De lente is aangebroken! Hoog tijd om er lekker op uit te trekken met jouw hele familie. Deze waardevolle momenten leg je natuurlijk vast op camera. Met de CEWE-software geef je jouw lentefoto’s een vrolijke uitstraling. Ben je op zoek naar inspiratie voor de mooiste lenteachtige lay-outs voor jouw fotoproducten? Vorige week deelden we al twee vrolijke designs voor het ontwikkelen van jouw lentefoto’s. In dit tweede deel, delen we nog eens twee voorjaardesigns!

Bepaal eerst zelf jouw product

Of je nu een hele collectie voorjaarsfoto’s hebt gemaakt of juist één prachtige lentefoto: CEWE geeft je eindeloze ontwikkelmogelijkheden. Kies uit een diverse wanddecoraties, fotoboeken of speciale fotocadeaus. Kies je liever voor een ander fotoproduct? Geen probleem! Deze tips pas je eenvoudig toe op de meeste andere CEWE-producten. Download hiervoor wel even de CEWE-software voor het beste resultaat.

Zonnig en strak design

We beginnen met een strak voorjaarsdesign en leren je hoe ook jij deze lenteachtige indeling ontwerpt voor jouw fotoproducten.

 1. Klik eerst onder ‘cliparts’ op ‘kleuren’ en sleep een kleur met je linkermuisknop naar het ontwerpscherm voor de horizontale brede achtergrondbalk (in het voorbeeld is gekozen voor geel, maar dit is natuurlijk jouw persoonlijke keuze);
 2. Verander het vierkantje in een balk door het vierkantje aan de rechterkant van het kleurenblokje helemaal naar rechts te slepen (zie 1 in het voorbeeld). Je kunt de positie zelf bepalen door dit kader naar de juiste positie te slepen met het rode icoontje (zie 2 in het voorbeeld).
 3. Selecteer vervolgens de kaders bij ‘indelingen’ rechts in het scherm en vul de kaders met de gewenste foto’s door ze naar de kaders te slepen;
 4. In het voorbeeld is de pagina nog voorzien van een zonnetje die je vindt onder ‘cliparts’.
 5. Voorzie de pagina eventueel met tekst door bovenin het scherm op ‘nieuwe tekst’ te klikken. Omdat we in ons voorbeeld gebruikmaken van dezelfde kleur tekst als het zonnetje, hebben we de tekst voorzien van een schaduw. Hierdoor ontstaat het contrast en blijft de tekst leesbaar. Houd de tekst hiervoor geselecteerd en ga naar ‘decoreren’ rechtsboven in je scherm. Klik op het schuifje rechts naast ‘schaduw’. Indien gewenst, pas je hier nog de opmaak van de schaduw aan.

Zonnig en creatief design

Dit design is een stukje ingewikkelder dan het eerste. We gebruiken dezelfde foto’s, maar passen iets meer designtrucs toe.

 1. Ga naar ‘achtergronden’ en selecteer onder ‘kleuren’ de kleur geel;
 2. Voeg vervolgens de groene kleur toe. Sleep een willekeurige foto naar het ontwerpscherm en vul hiermee de hele pagina.
 3. Klik vervolgens dubbel op de foto met je linkermuisknop. Ga dan naar bewerken en selecteer ‘tekenen’ in de pop-up links in je scherm.
 4. Vervolgens teken je de gehele foto in met groen (of een andere kleur naar voorkeur). Het is misschien vreemd om dit te doen, omdat je achtergrond nu opeens groen wordt. Toch is dit belangrijk voor onderstaande vervolgstap. Je kunt standaardkader een paar keer kopiëren en plakken om de plaats van jouw foto’s te bepalen. Sleep daarna de foto’s naar de kaders in je scherm.
 5. Vervolgens voegen we een kader toe op dit groene vlak. In ons voorbeeld is gekozen voor kader 105081. Deze vind je onder de extra downloads bij sjablonen en kaders. Sleep deze vervolgens ook naar het ontwerpscherm.
 6. Let op: om nieuwe foto’s toe te voegen moet je bovenin op ‘nieuwe foto’ klikken. Je krijgt nu een nieuw kader met dezelfde opmaak als jouw achtergrond. Dit wil je niet, druk daarom meteen één keer op delete om de opmaak te verwijderen. Wat overblijft is een kader om je foto naar toe te slepen. Je kunt standaardkader een paar keer kopiëren en plakken om de plaats van jouw foto’s te bepalen. Sleep daarna de foto’s naar de kaders in je scherm.
 7. Om ook een gekleurde rand te krijgen, selecteer je rechtsboven in je scherm onder decoreren ‘gekleurde rand’ en pas je eenvoudig de breedte en de kleur van de rand aan.
 8. Eventueel draai je de foto’s via het rondje in het midden boven de foto. Dit rondje verschijnt als je de foto selecteert.
 9. In ons voorbeeld hebben we een plakbandje op de hoeken geplaatst. Deze vind je bij de extra download onder cliparts. Zoek hiervoor op objectnummer 482116
 10. Maak de kleur van het plakbandje iets transparant (ca.20%). Selecteer hiervoor de clipart en ga naar decoreren rechtsboven in je scherm. Hier bepaal je eenvoudig de transparantie.
 11. Kopieer en plak deze clipart vervolgens op de hoekjes van je afbeelding en draai de plakbandjes zodat het lijkt alsof ze op de hoekjes zijn geplakt. Wijzig eventueel het formaat van de plakbandjes, zodat het lijkt alsof ieder plakbandje anders is. Net echt!
 12. Voeg eventueel nog extra cliparts toe voor nog meer voorjaarssfeer.

Tip: heb je deel 1 van dit artikel al gelezen? Hierin staan nog twee voorjaardesigns!

Verbreed jouw kennis op één van de CEWE-Webinars

In de CEWE-webinars komen allerlei designs aan bod en het biedt je uitgebreide opties om je ontwerpvaardigheden uit te breiden. Onze software-expert Marius begeleid je in een CEWE-webinar stap voor stap door de software en geeft je creatieve tips voor de leukste designs! Meld je aan of lees meer over de CEWE-webinars!