Iedereen was ooit een beginner. Om dat begin zo aangenaam mogelijk te maken en je enthousiasme voor het maken van fotoboeken aan te wakkeren, geven we je graag wat tips.

Breng sfeer met kleur

Een van de meest bepalende factoren voor je fotoboek is kleur. Het bepaalt de sfeer van je boek. Kies een kleur die de sfeer en het gevoel van je foto’s versterkt. Ga je bijvoorbeeld op safari? Dan geeft een groene achtergrond je foto’s net dat beetje extra. Vereer je de onderwaterwereld met een bezoekje en heb je daar mooie foto’s van gemaakt? Blauw is je kleur. Kijk zelf wat goed bij je foto’s past; soms komen je foto’s extra mooi uit met een contrasterende achtergrondkleur. Voer je een kleur consistent door in je hele ontwerp, dan zorgt dit voor eenheid en rust – en dat maakt je fotoboek nog mooier. In de software van CEWE heb je alle vrijheid; ook in het kleurgebruik. Zo kun je clip-arts, kaders en teksten aanpassen aan jouw voorkeur. Wil je een specifieke kleur uit een foto gebruiken voor bijvoorbeeld het fotokader? Met de speciale color-picker beweeg je over jouw foto en selecteer je eenvoudig een specifieke kleur voor je foto. Ook het invoeren van een RGB-code behoort tot de mogelijkheden.
 

 

Je ‘eigen’ kleur

De kans is groot dat je jouw ‘eigen’ kleur vaker wilt gebruiken in je boek. Sleep in dat geval de geselecteerde kleur naar een van de lege blokjes onder het kopje ‘Eigen kleuren’ en je kunt de kleur tijdens het maken van jouw fotoboek gemakkelijk terugvinden en opnieuw gebruiken. Wil je – naast het aanbrengen van kleur en kaders – nog meer variatie in je fotoboek aanbrengen? Draai een of meerdere foto’s eens een tikkeltje naar links of rechts. Het zorgt direct voor een heel ander effect.

Hoe je dat doet? Klik met je muis op de foto die je wilt draaien. In het midden van de foto zie je een bolletje verschijnen. Zodra je met je muis op dit bolletje gaat staan, verschijnen er twee pijltjes in een rondje. Door nu op je muis te klikken en je muis te bewegen, zie je dat je jouw foto kunt draaien in de richting van jouw voorkeur. Speels effect gegarandeerd!