Heb jij in jouw archief nog een natuurfoto waar je trots op bent? Zo’n foto waar je dagenlang mee bezig was? Of een natuurfoto waar je precies op de juiste tijd, op de juiste plaats was? Dan wil je hier iets mee doen. Om te voorkomen dat jouw natuurfoto’s voor eeuwig op de harde schrijf belanden, delen we graag wat tips voor wanddecoraties.

Hoe maak je een panoramafoto?

Landschappen kenmerken zich door het weidse karakter. Met een panoramafoto leg je deze weidse natuur het beste vast. De natuurlijke lijnen in het landschap maken de foto tot een prachtig schouwspel. Typische panoramalandschappen zijn: duinen, bergen of heidevelden. Maar hoe maak je een panoramafoto? Hiervoor zijn grofweg drie opties:

1. Enkele foto

Gebruik je een enkele foto voor je panoramafoto? Dan zijn vooral de fototoestellen met een grote sensor geschikt. Deze sensors pakken meer breedte mee, waardoor het panorama breder uitvalt dan camera’s met eenvoudige sensors. Een full-frame sensor ziet net wat meer breedte dan een crop-sensor. Toestellen met een grotere sensor kennen vaak wel een hoger prijskaartje.

2. Aan elkaar plakken (stichen)

Ben je handig met fotobewerking via programma’s zoals Photoshop? Dan is dit de beste optie. Door twee of meerdere foto’s naast elkaar te plakken, krijg je het panoramaeffect. Gebruik tijdens het fotograferen een statief, zodat er verticaal geen veranderingen zijn in de lijnen van het landschap.

3. Panoramafunctie

De meeste fototoestellen en smartphonecamera’s zijn uitgerust met een panoramafunctie. Hiervoor is geen nabewerking nodig. Alhoewel een professioneel fototoestel het beste resultaat geeft, zijn de smartphones van tegenwoordig ook geschikt voor panoramafoto’s. Het voordeel van de smartphone is dat je deze vrijwel altijd bij je hebt. En de beste camera, is de camera die je bij je draagt.

Hoe maak je een wanddecoratie van je natuurfoto’s?

Geweldig, je natuurfoto is geschoten! Dan wil je deze natuurlijk in het juiste formaat aan de muur hangen. CEWE heeft meerdere soorten wanddecoraties, zoals: canvas, aluminium of zelfs op hout. Volg onderstaande stappen voor jouw panorama:

Stap 1: Kies je materiaal en afmeting

Kies in de CEWE-software voor wanddecoratie en vervolgens voor het materiaal. Selecteer ‘rechthoekige verhouding’. Vervolgens kies je voor ‘gewenst formaat’. Hiermee heb je alle vrijheid om zelf je afmeting te kiezen.

 

 

Selecteer een breedte en hoogte en klik op ‘Ok’.

 

 

Later toch nog iets wijzigen? Klik dan op ‘Productdetails wijzigen’ en pas je wanddecoratie aan.

 

Stap 2: Kies je design

Nu je het materiaal en de afmeting hebt gekozen, sleep je de foto met je muis naar het kader. Heb je de foto op je PC staan? Dan vind je de natuurfoto links in het scherm onder foto’s & video’s. Je stemt de wanddecoratie vervolgens helemaal af op jouw voorkeuren. Kies links in het scherm voor extra opmaak zoals een tekst onder de foto, een andere indeling of een kader. Om je te helpen, geven we je twee designvoorbeelden.

Designvoorbeeld 1: ‘house at sea’

Onderstaande foto is gemaakt door zeven individuele foto’s naast elkaar te zetten. Wij kozen voor een afmeting van 150 bij 45 centimeter, maar voel je vrij om voor een ander formaat te kiezen.

Ondertitel toevoegen

Ziet er nu al mooi uit toch? We ontwerpen vrolijk verder en voegen nog een ondertitel toe. Voor deze ondertitel maken we de wanddecoratie 5 centimeter hoger (selecteer productdetails wijzigen). Zorg ervoor dat de foto de ruimte wit houdt. Vult de foto de extra ruimte op? Maak de foto dan kleiner of snijd deze bij met een dubbele muisklik op de foto in het kader.

Nu je een extra ruimte onder de foto hebt, kies je links in het scherm onder ‘achtergronden’ een achtergrondkleur. De ruimte voor de ondertitel verandert vervolgens in de gekozen kleur. Voeg nu een ondertitel toe via het teksticoontje bovenin het scherm en kies de plek voor de tekst. Selecteer vervolgens rechts in het scherm een lettertype, grootte en kleur.

 

Hierboven zie je het resultaat! Je ziet ook meteen dat er twee lijnen links en rechts van de tekst staan. Deze voeg je toe door bij cliparts te kiezen voor een lijn en deze over de hele breedte te van links naar rechts te trekken. Selecteer vervolgens de tekst en maak de achtergrondkleur achter de tekst gelijk aan de achtergrondkleur die je eerder selecteerde voor de hele wanddecoratie.

Tip: wij maakten bovenstaande wanddecoratie op galerijprint voor een extra luxe uitstraling.

Designvoorbeeld 2: ‘walvissafari’

Heb je geen plek voor een horizontale wanddecoratie? Kies gewoon voor een verticale! Ideaal voor een smalle wand. Om je hiermee op weg te helpen geven we een persoonlijk voorbeeldje.

Tijdens een walvissafari in Noorwegen, maakten we een aantal foto’s van een duikende potvis. Uniek om mee te maken! Voor een verticale wanddecoratie selecteer je het gewenste formaat. Wij kozen voor 20 bij 120 centimeter.

Wil je net als in het voorbeeld ook kaders rond de foto’s? Selecteer dan bij indeling het aantal foto’s en een kader. Als je een ondertitel wil, doe je dit op dezelfde manier als bij ‘designvoorbeeld 1’ (zie “ondertitel toevoegen”).

Stap 3: bestellen

Design gereed? Bestellen maar! Check het ontwerp nog één keer en klik op ‘Leg in winkelmandje’ om door te gaan naar bestellen.

Vrijheid voor jouw natuurfoto’s

Bovenstaande voorbeelden zijn er om je te inspireren. De keuzes, die maak jij! De CEWE-software biedt jou de ultieme ontwerpvrijheid die je nodig hebt. Je kiest eenvoudig een maat, ontwerp of materiaal afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Succes met jouw ontwerp!