De vakantie is (bijna) voorbij en we maken ons klaar voor een nieuw schooljaar. Je begrijpt: CEWE zou CEWE niet zijn als we geen product zouden hebben om het nieuwe school- of studiejaar goed in te luiden. Onlangs lanceerden wij twee nieuwe producten: de Faber-Castell kleurpotloden in fotoblik (12 stuks Colour Grip) en de Faber-Castell aquarel kleurpotloden in fotoblik (24 stuks Goldfaber Aqua). In deze blog vertellen we je meer over onze nieuwe producten. Weet jij al wat jouw eerste kunstwerk wordt?  

Nieuw jasje en dasje

Wie kan het zich niet herinneren: de eerste schooldag na de zomervakantie. De avond voor de speciale dag je tas alvast inpakken, je kleding klaarleggen en de bammetjes alvast smeren. In welke klas kom je terecht? Wat zullen je klasgenoten van je nieuwe etui, agenda en rugtas vinden? De jaarlijkse ‘spanning’ voor een nieuw begin. In samenwerking met Faber-Castell (je weet wel; die van de pennen, potloden en kantoorartikelen) hebben wij een nieuw product ontwikkeld. Twee potlodenblikken die je uiteraard een persoonlijke touch kunt geven met een foto naar keuze.

De keuze is reuze

Ook als je niet meer naar school gaat, zijn deze potlodenblikken aantrekkelijk. Hoe leuk is het om ze cadeau te geven? Maar misschien droom jij wel al jaren van een carrière als aquarel kunstenaar. Met de set Faber-Castell aquarel kleurpotloden in fotoblik (24 stuks Goldfaber Aqua) maak jij in no-time de mooiste kunstwerken. De aquarelpotloden zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar. Houd onze website goed in de gaten, voor je ‘t weet kun jij beginnen aan jouw eerste acquarel kunstwerk. Werk je ’t toch liever zonder water? Dan is de Faber-Castell kleurpotloden in fotoblik (12 stuks Colour Grip) het geschikte product voor jou. Deze set met kwalitatief hoogwaardige potloden heeft een antislip grip om het potlood te allen tijde goed vast te blijven houden. Zelfs tijdens het maken van de meest actieve en wilde actietekeningen, blijft het potlood goed op je papier.

Zit nou eens stil

Het maken van mooie tekeningen is kinderspel denken we soms. Maar we moeten niet vergeten dat er genoeg kunstenaars zijn die dagelijks werken met potloden in plaats van verf. Neem de portrettekenaar op een pleintje in Parijs, de cartoonist in Rome die je neus net iets te groot tekent of de buurman die z’n broer probeert na te tekenen. Allemaal hebben ze te maken met ‘stillevens’ die (in de meeste gevallen) niet altijd zo stil zitten. Ook daar biedt het potlodenblik uitkomst. Kies een foto van de persoon die je wilt portretteren, laat hem afdrukken op het blik et voila: je ‘model’ zit voor altijd stil.

In iedereen schuilt een kunstenaar

Aan het begin van het nieuwe schooljaar begint iedereen weer van voren af aan. De race om de coolste agenda, broodtrommels en notitieboeken (die je bij CEWE overigens allemaal kunt laten aanpassen aan je persoonlijke wensen en voorkeuren) barst in volle hevigheid los, maar daarna begint iedereen bij het begin. Er ligt een heel jaar voor je om er iets moois van te maken. Een jaar dat je zo kunt inrichten zoals jij dat wilt. We zeggen inrichten, maar beter is eigenlijk: een jaar dat je zo kunt inkleuren zoals jij dat wilt. Uiteindelijk zijn we allemaal kunstenaars en beginnen we aan het begin van het schooljaar allemaal met een nieuw, wit, leeg vel papier. Dan kun je maar beter goeie potloden hebben om er iets moois van te maken.