Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende soorten apps. Apps om je sportieve prestaties te meten, apps om van A naar B te rijden en zelfs apps om je bankzaken te regelen! Dan zijn vast ook apps voor fotografie toch? Zeker. De één nog handiger dan de andere. Hieronder vind je vijf (soorten) apps die je kunnen helpen met je fotografie.

Geen draadontspanner? Geen probleem!

De techniek staat voor niets. Tegenwoordig is een draadontspanner bijna overbodig. De meeste fototoestellen koppel je namelijk in een handomdraai met je smartphone of tablet via een app. De grotere toestelfabrikanten, zoals Nikon, Canon en Sony hebben eigenlijk allemaal al een app beschikbaar. Zet je toestel op een statief en klik via de smartphone op de fotoknop. Je smartphone geeft het signaal via WIFI aan je toestel en de foto wordt genomen. Je kunt hierdoor zelfs op een afstandje de foto maken zonder bij het toestel te staan! Bovendien zie je de foto meteen op je smartphone.

Foto klaar? Bewerken maar!

Soms wil je een foto een beetje bewerken. Misschien wil je er een filter over plaatsen, of misschien wil je de foto gewoon in het zwart-wit hebben. Een app hiervoor is dan extra handig, omdat het je net iets meer opties geeft dan de standaard bewerkingen die mogelijk zijn met je smartphone. Handig als je een foto met je fototoestel app hebt gemaakt! Overweeg eens één van deze drie apps te downloaden:

  • Snapseed – uitgebreide bewerkingsopties in een gebruiksvriendelijke app. Opties zoals belichting, filters en een functie om objecten uit het beeld te verwijderen!
  • Photoshop Express – dit is misschien wel de beste bewerkingsapp. Het is iets technischer en hierdoor wat lastiger in gebruik, maar met een beetje aandacht heb je het snel onder de knie. Deze app heeft veel opties: rode ogen verwijderen, RAW bewerking, temperatuur aanpassen en nog veel meer..
  • Posterlabs – deze app is een keer iets anders. Met de app maak je namelijk in een handomdraai een poster van je foto. Handig als je bijvoorbeeld iets wilt promoten op je werk, in je vereniging of bij je vrienden en familie! Voorzie je foto van een leuke opmaak en kaders. Of laat de poster ontwikkelen bij CEWE!

Foto verstuur apps

Je kent het wel. Je hebt een heleboel foto’s, je wilt ze delen via de mail, maar je wordt tegengehouden doordat de bestanden te veel opslag gebruiken. In dit geval heb je een aantal andere opties om je bestanden te versturen:

  • WeTransfer: helemaal handig wanneer je eenmalig een groot bestand met foto’s stuurt naar iemand. WeTransfer heeft sinds een tijdje ook een goed werkende app die je gemakkelijk installeert. Zo stuur je bestanden eenvoudig en direct naar iemands persoonlijke e-mailadres!
  • Dropbox: deze app is handig voor als je foto’s wilt verzamelen in een bepaalde map. Je maakt een map aan waar je jouw foto’s in plaatst. De map kun je vervolgens delen met anderen. De anderen kunnen jouw foto’s dan gemakkelijk aanvullen. Handig voor als meerdere mensen foto’s hebben gemaakt en je wilt deze verzamelen!
  • Google foto’s: een app waarmee dit verzamelen ook kan is Google foto’s. De app werkt maar een klein beetje anders dan Dropbox, maar het komt op hetzelfde neer. Bij Google foto’s kun je jouw foto’s nog uitgebreider categoriseren en staan de foto’s in een online (afgesloten) omgeving die je ook kunt delen met anderen.

CEWE apps

We kunnen het niet laten om even te benoemen ;-): onze CEWE apps zijn namelijk ook heel handig. Voor het ontwikkelen van fotoboeken en andere fotoproducten hebben we twee apps. Eén daarvan is de no-nonsense app CEWE Pure, waarbij je gemakkelijk een klein fotoboekje maakt van je foto’s. Het is gemakkelijk en supersnel en een fotoboekje maak je in slechts drie stappen. De iets uitgebreidere app ‘CEWE Photoworld’ is een afgeslankte versie van de normale software die je kunt downloaden op je pc. Deze app is waarschijnlijk de meest uitgebreide foto-ontwikkel app ter wereld. Je kunt er namelijk van alles mee ontwikkelen: fotoboeken, wanddecoraties en zelfs kaartjes!

Wat ons betreft gaat deze ontwikkeling van apps zo door. We vinden ze namelijk super handig en wie weet wat voor apps er nog bijkomen!