Zo maak je zelf een prachtig portfolio boek

1. Zorg voor mooie foto's Ben jij verzot op het bouwen van modelvliegtuigjes? En heb je intussen al een hele verzameling? Zorg dat je werk nooit verloren gaat en vereeuwig ze in een mooi portfolioboek. Zo heb je voor altijd een prachtig naslagwerk. Bovendien is het ook nog eens ontzettend leuk om te doen, het op een mooie manier fotograferen van jouw creaties. Neem de vliegtuigjes bijvoorbeeld mee naar het bos en ga op zoek naar leuke composities. Lees ook onze handige tips voor eigen…

Read More

De leukste cadeaus voor Moederdag

Heb jij al een cadeau voor Moederdag? Laat zien hoeveel ze voor je betekent en geef je moeder een prachtig persoonlijk cadeau waar ze nog heel lang van kan genieten. Hoe? Door haar de allermooiste herinneringen cadeau te geven natuurlijk! En dat kun je op verschillende manieren doen. Wij hebben een paar tips voor de leukste fotocadeaus. Daar verras je je moeder pas echt mee!

Read More

3 x inspiratie voor wanddecoratie met eigen foto’s

Wie wil er nou nog een standaard canvasdoek uit de winkel aan de muur, als je heel gemakkelijk een persoonlijk kunstwerk boven de bank kunt hangen? Gewoon, door je foto’s af te laten drukken op canvas, als poster of achter acrylglas (of één van de andere vele mogelijkheden). Want eigen foto’s aan de muur zorgen ervoor dat je je echt thuis voelt. En zo kun je er elke dag weer van genieten! Hier een paar leuke ideeën.

Read More

Op reis bij onze Noorderburen: indrukwekkende fototentoonstellingen

In diverse steden van Nederland zijn er altijd wel mooie fototentoonstellingen waar je terecht kunt. Wij hebben 2 exposities voor je geselecteerd die nu lopen, en die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken bij onze Noorderburen. De exposerende fotografen laten ons meekijken naar wat zij de afgelopen tijd in de wereld hebben gezien, wat hen opvalt en wat zij ons willen meegeven. Kortom, ze geven ons een andere kijk op de wereld. Gaat dat zien!

Read More

‘Sportfotografie kun je niet van tevoren regisseren’

Freelance sportfotograaf Henry Dijkman (1970) heeft naast zijn gezin, fulltime baan en fotografie nog een andere grote liefde: voetbal. Als huisfotograaf van PEC Zwolle is hij dan ook wekelijks op de Nederlandse voetbalvelden te vinden. Ook is Henry aangesloten bij Pics-United: een internationaal fotoagentschap, gespecialiseerd in voetbalfotografie. Dit heeft ertoe geleid dat zijn foto’s al diverse malen in Voetbal International, de Telegraaf en de Stentor zijn gepubliceerd. Wij vroegen Henry…

Read More

Macrofotografie: maak de mooiste close-up foto’s

Bij close-up of macrofotografie denken we al gauw aan bloemen, planten en insecten. Leuk om te fotograferen, vooral nu het mooie weer er aankomt. Maar ook andere onderwerpen kunnen enorm fascinerend zijn wanneer je ze van heel dichtbij fotografeert.  Soms worden ze zelfs bijna onherkenbaar, dus dat kan heel abstracte beelden opleveren. Kruip eens heel dicht op je onderwerp en er gaat een wereld voor je open!

Read More

Zo bouw je landschapsfoto’s op

Wist je dat je een goede landschapsfoto van onder naar boven maakt? Waar een schilder of behanger van boven naar beneden werkt, maak je een landschapsfoto dus net andersom! Bovendien worden mooie landschapsfoto’s meestal opgebouwd uit drie onderdelen: een voorgrond, een middenstuk en een achtergrond. Zo creëer je diepte en trek je mensen als het ware de foto in.

Read More

Doe mee met onze CEWE Photo Awards 2015

Wat vind jij typisch Belgisch? Welke bijzondere fenomenen, verborgen plekjes, typische gewoontes of speciale gebeurtenissen roepen bij jou onmiddellijk dat oer-Belgische gevoel op? Doe mee met onze fotowedstrijd! Maak er een mooie foto van, upload de foto via onze wedstrijdpagina en maak kans op bijzonder leuke prijzen! Wat dacht je van een Nikon D5300 of onze hoofdprijs, een reis voor 2 personen naar de Egeïsche kust met onze partner Sunweb!

Read More

Creatieve fotografie: richt je op één kleur

Soms is het leuk om te fotograferen volgens een bepaald thema, een mooie manier van creatief fotograferen. Richt je bijvoorbeeld op één bepaalde kleur en fotografeer alles wat die kleur heeft. Je zal zien dat je opeens heel anders naar de wereld om je heen kijkt. Het onderwerp is opeens niet zo belangrijk meer, zolang het maar de kleur heeft waar jij naar op zoek bent. Bovendien kun je hier heel leuke dingen mee doen. Kijk mee!

Read More

Fotoboek inspiratie: 3 x Pasen in je fotoboek

Wist je dat we allerlei leuke Paas-versieringen hebben in onze fotoboek software? Leuk voor de spreads in je jaarboek van dit Paasweekend. Met foto's van de zoektocht naar de eieren in de tuin, een fijne strandwandeling of van de gezellige lunch met opa en oma. Wij hebben 3 voorbeeldspreads voor je gemaakt ter inspiratie. Lief, stijlvol of heel vrolijk!

Read More

Ga voor verrassende foto’s

Natuurlijk wil je dat beroemde bouwwerk op de foto zetten. Maar de uitdaging is om dat op een verrassende manier te doen. Zo voorkom je dat je dezelfde foto’s maakt als ieder ander. Laat het gebouw daarom eens niet het onderwerp van de foto zijn, maar maak bijvoorbeeld een foto van je fotograferende vriendin met het gebouw op de achtergrond. En zo zijn er nog veel meer manieren om verrassende foto’s te maken. Kijk en lees mee.

Read More

5x leuke last-minute tips voor Valentijnsdag!

Ja hoor, het is weer bijna Valentijnsdag! En aangezien deze dag van de liefde dit jaar op een zaterdag valt, is dit natuurlijk dé dag om samen met je lief iets leuks te doen. Tot nu toe niets kunnen bedenken? Geen nood, wij hebben 5 leuke tips voor je. Dus laat je inspireren en maak er samen een mooie dag van! Oh, en vergeet ook vooral niet om leuke foto’s van jullie samen te maken.

Read More

Zo maak je een digitaal scrapboek

Scrappen is ooit over komen waaien uit Amerika en is erg populair geworden, ook in België.  Wat een scrapbook maken zo leuk maakt is dat je foto’s op een heel creatieve en eigen manier in je fotoboek plakt. Maar dat mooi versieren van je fotoboekpagina’s doe je ook heel eenvoudig digitaal! Gewoon met onze fotoboeksoftware. En dat is misschien zelfs nog wel leuker, goedkoper en makkelijker. Niet voor niets wordt ook digitaal scrappen steeds populairder. Bekijk onze voorbeelden en lees hoe je…

Read More

Wie stuur jij een bijzondere kaart op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is dé dag om je grote liefde, beste vriendin of moeder te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. En dat doen we natuurlijk (onder meer) door een mooi Valentijnskaartje te sturen. De leukste kaartjes zijn de heel persoonlijke, compleet met eigen foto(‘s), een zelfgekozen design en eigen tekst. Of zelfs met een eigen foto als postzegel en een videoboodschap! Mogelijkheden en leuke ideeën genoeg. En wist je dat je binnen 5 minuten zo’n mooie kaart kunt maken via onze CEWE…

Read More

Wat maakt jou blij? Maak je eigen ‘good mood’ boek!

Iedereen heeft weleens last van een sombere bui. Wij hebben er iets op bedacht: bedenk waar je blij van wordt en vul er een fotoboek mee! Wanneer je je dan een beetje somber voelt, hoef je alleen maar door je eigen good mood-boek te bladeren. Zo herinner je jezelf weer aan alle redenen waarom het leven zo leuk is en dat jij echt wel de moeite waard bent! Wedden dat je binnen de kortste keren weer je vrolijke zelf bent?

Read More

3 apps voor mobiel fotoplezier

We hadden het enkele weken geleden al over Instagram, de foto app die intussen uitgegroeid is tot een heus sociaal netwerk. Op deze blog willen we je, naast de vele tips en tricks die je helpen om nog mooiere foto’s en fotoboeken te maken, af en toe ook leuke apps voorstellen. Vandaag hebben we er drie uitgekozen uit het eindeloze aanbod handige, grappige, kunstzinnige of gewoon leuke apps die er te vinden zijn.

Read More

5 inspirerende fotografen om te volgen

Wil je betere foto’s maken? En droom je er misschien van ooit je geld te kunnen verdienen met fotografie? Veel en goed kijken naar foto’s van de allerbesten helpt enorm! Fotografen die voor de grootste merken werken, in de mooiste bladen staan, beroemde mensen voor hun lens hebben en/of vele prijzen winnen. Analyseer hun foto’s, ga eropuit en probeer te doen wat zij doen. Of geniet gewoon van de prachtige beelden die zij maken!

Read More

Ga voor het overzicht: zoek de hoogte op!

Soms moet je ergens middenin zitten om de sfeer te kunnen proeven, maar het is juist ook weleens fijn wanneer je overzicht hebt: het vogelperspectief. Zo kun je het geheel goed overzien. Bovendien ziet de wereld er van boven heel anders uit. Dus klim die berg op, ga de skilift in of pak de trap. Kortom: zoek de hoogte op en feel on top of the world! Dit levert vaak ook hele mooie en verrassende foto's op!

Read More

Zeg het met een foto: Instagram is groter dan Twitter

Zeg het met een foto: Instagram is groter dan Twitter Stel: je zit op een terrasje met zicht op een parelwit strand. Of je staat helemaal bovenop de Eiffeltoren en wordt van je sokken geblazen door de Parijse skyline. Of je bent de allerbeste café latte aan het drinken die je ooit mocht proeven. In het tijdperk van de social media, kun je je gevoelens in een tekstje van maximaal 140 tekens proberen te vatten en je tweet versturen… of je kunt je smartphone bovenhalen, je ervaring vastleggen met…

Read More

Kerstlichtjes fotograferen: Hoe doe je dat?


De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! Overal om ons heen vinden we mooi versierde huizen en straten. Al die vrolijke kerstlichtjes voegen veel sfeer toe aan je foto’s en zijn bovendien ook nog eens heel leuk om te fotograferen. Hoe je dat doet? Wanneer je een camera hebt met een lens waarbij je zelf het diafragma kunt verkleinen en vergroten, kom je al een heel eind. Hoe je de rest aanpakt, lees je hieronder.

Read More