Op vakantie maken we waarschijnlijk de meeste foto’s van het jaar. Sommige van deze foto’s hebben wat nabewerking nodig.Maar een laptop mee op reis nemen is wat onhandig. Gelukkig biedt onze smartphone uitkomst! Lees hieronder hoe je jouw vakantiefoto’s meteen op je vakantieadres bewerkt. 

Doe het meteen! 

Het is in het belang van de kwaliteit van je gehele vakantie-fotocollectie dat je jouw vakantiefoto’s meteen uitfiltert en eventueel bewerkt. Waarom? Als jij thuiskomt wil je nog even rustig kunnen nagenieten van alle mooie foto’s die je hebt. Dan wil je niet meteen achter de computer moeten kruipen om je foto’s te selecteren en te bewerken. Daarom is het slim om op vakantie dagelijks aan het einde van de dag het kaf van het koren te scheiden en eventueel een nabewerking te doen. Zo geniet je bij thuiskomst direct van de beste foto’s. Zit er dan toch nog een verkeerde foto tussen? Dan is het maar eventjes werk om die ene te verwijderen of te bewerken. 

Waarom zou je je foto’s bewerken?

Je hoeft je fotocollectie natuurlijk niet te bewerken, maar… het resultaat wordt er wel een stuk beter van. Hoe professioneel je jouw foto’s ook kunt maken, er zijn eigenlijk altijd wel foto’s in je collectie die een (kleine) aanpassing nodig hebben. Ook al is het alleen al omdat je de foto een draai wilt geven of ‘m van kleur naar zwart-wit om wilt toveren. Om die bewerkingen te doen, heb je niet per se een PC nodig. Jouw smartphone of tablet biedt namelijk ook uitkomst in de vorm van handige apps!

Apps die je verder helpen

Apps zijn een bijzonder handig hulpmiddel voor het maken, selecteren, bewerken en zelfs bestellen van foto’s. Lees hieronder in vier stappen hoe je app’s optimaal gebruikt:

#1.Foto’s maken met een app

Fotografeer je voornamelijk met je smartphone? Dan zijn er diverse leuke applicaties die jouw foto een extra dimensie kunnen geven. Denk aan leuke filters en handige fotobewerkingsapps. Maar ook als je het wat professioneler aanpakt met een goed spiegelreflextoestel of een systeemcamera, zijn er handige apps. Zo bieden de bekende producenten van fotocamera’s een app waarmee je door jouw geselecteerde foto’s eenvoudig overzet van je fototoestel naar je smartphone of tablet. Ook kun je deze app veelal gebruiken om foto’s te maken met behulp van je smartphone. Hierbij dient je smartphone eigenlijk als een soort zelfontspanner. 

#2.Foto’s selecteren met een app

Doordat je foto’s eenvoudiger over te zetten zijn, wordt het selecteren ook een stuk makkelijker. Een touchscreen is immers een stuk gebruiksvriendelijker dan dat je door het scherm van je fototoestel scrolt of met een pijltje klikt. Je selecteert in een paar klikken de foto’s die je wilt behouden en klaar!

#3.Foto’s bewerken met apps

Voor het echte professionele werk raden we aan om voor het bewerken van foto’s een betaalde desktopvariant te gebruiken. Toch zijn er leuke gratis of goedkope apps te verkrijgen waarmee je je vakantiefoto’s prima kunt bewerken. Neem bijvoorbeeld Adobe Photoshop Express. Een zeer uitgebreide app om foto’s te bewerken op tal van onderwerpen zoals: witbalans aanpassen, bijsnijden kleurbewerkingen en ga zo maar door. Daarnaast zijn er tal van apps waarmee je een filter over je foto kunt leggen; een leuke manier om je foto’s net een andere kleurtoon te geven. Instagram is verreweg de bekendste app, maar er zijn ook zeker andere goede filterapps te downloaden, zoals VSCO, Snapseed en Unum.

#4.Bestellen via CEWE bestelapps

Uiteindelijk is het zonde als je niks met jouw mooie vakantiefoto’s doet. Daarom is een bestelapp, waarmee je al vanaf je vakantieadres je fotoproducten kunt bestellen, wel zo handig. Bij CEWE hebben we twee apps voor je ontwikkeld, waarmee je eenvoudig via smartphone of tablet je producten bestelt: de CEWE photoworld app en de CEWE Pure app. De CEWE Photoworld app is eigenlijk de ‘normale’ CEWE bestelsoftware, beschikbaar gemaakt in een app. Hierdoor kun je veel fotoproducten bestellen. Denk aan vakantiekaartjes, fotoboeken of andere unieke fotoproducten. In de app zijn zelfs nog functies ingebouwd om kleine bewerkingen door te voeren. CEWE Pure is een no-nonsense app met als doel om het ontwikkelen van een fotoboek voor jou super makkelijk te maken. In drie eenvoudige stappen ontwikkel je een compleet fotoboekje van jouw reis.

Succes met het maken, selecteren, bewerken en bestellen!