Vergeet het blauwe uur niet!

Wist je dat er niet alleen een gouden uurtje bestaat, maar ook een blauw uurtje? We hebben het al vaker over het gouden uur gehad, het uur na zonsopkomst of voor zonsondergang. Het licht heeft dan een warme gouden kleur en rond die tijdstippen kun je prachtige foto’s maken. Maar er bestaat dus ook nog zoiets als een blauw uurtje. De naam zegt het al, de lucht en de omgeving nemen nu juist een blauwe kleur aan of paars, terwijl ook nu het licht heel mooi zacht en warm is. Berg je camera dus niet…

Read More

Fototentoonstelling: The Graves are nice this time of year

Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog herdenkt ons land de ‘war to end all wars’ zoals de Engelsen de ‘Grote Oorlog’ ook noemen. De periode 2014-2018 wordt er een van herdenkingsplechtigheden, kunstmanifestaties, optredens … en dus ook fototentoonstellingen. Eén ervan is ‘The Graves are nice this time of year’ van fotograaf Jimmy Kets (die o.a. al voor De Standaard en De Morgen gewerkt heeft). Hij biedt ons een unieke kijk op de vele begraafplaatsen en monumenten die ons land…

Read More

4 x advies voor beginnende fotografen

Regelmatig vragen wij fotografen – zowel hobbyfotografen als beroepsfotografen – hoe hun liefde voor fotografie is ontstaan, wat ze er nou eigenlijk zo leuk aan vinden en welk onderwerp ze het allerliefst fotograferen. Daarnaast vragen we altijd wat zij anderen zouden willen adviseren op fotografiegebied. Jou bijvoorbeeld. Hier hebben we een aantal van hun adviezen voor je op een rijtje gezet.

Read More

7 x zin in herfst & fotograferen

Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst heeft toch wel iets magisch. Daarom hebben wij wat inspiratie en tips op een rijtje gezet. Om niet alleen zin te krijgen in de herfst, maar ook om dit prachtige seizoen met je camera vast te leggen!

Read More

Moeite met afscheid nemen? Maak eerst een foto!

Bij het koesteren van onze herinneringen denken we al snel aan de leuke momenten die we op vakantie beleven, bijzondere gelegenheden en de mooie momenten met vrienden en familie. Daar maken we dan ook volop foto’s van. Maar hoe zit het dan met alle spullen die bijzondere herinneringen met zich meebrengen en een speciaal plekje hebben (gehad) in je leven?

Read More

Doe mee met fotowedstrijd ‘Our world is beautiful’

Onze wereld is schitterend! Wie goed om zich heen kijkt zal snel inzien dat er iedere dag leuke, mooie of bijzondere momenten zijn die een foto verdienen. Je ontdekt prachtige details of verbaast je over het grotere geheel. Wat maakt de wereld voor jou zo mooi? Leg het op beeld vast en doe mee met onze Europese fotowedstrijd 'Our world is beautiful'. Deze wedstrijd loopt van 19 augustus 2014 tot 31 maart 2015.

Read More

Creatief fotograferen met schaduw

Weet je nog dat je als kind verbaasd kon zijn over je eigen schaduw? Hoezo had je opeens van die lange benen? En wat leuk dat je met je handen figuurtjes kon maken op de muur! Maar er kan nog veel meer met schaduw. Juist in de fotografie. Je moet je er alleen even bewust van zijn. Bekijk onderstaande foto's waarbij schaduw een belangrijk onderdeel of hét onderwerp is van de foto, en laat je inspireren!

Read More

Heb oog voor detail

We maken nog wel eens de fout om zoveel mogelijk op één foto te willen laten zien. Zonde, want juist de details vertellen vaak veel meer dan een totaalbeeld, zij vertellen het verhaal. Ga dus op zoek naar die verrassende elementen, dingen die jou opvallen en zoom in! Je zult zien wat voor interessante beelden dat oplevert. Waar je op kunt letten? Lees onze 5 tips.

Read More

Maak zelf een leuk en leerzaam kinderboekje

Wat is er leuker dan zelf een kinderboekje maken met eigen foto’s? Zo speelt je kind de hoofdrol in zijn of haar eigen, unieke boekje! Leer je kind tellen, het alfabet, de eerste woordjes of alle familieleden kennen. Dat is niet alleen leuk, je kind wordt spelenderwijs ook steeds slimmer. Bovendien is zo'n boekje voor creatieve vaders, moeders, opa’s of oma’s een feestje om te maken. Lees onze tips!

Read More

Zo maak je een unieke fotoboek omslag

De omslag van je fotoboek is het eerste wat je ziet, besteedt hier dus aandacht aan! Hier vind je 5x inspiratie voor mooie en unieke fotoboekcovers. Ontdek de mogelijkheden, laat je inspireren en ontwerp je eigen omslag! 1. Wil je een originele omslag en heb je onlangs een gezellige stedentrip gemaakt? In de categorie ‘Steden’ vind je mooie bijpassende cliparts en achtergronden. Voeg vervolgens je leukste foto toe, kies voor een rand én een flinke schaduw en je maakt eenvoudig een superleuke…

Read More

In blijde verwachting? Laat mooie buikfoto’s maken!

De zwangerschap is een heel bijzondere periode in je leven. Laat die dus ook vooral op een mooie manier vastleggen. Natuurlijk kun je een afspraak maken met een zwangerschapsfotograaf. Aanrader! Maar heb je een partner of vriendin die handig is met de camera? Dan regel je toch gewoon je eigen fotoshoot? Met deze tips kom je vast een heel eind!

Read More

11 tips voor het mooiste babyboek (deel 2)

In het vorige blogartikel hebben we je hopelijk kunnen inspireren met leuke cliparts, achtergronden en passe-partouts voor je babyboek. Waarschijnlijk heb je al een mooi formaat fotoboek gekozen en bedacht hoe je jouw fotoboek van je baby wilt gaan invullen. Hier vind je nog eens 5 tips voor het maken van een fantastisch babyboek!

Read More

11 tips voor het mooiste babyboek (deel 1)

Het babyboek is een belangrijk onderdeel van ons leven. Ga jezelf maar na, hoe leuk is het om jezelf als baby terug te zien? Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat jij ooit dat kleine hummeltje bent geweest? En dan natuurlijk vergelijken: leek je op je ouders, je zusje en… lijkt je baby nu op jou? Maak daarom een fotoboek waar je kind (en jij!) zijn of haar hele leven met veel plezier doorheen kan bladeren. Laat je inspireren door onze 11 tips! Hier lees je de eerste 6, in ons volgende…

Read More

10 tips voor de allerleukste babyfoto’s!

Je kan er de hele dag wel naar kijken. En het liefst zou je hem aan één stuk door willen knuffelen. Ja, baby’s zijn ontzettend schattig en lief. Vooral die van jezelf. Maar hoe maak je nu mooie foto’s van je pasgeboren trots? Wij hebben tips. Je camera flink schuin houden terwijl je een close-upfoto maakt, is er één van. Met deze 10 tips zorg je ervoor dat jouw zoon of dochter later de mooiste foto’s heeft om terug te kijken!

Read More

Maak je eigen stripboek

Lees jij wekelijks de strip in je favoriete tijdschrift? En was jij vroeger ook zo’n fan van Kuifje of Jan, Jans en de kinderen? Nu maak je gewoon je persoonlijke, unieke stripboek met je eigen gezin of huisdier in de hoofdrol! Verzamel je favoriete foto’s, voeg eenvoudig tekstballonnen toe in onze software en verzin vervolgens leuke, passende teksten bij de foto’s. Et voilà, jouw eigen strip is geboren!

Read More

Bundel alle knutselwerkjes in een fotoboek!

Heb jij ook dozen vol knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen? Superleuk! En natuurlijk bewaar je alles. Maar vraag jij je ook weleens af waar je het allemaal moet laten en hoe alles mooi blijft? Wij hebben de oplossing! Fotografeer of scan alle losse tekeningen en knutselwerkjes en bundel ze vervolgens in een fotoboek. Zo kun je die mooie kunstwerken voor altijd bewaren. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Read More

7 tips voor de mooiste foto’s van je kind

Wat is er leuker dan foto’s maken van je kind of kleinkind? Menig vader, moeder of grootouder zal dit kunnen beamen. Gelukkig maar, want zo is je kind in elk geval gegarandeerd van mooie fotoboeken vol foto’s waar hij of zij later op terug kan kijken. Wel is het handig om een aantal zaken in je achterhoofd te houden wanneer je aan het fotograferen slaat. Wij hebben tips!

Read More