De lente is aangebroken! Hoog tijd om er lekker op uit te trekken met jouw hele familie. Deze waardevolle momenten leg je natuurlijk vast op camera. Met de CEWE-software geef je jouw lentefoto’s een vrolijke uitstraling. Ben je op zoek naar inspiratie voor de mooiste lenteachtige lay-outs voor jouw fotoproducten? Lees dan onderstaande bewerkingstips!

Bepaal eerst zelf jouw product

Of je nu een hele collectie voorjaarsfoto’s hebt gemaakt of juist één prachtige lentefoto: CEWE geeft je eindeloze ontwikkelmogelijkheden. Kies uit een diverse wanddecoraties, fotoboeken of speciale fotocadeaus. Om jou te inspireren met de verschillende bewerkingsmogelijkheden van onze software, vind je in dit blog twee voorjaarsdesigns voor een familiefotoboek. Kies je liever voor een ander fotoproduct? Geen probleem! Deze tips pas je eenvoudig toe op de meeste andere CEWE-producten. Download hiervoor wel even de CEWE-software voor het beste resultaat.

Extra tip: Moederdag staat weer voor de deur! Ga met onderstaande tips aan de slag en verras de belangrijkste vrouw in jouw leven met een prachtig fotoboek.

Strak en vrolijk design

In bovenstaande voorbeeld zie je een collage met vijf foto’s en een verticale tekst. Appels groeien natuurlijk pas later in het jaar en we moeten eerlijk aan je bekennen dat hierboven geen echte voorjaarsfoto’s staan. Toch vinden we de indeling en de kleur van de foto’s heel geschikt voor de lente vanwege het frisse groen. Wil je een soortgelijke indeling? Volg dan de volgende stappen:

 1. Klik links in de software op ‘indeling’, selecteer het aantal fotovakken en bepaal welke indeling jouw voorkeur heeft. Sleep deze indeling met een ingedrukte linkermuisknop naar het middenkader;
 2. Selecteer daarna onder ‘foto & video’ de gewenste foto’s en sleep deze naar de vakjes van jouw collage;
 3. In het voorbeeld zie je een verticale tekst. Wil jij dit ook in jouw ontwerp? Klik dan op ‘nieuwe tekst’ bovenin het scherm. Vervolgens sleep je met een linkermuisknop over de plek waar jij het tekstvak wilt plaatsen. Je past het lettertype aan door in het rechter pop-up scherm het lettertype te veranderen. In ons voorbeeld maken we gebruik van het lettertype ‘typewriter’. Wil je de tekst ook verticaal draaien? Klik dan op het rondje in het midden boven het tekstvak om het tekstvak te draaien.
 4. Voeg eventueel de cliparts toe door links in het scherm onder ‘cliparts’ een figuurtje naar het kader te slepen. Je downloadt eenvoudig meer cliparts door op het blauwe vakje met het witte pijltje naar beneden onderin het ‘clipart-vak’ te klikken. Hier vind je duizenden cliparts om uit te kiezen! Het appeltje vind je onder de rubriek ‘koken’ of zoek naar nummer 129395 in het zoekvak.

Hexagon zeshoekdesigndesign

In het tweede design gaan we nog een stapje verder in de designmogelijkheden. Vanaf onderstaande stappen wordt het iets ingewikkelder. Indien je onderstaande design vindt, raden we je aan om eerst een webinar van CEWE te volgen. Onderstaande design gebruikt zes hexagon-kaders. Dit is zijn kaders met zes hoeken. Om een soortgelijk design te maken volg je de onderstaande stappen:

 1. Sleep eerst een gewenste afbeelding vanuit ‘foto en video’ naar de pagina of het ontwerpscherm.
 2. Vervolgens selecteer je in het pop-up scherm onder ‘foto als achtergrond’ de plaats voor je achtergrond. De foto staat nu vast als achtergrond.

 

 1. Sleep een willekeurige foto met een ingedrukte linker muisklik vanuit ‘foto en video’ naar het ontwerpscherm.
 2. Ga dan naar ‘sjablonen en kaders’ links in je scherm en selecteer het zeshoekdesign. Sleep deze vorm met je linker muis bovenop de foto die je zojuist hebt geselecteerd. Je krijgt nu een foto in een zeshoekskader. Zie je het hexagon-figuur niet standaard in het linkerscherm staan? Zoek dan onder de extra downloads naar het nummer 46591.

Tip: In het voorbeeld gebruiken we een zeshoek, maar deze keuze is helemaal aan jou! Download eventueel meer vormen door op het blauwe icoontje met het witte pijltje te klikken.

 

 1. We gaan nu aan de slag met de gekleurde rand uit het voorbeelddesign. Dubbelklik hiervoor op de foto in het kader. Ga vervolgens naar bewerken en selecteer ‘tekenen’ in de pop-up links in je scherm.
 2. Vervolgens teken je de gehele foto in met de kleur die jij als rand wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die ook in de foto terugkomt. Deze handeling is best vreemd, omdat je jouw geselecteerde foto hierdoor onzichtbaar maakt. Dit geeft je echter de optie om de rand van je foto een kleur te geven.
 3. Je kleurt de foto in door onder ‘lijn’ een kleur te selecteren. Vervolgens schuif je beide schuifbalken naar rechts om het inkleuren makkelijker te maken. Teken met je linkermuisknop ingedrukt de hele foto in met de gekozen kleur. Je ziet vervolgens alleen nog een groot kleurvlak.
 4. Klik op ‘ok’ en vervolgens op het ‘terug pijltje’ linksboven selecteer bij de pop-up ‘foto in het product vervangen’;
 5. Je hebt nu een gekleurde zeshoek op je pagina.
 6. Sleep vervolgens de gewenste foto naar het ontwerpscherm en sleep daar een zeshoeksjabloon op. Daarna bepaal je de grootte van deze zeshoekfoto.
 7. Selecteer nu de in kleur opgemaakte zeshoek en maak deze iets groter dan de zeshoekfoto. Ga hiervoor naar ‘rangschikken’ rechtsboven in je scherm te gaan. Klik op ‘objectformaat wijzigen’. Selecteer het icoontje tussen de twee getallen in om de verhouding hetzelfde te Het schakelicoontje moet hierbij ingedrukt zijn (zie het voorbeeld hierboven). Maak het formaat van de ingekleurde zeshoek vervolgens iets groter dan het kleurenkader.
 8. Leg vervolgens de zeshoekfoto precies op het gekleurde zeshoekslabloon. Je hebt nu een foto met een gekleurde rand!
 9. Herhaal dit proces zo vaak als je wilt voor nog meer van deze zeshoekige foto’s met rand.
 10. Voeg eventueel cliparts toe voor extra vrolijkheid!

Wil je nog meer voorjaartips voor met designs en lay-outs? Komende week publiceren we nog een artikel met voorjaardesigns!

CEWE-Webinars

Hierboven staan slechts twee ontwerpmogelijkheden. In de CEWE-webinars komen allerlei designs aan bod en het biedt je uitgebreide opties om je ontwerpvaardigheden uit te breiden. Onze software-expert Marius begeleid je in een CEWE-webinar stap voor stap door de software en geeft je creatieve tips voor de leukste designs! Meld je aan of lees meer over de CEWE-webinars!