Het is de dag waarop we de belangrijkste vrouw in ons leven in het zonnetje zetten: onze moeder. Ze staat als het goed is altijd voor je klaar en ook al heb je soms een meningsverschil, je houdt (hopelijk) ontzettend veel van haar. Alhoewel moederdag soms een beetje cliché lijkt, is het toch ook wel leuk om je moeder eens goed te verwennen. Extra leuk als je typische Moederdagactiviteiten mooi op de foto zet.

Ontbijt op bed

De dag start perfect met een ontbijtje op bed. Dit is natuurlijk al een mooi moment om de eerste foto’s te schieten. Niets is lekkerder dan met de hele familie de vrouw des huizes te verrassen met een ontbijtje.

Pas wel op: vraag later wel even toestemming om de foto’s te ontwikkelen. Een slaperige moeder wil meestal niet op de voorpagina van een fotoboek verschijnen! 😉

Kook- of bakworkshop

Houdt je moeder van koken of bakken? Neem haar mee naar een workshop en ga culinair aan de slag. Zo ben je letterlijk ‘lekker samen bezig’. Maak foto’s voor, tijdens en na het koken of bakken en maak later een klein fotoboekje met de recepten en de foto’s van de dag. Op die manier heeft ze later een extra persoonlijk kookboek!

Bekijk tijdens de workshop wat goede momenten zijn om foto’s te maken en geef aan bij de workshopleider dat je van plan bent een kookboek te maken. Kleuren doen het altijd extra goed op de foto. Een gele citroen in combinatie met een rode tomaat en een groen blaadje basilicum bijvoorbeeld. 

Samen fotograferen

Heb jij het fotografie virus van je moeder geërfd? Neem je moeder dan mee op pad en ga lekker een dagje samen foto’s maken. Kies een mooi landschap uit of ga gewoon lekker wandelen in de bossen. Maak foto’s van de natuur, van elkaar of van een leuke stad waar je beide nog niet bent geweest. Leer van elkaar en inspireer elkaar met nieuwe technieken en creativiteit. Maak na afloop van de dag een gezamenlijk fotoboek van de foto’s die jullie hebben gemaakt. Zo heb je voor altijd een dierbaar kunstwerk waar jullie samen aan hebben gewerkt.

Genieten van een verwendagje

Wellicht ga je aanstaande zaterdag lekker winkelen, een dagje naar de schoonheidsspecialist of iets anders leuks doen met moeders lief. Door foto’s te maken van deze dag en ze later cadeau te doen, laat je haar optimaal genieten en nagenieten van de verwennerij.

Tip: maak wat portretfoto’s van je moeder als ze goed uitgerust is en bijvoorbeeld mooi opgemaakt is. De foto kan ze gebruiken als profielfoto voor sociale media en jij kan ‘m laten afdrukken, zodat je je moeder altijd dichtbij hebt. Vergeet niet een foto van jullie samen te maken. Lees hier tips voor goede portretfoto’s.

Fotoboek en andere leuke cadeautips

Hét perfecte en originele fotocadeau is een fotoboek van CEWE. Zoek in je archief naar mooie foto’s van nu en vroeger; van haar, van jou en van eventuele broers en zussen. Schrijf bij de foto’s van je moeder wat je zo bijzonder of mooi aan haar vindt of schrijf er passende gedichtjes bij. Zo laat je op een speciale manier merken dat je van je moeder houdt. Leuke bijkomstigheid: we rekenen tijdelijk geen verzendkosten voor de fotoboeken. Lees er hier meer over.

Liever iets anders cadeau geven? Kies dan voor een unieke portretfoto van jou en je moeder voor aan de muur. Zorg er wel voor dat het een foto is die moeders zelf ook mooi vindt, om te voorkomen dat de wanddecoratie op zolder eindigt. Of kijk eens tussen de overige fotoproducten. Hier vind je bijvoorbeeld huisnummerbordjes met mogelijkheid om een foto toe te voegen, telefooncovers of een notitieblokjes waar je een persoonlijke foto aan toe kunt voegen. Nuttig en ook nog eens super origineel natuurlijk!

Ga gewoon even op bezoek

Is je moeder niet van de poespas en zegt ze dat je ‘niets hoeft te doen voor Moederdag’? Ga dan gewoon even bij haar langs of nodig haar uit om bij je te komen eten en geef haar een herinnering cadeau, zoals een mooie foto van jullie samen in een leuk lijstje. Klein, maar fijn!

Fijne moederdag!