kwestie van smaak. Om je toch een beetje op weg te helpen met je fotografie vaardigheden, lees je hieronder de meest gemaakte fouten bij fotograferen. 

Read More

CEWE Photo Challenge Week 5: Unieke beelden van België

Dat iedere fotograaf zijn eigen kijk heeft op de wereld, blijkt ook deze week maar weer. Je ziet de mooiste foto’s van Belgische bodem. Van historische tot moderne architectuur en foto’s van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar één ding hebben ze gemeen: ze geven allemaal een uniek beeld van België.

Read More

CEWE Photo Challenge week 3: van kleurrijk naar lieflijk

Van kleurrijke stadsbeelden tot lieflijke natuurfoto's: de derde week van de CEWE Photo Challenge heeft het allemaal. Geniet van de winnende foto's van week 3!

Read More

Hoe kies ik de juiste belichting?

Het juist instellen van je belichting is één van de belangrijkste dingen bij het maken van een goede foto. Waarom? Lichtinval zorgt voor de juiste kleuren, sfeer en scherpte in jouw foto’s. Daarom is het extra belangrijk dat je weet hoe je de belichting van jouw fototoestel op de juiste manier instelt. Onderstaande tips helpen je op weg. 

Read More

CEWE Photo Challenge week 2: België is zo heerlijk divers

Natuur, cultuur, architectuur, muziek: Belgie is zo heerlijk gevarieerd. En dat zien we deze week goed terug in de winnende foto’s van week 2 van de CEWE Photo Challenge. Heb jij zelf een typisch Belgische foto gemaakt of ben je van plan er een te maken? Stuur ‘m in en maak kans op mooie prijzen.

Read More

Bewonder al het moois dat een foto te bieden heeft

CEWE in gesprek met natuurfotografe Loulou Beavers

Read More