De mogelijkheden in onze software zijn eindeloos. We richten ons vaak op wat je allemaal kan met bijvoorbeeld cliparts, kaders of teksten in je fotoboek, maar de omslag van je  fotoboek is natuurlijk net zo belangrijk. Deze keer gaan we aan de slag met lakopdrukken op je omslag. Mede dankzij deze speciale lakopdrukken is de fotoservice van CEWE in de prijzen gevallen.

In vijf stappen naar een sierlijke lakopdruk

Een fotoboek ontwerpen werkt het makkelijkst met de CEWE bestelsoftware. Download deze eerst voordat je jouw kerstfotoboek ontwerpt. Zoals eerder aangegeven gaan we de tips & tricks die we normaal op het binnenwerk van het fotoboek toepassen nu gebruiken voor de omslag. We gaan hiervoor werken in meerdere lagen. Zoek een foto uit die voor jou echt de kerstsfeer samenvat en plaats die op je omslag. Sleep de foto zo groot mogelijk zodat de hele omslag bedekt is. Kies vervolgens een sjabloon wat goed bij je foto past.

Door het gebruik van deze kerstsjabloon worden de kerstbellen en cadeaus goed zichtbaar. Zoek bij “ACHTERGRONDEN” een leuke achtergrond en plaats die nu “onder” de foto. Je zal zien dat het beeld van je omslag direct verandert. Experimenteer met sjablonen en achtergronden tot je iets gevonden hebt wat helemaal bij je fotoboek past.

Om je fotoboek echt een kerstsfeer mee te geven hebben wij nog een gouden tip. Ga aan de slag met lakeffecten. Het is in de software van CEWE mogelijk om letters of cliparts op de omslag van je fotoboek een goud, zilver of lakeffect mee te geven.  Perfect om jouw kerstfotoboek helemaal af te maken. Dit is alleen mogelijk bij fotoboeken met een hardcover. Natuurlijk kunnen letters in lak of goud/zilver opdruk dan niet ontbreken.

Tip: kijk via de knop ‘MEER’ bij sjablonen en kaders eens op de server van CEWE voor de nieuwste sjablonen.

 

Stap 1: Sleep de foto over je omslag. Sleep de foto zo groot mogelijk en kies een sjabloon wat goed bij je foto past.

 

Stap 2: In dit voorbeeld hebben we voor kerstballen, kerstbellen en cadeaus gekozen.

Stap 3: In de volgende stap kies je een achtergrond. Deze achtergrond plaats je onder de foto.

 

Stap 4: Experimenteer met sjablonen en achtergronden tot je iets gevonden hebt wat helemaal bij je fotoboek past.

Stap 5: Voeg als laatste nog gouden lakopdrukken toe aan de titel van je fotoboek en je Kerstfotoboek is helemaal klaar.