Foto-exposities zijn een goede manier om een middagje te ontspannen. Verwonder je over prachtige fotografische kunstwerken, bekijk historische foto’s of aanschouw juist hedendaagse taferelen vastgelegd met het fototoestel. Daar komt bij dat een bezoekje aan een expositie niet alleen heel ontspannend werkt, maar ook nog eens dé bewezen manier om je eigen fotografie skills naar een hoger niveau te tillen. Wil je een expositie bezoeken? Overweeg dan zeker onderstaande exposities!

Afrikafotografie, Ravels- tot 29 september 2019

Prijswinnend fotografe Ingrid Vekemans stelt haar wildlife fotografie uit Afrika tentoon in gemeenschapscentrum de Wouwer te Ravels. Ook heeft ze het Belgische wildlife op de gevoelige plaat vastgelegd. Belgisch wildlife? Jazeker, vergis je niet. Ook hier is wildlife te vinden. De expositie richt zich echter meer op het Afrikaanse continent. Ingrid stelt diverse vormen van natuurfotografie tentoon, van heel veraf, maar ook dichtbij. 

Anders zijn, Brussel – tot 15 augustus 2019

Anders zijn gaat over het andere. Maar wat is anders? Vaak is anders toch minder vreemd dan we denken. Tijdens deze expositie zie je de verschillen tussen mensen. De expositie is niet bedoeld om verschillen te benadrukken, maar juist om de toenadering tot elkaar te zoeken. Alles gerelateerd aan de relatie die wij mensen met elkaar hebben. Door de expositie vervagen de verschillen en wordt de gelijkenis gezocht. Bezoek “Anders zijn” in de Espace Contretype te Brussel. 

Maan, Antwerpen – tot 6 oktober 2019

Het is bijna vijftig jaar geleden dat Neil Alden Armstrong zijn eerste voet op de maan zette. De maan is een inspirerende planeet die dichterbij staat dan je denkt. Sterker nog, met een kwalitatief hoogwaardig fototoestel kun je deze fantastische witte bol vanaf de Aarde al behoorlijk goed op de foto zetten. De tentoonstelling combineert historie met het heden en laat je verwonderen over hoe bijzonder de maan eigenlijk is. Expositie “Maan” is te zien in het fotomuseum Antwerpen. 

Moments before the flood, Kalken – tot 8 september 2019

De kustlijn heeft iets onheilspellend. Wat komt eraan op de horizon? Niemand die het weet. Fotograaf Carl de Keyzer reist voor zijn tentoonstelling eerst de Europese kusten af. Van Noord tot Zuid. Hier wordt de kwetsbaarheid van de kustlijn echt duidelijk. Een deel van de foto’s zal te zien zijn in een route in de Kalkense Meersen. Daarnaast is er ook werk te zien van 30 foto’s van uiteenlopende fotografen, door een vakjury geselecteerd als de meest indrukwekkende van alle inzendingen. Deelnemers konden hun foto met het thema ‘De kracht van het water’ insturen. Uit 532 beelden werd uiteindelijk een dertigtal foto’s geselecteerd voor de expositie in Kalken. Het startpunt is bij de Sint-Denijskerk. 

Wil je binnenkort iemand verrassen? Bijvoorbeeld omdat diegene een belangrijk jubileum viert? In dat geval is het natuurlijk een geweldig cadeau om een foto-expositie te organiseren. Verzamel verschillende foto’s uit het leven van degene die je verrast en hang ze aan de muur op de feestlocatie. Natuurlijk kun je ook een foto-expositie verzorgen wanneer er geen aanleiding voor is. Kies voor grote afdrukken zodat de bezoekers van je expositie een goed beeld krijgen van de foto’s. Heb je veel oude foto’s die je wilt digitaliseren? Na het lezen van dit blog is dat een eitje!

Veel kijkplezier!