Nu alle moeders van België hun jaarlijkse verwendag achter de rug hebben, zijn de vaders aan de beurt! Op 16 juni is het al zover. Maak vaderdag onvergetelijk met de tips van CEWE. In deze top vijf voor iedere vader wat wils!

#5 – Sportieve of actieve vader

Vaderdag is natuurlijk een echte mannendag. Verras de sportieve vader daarom met een echte mannenactiviteit. Denk hierbij aan karten, ga naar een sportwedstrijd of beoefen samen de favoriete sport van je vader! Afhankelijk van de grootte van de familie is dit laatste natuurlijk wat lastiger bij een teamsport, maar is je vader bijvoorbeeld een echte tennisfanaat? Dan wordt hij waarschijnlijk al dolgelukkig van een middagje op de baan met jou.

Tip: het kan ook leuk zijn om juist met je vader een sport te beoefenen die hij nog nooit gedaan heeft. Zo doe je ook een keer iets anders! Denk eens aan boksen, klimmen of kanoën. Bekijk voor jullie sportieve of actieve dag sowieso even deze sporttip voor het fotograferen van beweging.

#4 – Voor de bourgondische vader

Staat de naam van je vader achter het woord bourgondiër in het woordenboek? Geef hem dan een passend bourgondisch cadeau. Dit kan een cursusje barbecueën zijn zodat hij zich tot een echte grill master kan ontpoppen tot een bierproeverij in een lokale brouwerij bij jou in de buurt. Laat de bourgondiër in hem los!

Tip: leg jullie ervaring vast met je fototoestel. Leg bijvoorbeeld de rondleiding vast of maak foto’s tijdens de kookworkshop. Wil je de recepten van de kookworkshop onthouden? Maak dan een persoonlijk en uniek kookboek van deze dag!

#3 – Voor de muzikale of culturele vader

Geef je vader een concert, optreden of museumbezoek cadeau. Jij weet waarschijnlijk precies van wat voor muziek je vader houdt of wat hij interessant vindt om te bezoeken. Een kaartje is snel gekocht. Maak er een leuke middag of avond van met vooraf of na tijd een hapje eten. Wedden dat jij het hart van vaderlief steelt?

Tip: Ga je naar een muziekoptreden? Lees dan dit blog over muziek voor de ogen.

#2 – Voor de klussende vader (ook voor de man met de twee linkerhanden)

Is jouw vader een genie op het gebied van klussen en bouwen? Of denkt jouw vader dat hij geweldig kan klussen (en vind jij stiekem van niet). Geef hem dan een workshop op het gebied van klussen cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een workshop houtbewerking, tuinieren of zelfs metselen! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een cursus voor. Zoek natuurlijk wel iets uit dat een leuke uitdaging geeft. Als je vader bouwvakker is (geweest) van beroep, ziet hij natuurlijk niet zoveel lol in een muurtje metselen.

#1 – Voor de fotogenieke of fotograferende vader!

Het mag van ons natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken: de fotogenieke of fotograferende vader. Al kun je deze twee misschien beter los van elkaar zien. Want je kunt een fotoshoot doen met je vader, maar ook een fotocursus. In het eerste geval is het aan te raden om je vader eerst te trakteren op een barbier en vervolgens samen op de foto te gaan.

Laat je je vader zelf fotograferen? Dan is een fotografiecursus perfect voor hem! Kies een onderwerp uit de fotografie, zoals landschapsfoto’s of portretfoto’s en zoek een bijpassende cursus.

Wil je jouw vaderdagcadeau echt onvergetelijk maken? Zoek dan een mooie foto en geef de man des huizes een echt mannelijk cadeau. Een persoonlijk barbecueschort, een bierpul of een stoere wanddecoratie met één van de vaderdagfoto’s die je geschoten hebt: bij CEWE kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. We wensen je alvast veel plezier!