Hoe maak je een CEWE-fotokalender?

Net zoals vinyl, echte boeken (en fotoboeken!), worden fysieke kalenders weer populair als reactie op de over-digitalisering van ons leven, en het is duidelijk waarom. Een echte kalender is een geweldige manier om georganiseerd te blijven, en als je je eigen gepersonaliseerde fotokalender maakt, is die ook nog eens mooi om naar te kijken. We weten echter dat het een beetje intimiderend kan lijken om zelf je eigen kalender te ontwerpen, en dat is precies waarom we deze blog geschreven hebben. We…

Read More

Als je van kinder® houdt, dan zul je dit helemaal geweldig vinden…

Vorig jaar ontpopten onze adventskalenders zich tot een ware internetsensatie bij jullie scherpzinnige fotografiefans. Dit jaar steken we nog een tandje bij met een exclusieve adventskalender die je nergens anders zult vinden. In 2019 hebben we gemerkt dat kinder®-chocolade razend populair is; we werden overspoeld met creatieve recepten waarin het geliefde snoep verwerkt werd (persoonlijk zijn we weg van deze warme chocolademelk om zelf te maken), en met video’s waarin kinderen hun kinder®…

Read More

Zo fotografeer je skylines

Een skyline vormt vaak de basis van ons beeld van een stad - denk bijvoorbeeld aan New York, Dubai of Londen. Je weet precies wat de meest iconische gebouwen van de stad zijn op basis van de skyline. Of je nu van plan bent om op stedentrip te gaan of gewoon je omgeving te verkennen; je vindt overal geweldige mogelijkheden om skylinefoto's te maken. Daarom delen we graag een aantal tips met je over skylinefotografie. Ga op zoek naar skylines – waar je ook bent

Read More

Fotografeer de veelzijdige nazomer

De één is er echt nog niet klaar voor en de ander staat juist te popelen voor het volgende seizoen: de herfst. De temperatuur daalt, het zonlicht wordt zachter en de natuur laat zich nog even van haar mooiste kant zien. De prachtige herfstkleuren en het zachte zonlicht zorgen overal voor een fotogeniek schouwspel. Voor vele fotografen is dit seizoen dan ook favoriet. Voordat het koudere weer begint, kunnen we nog genieten van de nazomer die heel veel mooie fotomogelijkheden biedt.

Read More

Tips voor het vastleggen van landschappen

Of je nu een doorgewinterde professional bent of een enthousiaste amateur: landschapsfotografie is voor iedereen weggelegd met oog voor natuur. Met zoveel natuurlijke schoonheid om ons heen, zul je ongetwijfeld genoeg inspiratie vinden om prachtige plaatjes vast te leggen. We geven graag een aantal tips en tricks weg om de kunst van landschapsfotografie onder de knie te krijgen. Gebruik een groothoeklens Voordat je begint met het perfectioneren van je camera-instellingen, is het belangrijk om…

Read More

Inspiratie voor zwart-witfotografie

Of je nu een doorgewinterde fotograaf, een liefhebber van fotografie of een beginner bent: de kans is groot dat je weleens hebt geëxperimenteerd met zwart-witfotografie. En dat is niet zo gek, want zwart-witfotografie verruimt het speelveld van jou als fotograaf. Anders dan de naam doet vermoeden bestaat een zwart-witfoto natuurlijk niet uit enkel zwart en wit. Integendeel. Zwart-witfotografie is de perfecte manier om te spelen met talloze grijstinten en biedt jou de mogelijkheid om te…

Read More

7 tips voor het vastleggen van de mooiste dagelijkse momenten

Het voelt al snel alsof je dagelijkse leven niet zo bijzonder is, maar is dat wel zo? Alle routinematige dingen die je iedere dag doet, zoals een kop koffie zetten, je ontbijt maken, de hond uitlaten, worden ineens veel interessanter door de lens van een camera. Met een camera in je hand ben je veel bewuster van je omgeving en ontdek je de eindeloze mogelijkheden om de mooiste, alledaagse momenten vast te leggen. In dit blog lees je hoe je die momenten vindt en fotografeert. Goed om te weten:…

Read More

Ontdek een nieuwe wereld met macrofotografie

Macrofotografie is de vorm van natuurfotografie waarbij je (heel) kleine onderwerpen groot in beeld brengt. Een veel gehoorde opmerking is: “Er ging een wereld voor me open toen ik éénmaal een macrolens gebruikte”.

Read More

Fotoboek designtips: een unieke pagina-indeling met een rond fotoveld

Wie de CEWE fotosoftware een beetje kent, weet dat er tal van leuke indelingen zijn om de pagina’s van jouw fotoboek te ontwerpen. Hoewel het aanbod aan verschillende indelingen al erg ruim is, vind ik het toch leuk om mijn pagina’s zelf nog extra aan te passen om écht mijn eigen stijl te creëren. In dit artikel laat ik jullie graag zien hoe je een speelse pagina-indeling creëert door een rond fotovlak te gebruiken.

Read More

Oud en nieuw fotografie: vuurwerk!

Nog even en we laten alweer een decennium achter ons. Na 31 december 2019 bevinden we ons in het jaar 2020. Een jaar waarin waarschijnlijk weer ontzettend veel gaat gebeuren. Dat kun je maar beter goed inluiden met een mooi feest. Om deze historische gebeurtenis goed vast te leggen, delen we hieronder een aantal fotografietips met je.

Read More

Fotograferen in het donker, zo doe je dat!

Het is december. De maand dat de dagen kort en de nachten lang zijn. Op de kortste dag van het jaar (22 december) is de zonsopgang om 8.46 uur en de zonsondergang alweer om 16.30. Dat betekent dat de zon zich, van de 24 uur die in een dag zitten, nog geen 8 uur laat zien. Hoewel het verleidelijk is om binnen te blijven en gezellig bij de kachel te gaan zitten, is fotograferen in het donker ook hartstikke leuk. Hoe je dat dat het beste kunt doen, lees je in dit blog.

Read More

Bereid je voor op de kerst met kerstfotografie

Nog even en het herfstseizoen zit erop. Hoewel het wellicht al als winter voelt, is het 22 december écht zover. Advent is al wel begonnen en dan komt de kerstfotografie natuurlijk snel in beeld. Zorg dat je klaar bent voor kerst met onderstaande fotografietips voor prachtige winterfoto’s!

Read More

Ontwerptips voor een uniek kerstcadeau

Al in de tijd van onze grootouders werd het fotoboek beschouwd als een tijdloos, persoonlijk geschenk. Waar we vroeger onze fotoboeken handmatig ontwierpen met potlood, schaar en lijm, is het maken van een hoogwaardig fotogeschenk voor vrienden en familie tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Een stijlvol CEWE FOTOBOEK is, met dank aan de CEWE software, klaar in een handomdraai. En heb je de tijd? Dan kun je je creatieve skills de vrije loop laten en alle aandacht besteden aan de details van je…

Read More

Softwaretips Ilse

Onze fotoboeken expert Ilse van der Velden heeft al meer dan vijftig CEWE fotoboeken gemaakt. Ze kent onze software door en door en wil haar tips en tricks graag met jou delen. In dit artikel neemt ze je mee in het maken van haar Gambia fotoboek, een land waar ze jaarlijks naar afreist om ondere andere te helpen om een school te bouwen.

Read More

Winterfotografie

Hoewel het al behoorlijk koud is geweest, staan de echte winterdagen nog voor de deur. Ieder jaar hopen we als fotografen weer op witte, sprookjesachtige landschappen. Zou het dit jaar raak zijn? In dat geval is de kans groot dat jij er met je fototoestel op uit gaat. Neem dan in ieder geval onze tips mee de vrieskou in en ga optimaal voorbereid aan de slag voor de mooiste winterplaatjes.

Read More

Regenfotografie

Regenjas en gaan! Dat is misschien niet wat je denkt als je de regen buiten ziet stromen. Toch is het, ook als het regent, lekker om eropuit te gaan. En als je goed oplet, is het veel vaker droog in ons land dan dat het regent. Daarom kan een regenbuitje juist voor unieke beelden zorgen. Met onderstaande tips en voordelen van regen ga je voorbereid naar buiten.

Read More

60 miljoenste CEWE FOTOBOEK ‘rolt’ van de band

Toen het eerste CEWE FOTOBOEK in 2005 werd geproduceerd, konden we alleen maar dromen van het succesverhaal dat daarop volgde. Inmiddels is het CEWE FOTOBOEK het best verkochte fotoboek in Europa en hebben we onlangs het 60 miljoenste CEWE FOTOBOEK mogen ontwikkelen en uitreiken. Nog veel belangrijker vinden wij het uiteraard dat onze fotoboeken als waardevolle schatten fungeren, vol herinneringen van miljoenen klanten in Europa. Desalniettemin is het 60 miljoenste CEWE FOTOBOEK natuurlijk een…

Read More

De winnaars van de CEWE Photo Challenge 2019 zijn bekend

Zaterdag 16 november was het zover: de uitreiking van de CEWE Photo Challenge 2019. De feestelijke afsluiting van onze jaarlijkse, tien weken durende fotowedstrijd. Wie maakte dit jaar de allermooiste plaatjes in het thema 'Made in Belgium'?

Read More

Fotocadeaus voor de decembermaand

De decembermaand wordt vaak gezien als de meest knusse en gezelligste periode van het jaar. Met versierde straten, kerstbomen en bezoekjes aan kerstmarkten is er genoeg te beleven en te fotograferen. Bovendien is december de maand van het geven. Weet jij al welke cadeaus je jouw geliefden gaat geven? Of het nu voor kerst, sinterklaas of gewoon zomaar is, bij CEWE ben jij aan het juiste adres voor al jouw fotocadeaus. Hier een overzicht van onze meest bestelde cadeaus rond de feestdagen.

Read More

Sinterklaas fotografie

Het seizoen van gezellige avondjes is alweer een tijdje geopend. Met dit gure weer krijgt iedereen immers wel zin om lekker warm binnen te zitten. En over een kleine maand is het hoogtepunt van de gezellige avonden alweer daar: Sinterklaasavond. Zoveel warmte en gezelligheid wil je natuurlijk vastleggen. Wij bereiden je alvast helemaal voor op de heerlijke avondjes.

Read More