Het jaar 2018 hebben we voorgoed achter ons gelaten. Dit is geen probleem, want met een jaarboek van jouw eigen foto’s kijk je in 2019 en daarna op een leuke manier terug op 2018. Deel het jaar in per maand en voorzie je fotoboek van een mooie opmaak. Lees hieronder hoe je in vier stappen een fotoboek ontwerpt.

Jaarboek 2018

Ontwerp jouw jaarboek in vier stappen

Stap 1: voorbereiding

Het maken van een jaarboek kost even wat tijd. Zorg daarom dat je een morgentje, middagje of avondje vrij plant om een mooi jaarboek te ontwerpen. Je ontwerpt je jaarboek het handigste met de bestelsoftware van CEWE. Als je deze al een keer gedownload hebt, open je dit programma vanaf je computer. Voordat je begint met het ontwerpen van je fotoboek, is het aan te raden om je jaarboekfoto’s alvast klaar te zetten.

Stap 2: kies je soort jaarboek

Het ontwerpen van jouw persoonlijke jaarboek begint bij het uitzoeken van een formaat-, papier- en kaftkeuze. Hiermee geef je de gewenste kwaliteit en grootte van je jaarboek aan. Wil je wel veel foto’s kwijt, zonder dat het een enorm fotoboek wordt? Kies dan voor een medium fotoboek en breid het aantal pagina’s uit in plaats van het formaat. Hierdoor krijg je een handig leesbaar formaat met veel pagina’s.

Speciale kortingsactie! Wist je dat je 50% korting krijgt op een fotokalender wanneer je nu een jaarboek bestelt? Wees er snel bij, want deze actie is nog geldig tot en met 31 januari 2019!

Stap 3: Ontwerp je jaarboek

Je kunt ervoor kiezen om je fotoboek helemaal zelf in te delen. Dit kost iets meer tijd, maar je hebt wel de vrijheid om elke pagina zo in te delen zoals je zelf wilt. Kies je voor de fotoboek-assistent? Dan deelt de fotoboek-assistent de foto’s zelf in. Je kunt vervolgens zelf bepalen hoe de foto’s op de pagina’s komen.

Tip: deel je fotoboek in seizoenen in. Dit doe je door de foto’s per seizoen een titelblad te geven. Voeg vervolgens de foto’s van het seizoen achter het titelblad toe. Ga zo door tot het hele boek gevuld is.

Stap 4: Controleer je boek

Het is belangrijk om je fotoboek goed te controleren. Neem je fotoboek daarom pagina voor pagina door met de voorbeeldfunctie in onze software. Dit doe je door op F11 te drukken of door op het symbooltje met de vier pijltjes te klikken. Hiermee open je de leesmodus en blader je gemakkelijk door je fotoboek.

Helemaal tevreden over het fotoboek? Bestellen maar!

Verwerk een top 10 van 2018 in je boek

Heb jij een top 10 mooiste momenten van 2018? Dan is het extra leuk om deze top tien van je mooiste foto’s uit 2018 in je jaarboek te verwerken.. Zoek de mooiste foto’s uit en geef iedere foto een nummer variërend van 10 tot 1. Verwerk de foto’s als een collage op twee pagina’s of geef iedere top tien foto een aparte pagina.

Maak voor elk jaar een jaarboek

Maak er een gewoonte van om ieder jaar een jaarboek te maken. Op deze manier zorg je dat je een mooi overzicht verzamelt van ieder jaar. Voorzie de ruggen van je fotoboek van een titel met een jaaraanduiding, bijvoorbeeld: “Jaarboek 2018”. Op deze manier orden je de boeken op een goede manier. Heb je nog foto’s van voorgaande jaren die je nog niet hebt ontwikkeld? Dan kun je natuurlijk alsnog een fotoboek maken van deze jaren. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit te doen voor meerdere voorgaande jaren. In dit geval deel je het boek in meerdere hoofdstukken in met voor ieder jaar een apart hoofdstuk.  

Succes met het ontwerpen van jouw jaarboek!