Communie, ook wel lentefeest, is ieder jaar een belangrijke gebeurtenis. Een gebeurtenis die je natuurlijk volop fotografeert, zodat je later fijn kunt terugkijken op deze feestelijke dag. CEWE geeft tips voor een onvergetelijk feest.


Uitnodigen van familie en geliefden

Om zeker te weten dat iedereen kan en de datum van communie vrijhoudt, is het verstandig om op tijd te beginnen met uitnodigen. Het uitnodigen van je familie, vrienden en geliefden is al een feestje op zich. Met een uitnodiging van CEWE, weet je bijna zeker dat ze komen. Ontwerp helemaal zelf een kaartje met een eigen foto via onze software. Hier kun je gebruikmaken van vele leuke en speciale communie ontwerpen en opmaken. Voorzie je kaart met een lettertype dat jij en je zoon of dochter mooi vinden, verzin een leuke tekst en je kaart is klaar voor verzenden!

Meer tips over de uitnodiging en de foto? Klik dan hier.

Foto’s maken op de dag

De hele dag staat in het teken van de communie. Fotografeer daarom vanaf het begin tot het eind; de dag geeft genoeg inspiratie voor goede foto’s. Denk alleen al aan de sierlijke kleding van de kinderen. Ook is dit de dag bij uitstek om wat mooie portretfoto’s te maken. Helemaal leuk is een groepsfoto van iedereen die communie doet.

Herinneringen en bedankjes

Het lentefeest of de communie is een bijzonder moment waar je nog lang van wilt nagenieten; een dag om nooit te vergeten. Generatie op generatie wordt er al communie gedaan. Zelfs opa en oma hebben misschien nog foto’s van de dag dat zij communie deden. Lees hieronder welke leuke producten perfect als herinnering of als bedankje dienst kunnen doen.

Fotoboekje van de communie

Ontwerp een creatief fotoboekje om deze prachtige dag tot een blijvende herinnering te maken. Makkelijk om zo even uit de kast te pakken en na te genieten van het lentefeest. Met de software van CEWE ontwerp je bovendien in een mum van tijd een fotoboekje.

Tip: maak je de foto’s deze dag met een smartphone? Of heb je een slim fototoestel waarmee je de foto’s gemakkelijk overzet naar je smartphone of tablet? Probeer dan eens CEWE Pure. Dit is een no nonsense app waarbij je in een handomdraai een leuk fotoboekje maakt.

Herinneringen aan de muur

Heb je een geweldige foto gemaakt? Eentje waar je echt trots op bent? Dan is een wanddecoratie echt op zijn plek. Daarmee kun je dagelijks even terug kijken op deze speciale gebeurtenis.

Fotobedankjes of -cadeaus

Of je nu de gasten wilt bedanken die aanwezig waren bij de communie van je kind of juist een cadeautje wilt geven aan de kinderen die communie doen: met een gepersonaliseerd cadeautje of bedankje ben je bij CEWE aan het juiste adres. Kijk eens bij de fotoproducten, zoals een knuffel met persoonlijke foto, een drinkbeker of persoonlijke speelkaarten.

Uiteindelijk bedank je jouw gasten natuurlijk het beste met een bedankkaartje! Gelukkig bestel je die ook eenvoudig bij CEWE. De bedankkaart kun je vooraf al maken, zodat je de kaarten direct kunt meegeven na afloop van de communie. Naast een kaart, kun je ook een kaars met de naam van je zoon of dochter en de datum van communie aan de bezoekers meegeven. Perforeer een gaatje in de bedankkaart en bind ‘m met behulp van een lintje aan een kaars; zo maak je het bedankje persoonlijk. Tip: maak de bedankkaart in dezelfde stijl als de uitnodiging, zodat de kaarten goed bij elkaar passen.

Doet jouw kind of een ander dierbaar persoon in je omgeving binnenkort communie? We wensen je heel veel plezier!