Zaterdag 16 november was het zover: de uitreiking van de CEWE Photo Challenge 2019. De feestelijke afsluiting van onze jaarlijkse, tien weken durende fotowedstrijd. Wie maakte dit jaar de allermooiste plaatjes in het thema ‘Made in Belgium’?

Spannende uitreiking

In de afgelopen weken maakten we iedere week al de winnaars van de desbetreffende week bekend. Deze deelnemers wisten: ik ding mee naar een van de tien geweldige fotoprijzen. Ieder jaar is de grande finale dan ook weer een spannende, maar bovenal feestelijke aangelegenheid. Dit jaar vond de uitreiking plaats in het prachtige pand van Autoworld in Brussel, waar zo’n 150 genomineerden met aanhang getuige waren van de bekendmaking van de winnaars. Uiteraard werd iedere winnaar in het zonnetje gezet. Zo kregen alle winnaars hun winnende foto op aluminium, een bos bloemen en het unieke winnaars CEWE FOTOBOEK. In dit boek staan alle genomineerde foto’s afgedrukt. De voorkant is voorzien van een prachtige kaft met lakopdruk en foto’s.

And the winner is…

De absolute winnaar van de wedstrijd is Stefan Wasser. De jury zei over zijn foto: “België op kleine schaal. Deze foto kan een weerspiegeling zijn van onze Belgische samenleving. Zijn we hier getuige van een ruzie tussen een Vlaamse dame en een Waalse man (of vice versa)? Barrières lijken de taalgrens tussen Noord en Zuid van dit kleine land te symboliseren. Het kleine hondje speelt dan een grote rol in de foto.”

De foto van Erard Swannet werd de nummer twee van de CEWE Photo Challenge 2019. De jury: “Twee keer Brussel. Intrigerend beeld, wat door de duif een knipoog geeft aan de stad.”

Ook Rudy Mareel mag trots zijn op zijn prestatie. De jury bekroonde zijn foto met de derde prijs. “Hoe wil je het nog meer Belgisch maken? Heel mooi gewerkt met de langere sluitertijd.”

Uiteraard werden de eerste, tweede en derde winnaars extra in het zonnetje gezet. Zij kregen niet alleen een speciale versie van het CEWE FOTOBOEK (met een bronzen, zilveren of een gouden lakopdruk om hun prestatie te benadrukken), maar ook een geweldige trip cadeau. Stefan wint een trip naar het prachtige Noorwegen, waar hij het Noorderlicht mag gaan aanschouwen en fotograferen. Erard gaat binnenkort de prachtige architectuur in Budapest fotograferen, tijdens een welverdiende stedentrip. En Rudy? Die reist af naar het markante Rotterdam. Ook hij kan hier zijn lol op met zijn camera.

De winnende foto’s

We begrijpen dat je nu wel heel graag wilt weten welke fotografen zichzelf de absolute winnaars mogen noemen. We houden jullie dan ook niet langer in spanning: dit zijn de tien winnende foto’s van de CEWE Photo Challenge 2019.

1. Dispute van Stefan Wasser
2. Catwalk van Erard Swannet
3. Zwart-geel-rood van Rudy Mareel
4. Double view van Eddy Verloes
5. Op het strand van Oostende van Freddy Quaghebeur
6. Belgische wegen van Siegfried Claeys
7. Stadsrand van Paul Vanhaute
8. Supporters van Rodney Decnudde
9. Processie van Paul van Laethem
10. Heure bleue sur Dinant van Maxime Humblet