Tips van ‘De Kiddoo’s’

Kleuren, geuren en de zon! Jaja, je raadt het al, de lente en de zomer zijn onze 2 favoriete seizoenen. Alles komt weer in bloei en er komen overal kleuren tevoorschijn. Dit betekent mooie foto’s! Wij nemen je mee naar de mooiste plekjes van België en Nederland die in de lente en de zomer echt de moeite zijn om te bezoeken met je kids.

Hoewel we ook wel houden van sneeuw zijn we toch echt meer mensen die genieten van de zon. Bij ons betekent zon niet direct zee en strand. Als de zon schijnt zie je ons zeker niet in een overvolle trein of in de file richting de kust. Daar wil je toch niet instaan? Als de zon schijnt kan je ook het binnenland in trekken, daar vind je ook leuke en mooie plekjes om je te amuseren met de kids.

“Wij nemen je mee naar locaties in België en Nederland die op z’n mooist zijn in het lente- en zomerseizoen en geven je on the way tips voor een leuke wandeling en hoe je er de mooiste foto’s maakt met en van je kinderen”

De mooiste fotolocaties in België en Nederland in het lente-en zomerseizoen.

Wij zijn gek op de vele kleuren van de zomer! Mooie bloemenvelden vol met kleur, pittoreske vijvertjes met een bruggetje of een vlonder pad. Wat ook mooi is zijn kronkelde stroompjes die zich een weg banen door het landschap of een Schotste hooglander die met zijn kalfje in het verse groene gras graast. Het is haast te veel om op te noemen. Je hebt zoveel moois in deze seizoenen! De dieren komen terug uit hun slaap en dit geeft een extra dimensie aan je wandeling. Aanrader van begin april tot midden mei is de Bollenstreek!

Wij nemen je mee naar het Keukenhof in Lisse (NL), het mooiste lentepark van Nederland. Een prachtig park met de mooiste tulpenvelden. Meer kleur dan dit vind je nergens! Prachtige velden en een kinderboerderij voor de kinderen.

Mooie fotolocatie in Nederland: Het keukenhof in Lisse.

Onze volgende kleurrijke locatie is de Vordenstein in Schoten (BE) dit park is een lust voor alle zintuigen. Leuke vijvertjes, zeldzame bomen en een prachtige oranjerie tuin waar ze ook leuke plekjes hebben voorzien voor de kinderen. Dit park behoort niet voor niets bij de 10 beste parken van de wereld! Nu een echt verborgen Pareltje.

Landgoed Huis ter heide (NL) hier kun je heerlijk wandelen in dit waterrijke vogelparadijs. Tijdens je wandeling bewonder je luidruchtige kikkers en kleurrijke libellen. Hier kan je oog in oog staan met prachtige schotse hooglanders, die onverstoorbaar door blijven eten van het prachtig groene gras. Dichter bij de natuur kom je niet.

Mooie fotolocatie in Nederland: Landgoed Huis ter heide.

Cascade du Bayehon (BE) Deze waterval kan je ontdekken aan de hoge venen. Neen, de hoge venen is niet enkel mooi als er sneeuw ligt. Aan het begin van de wandeling naar deze waterval vind je een oude watermolen. Dit levert ook weer prachtige foto’s op!

Last but not least Kinderdijk (NL) deze prachtige locatie staat ook op de lijst van wereld erfgoed. Hier kun je leuk wandelen naast de kanaaltjes en tussen 18 prachtige windmolens! Sommige kan je bezichtigen. Welk kind is nu niet gek van windmolens?

Mooie fotolocatie in Nederland: Kinderdijk.

Outfits

Hoewel de lente en de zomer seizoenen zijn vol kleur zijn, zijn outfits dat niet altijd. Wij proberen onze kleding licht te houden en daarmee bedoel ik lichte, zachte en neutrale kleuren. Laat die t-shirt met de Pokémons op maar een dagje in de kast.

TIP: Vergeet zeker je accessoires niet! Een leuke zonnebril, haarlint of een hoedje geeft altijd een leuke ‘extra touch’ op je foto.

De Kids

Wat wij heel belangrijk vinden is dat de kids het leuk vinden. Een molen of wat dieren maken het voor de kids meteen al wat aantrekkelijker. Kies geen route van 12 km maar voor een wandeling van 5km, die zal meer dan lang genoeg zijn.

TIP: Laat je kids zich voelen als een echte ontdekkingsreiziger en geef ze een verrekijker of een oud foto toestel mee. Dan gaan ze helemaal op in het verhaal! Dit geeft je meteen ook een leuk resultaat op foto!

Goldenhour

Het gouden uurtje in de ochtend of in de avond, het uur na zonsopkomst of een uur voor zonsondergang, is het beste moment voor de mooiste foto’s! Op die momenten heb je het mooiste licht. In de zomer kan de zon nogal fel schijnen, zorg er dus ook voor dat de zon niet in het gezicht van de kids schijnt. Want het enige wat je dan krijgt zijn toegeknepen oogjes, zelfs met een zonnebril. Wat ook prachtig is, is een onscherpe achtergrond vooral als er veel kleur is in de achtergond. Zoals bij het bollenveld, dit maakt van je foto een echt kunstwerk.

TIP: Een reflectie in een vijvertje is ook altijd super leuk. Dit lukt wel niet als er te veel wind staat.

 

Geniet van deze prachtige locaties, van de leuke tijd samen en beleef plezier met het vastleggen van de mooiste momenten!

De avonturen van De Kiddoo’s kan je verder volgen op het Instagram account van @dekiddoos