Bergen laten ons klein voelen. Honderden meters stijgen ze boven ons uit. Wanneer we op de één of andere manier de top weten te bereiken van één van deze reuzen, kijken we naar beneden en zien al snel dat het vanuit dat perspectief net zo imposant aanvoelt als vanuit het dal. Bergen vormen daarom een geweldig decor voor jouw fotocollectie. CEWE zet vijf van Europa’s mooiste berglandschappen voor jou op een rijtje.  

Kaukasus

Het Kaukasus gebergte is minder bekend en dat terwijl het de hoogste bergtop van heel Europa heeft: de Elbroes stijgt met 5642 meter hoogte ver boven alle andere bergtoppen van Europa uit. Het landschap kenmerkt zich door groene vlaktes, witte bergtoppen en lange rivieren in het dal. De inwoners van de Kaukasus zijn verdeeld over vier landen: Azerbeidzjan, Armenië, Georgië en Rusland. Het gebergte is uniek door haar ongerepte natuur. Hierdoor is het ook meteen één van de minst toegankelijke berglandschappen in dit rijtje. Ideaal voor vakanties met een offroad motor of 4×4 auto, maar ook om te wandelen. 

Fotografietip: alhoewel de Kaukasus niet heel dichtbevolkt zijn, wonen er van oudsher verschillende volkeren. Hierdoor is er toch behoorlijk wat cultuur in de Kaukasus. Fotografeer bijvoorbeeld de typisch Georgische kerken en huizen in de bergdorpjes van Georgië. 

Breheimen

Noorwegen staat bekend om haar prachtige gletsjers. Breheimen is een nationaal park in Noorwegen dat letterlijk vertaalt ‘huis van de gletsjers’ betekent. Breheimen is haar naam meer dan waard. Met tal van gletsjers en zelfs de grootste gletsjer van heel Europa is dit met recht een bijzonder nationaal park te noemen. Als je dit gebergte bezoekt, is het een onvergetelijke ervaring om er ook te slapen. Dit kan in één van de toeristenhutten in het gebied, die zijn geplaatst door de organisatie DNT (den Norske Turistforening). De DNT richt zich op het ontdekken van het Noorse landschap. 

Fotografietip: het water onderaan de Noorse gletsjers kan behoorlijk stil liggen. Hierdoor spiegelt het water het berglandschap op een indrukwekkende manier. Dit levert prachtige foto’s op.

Sierra Nevada

Sierra Nevada ligt in het zuiden van Spanje. Bij Spanje denk je misschien niet meteen aan sneeuw. Toch ligt op de Sierra Nevada behoorlijk wat sneeuw. Zoveel zelfs, dat de bergketen ernaar vernoemd is (Sierra Nevada betekent letterlijk besneeuwde bergketen). Bezoek hier ook de witte dorpjes van Alpujarras. Deze weinig bekende dorpjes zijn een lust voor het oog. Met de historische stad Granada dichtbij vormt de Sierra Nevada dé plek voor liefhebbers van natuur, bergen en cultuur. 

Fotografietip: Gebergtes lenen zich, door de weidse uitzichten uitstekend voor panoramafotografie. Lees daarom dit blog over panoramafotografie om te ontdekken hoe jij de mooiste panorama’s maakt. 

Pyreneeën 

De Pyreneeën vormen de scheiding tussen Frankrijk en Spanje met centraal het kleine vorstendom Andorra. Cirque de Gavarnie is zeker de moeite waard. Dit keteldal is een absolute must see bij jouw bezoek aan de Pyreneeën. De wild stromende rivier die door het dal stroomt met op de achtergrond de beroemde ‘cirque’ vormen een sprookjesachtig decor. 

Niet te fotograferen tip: vanuit CEWE gezien is dit misschien wel een vreemde tip. Bezoek de grotten van Niaux. Hier kun je grotschilderingen zien uit de prehistorie. Deze schilderingen mag je echter niet fotograferen, maar we hopen dat je dit moment met bijbehorende beelden in je herinnering kunt opslaan!

Rila gebergte

Wil je het massatoerisme ontwijken? Overweeg dan een bezoek aan het Rila Gebergte in Bulgarije. Dit gebied is maar weinig toegankelijk, waardoor het echte massatoerisme vooralsnog wegblijft. Het Rila gebergte leent zich ervoor om wandelend te verkennen. Na jouw bezoek aan het Rila gebergte zijn de steden Sofia en Plovdiv echte aanraders om cultuur te snuiven of om gewoon te relaxen. 

Fotografietip: fotografeer met perspectief en met de compositieregels in het achterhoofd om gebergtes beter te fotograferen. Door perspectief en compositie komen er meerdere lagen in de foto, waardoor de bergen er nog imposanter uitzien. 

Ben je al op vakantie geweest? Sla dan jouw vakantiemomenten op in een vakantiefotoboek van CEWE. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en geniet je nog jaren van jouw zomervakantie in 2019.