Laten we het even hebben over de goede voornemens voor 2019. Heb jij ze al? Want dé vraag voor nieuwjaarsdag en kort daarna is: wat zijn jouw goede voornemens? Ongeacht of je fan bent van deze ‘traditie’, is het niet verkeerd om alvast na te denken over jouw fotoplannen in 2019. Daarom vind je hieronder vier goede fotoplannen, of beter gezegd; voornemens om het nieuwe fotojaar mee te beginnen!

Voornemen #1 – Breng je fotografie naar een hoger niveau

Grote kans dat jij al aardig goed wat mooie foto’s kunt maken. Toch kan een beetje bijscholing nooit kwaad, toch? Daarom is het verstandig om je fotografie naar een hoger niveau te tillen. Neem een cursus, lees, kijk en luister naar tips en trics van fotografen en experimenteer! Je ziet het echt terug in de foto’s als je een keer iets anders probeert. Stel de instellingen bijvoorbeeld wat vaker handmatig in en ontdek wat het doet met je foto’s. 

Tip: volg de fotografieblogs van CEWE voor nuttige fotografietips!

Voornemen #2 – Ga er dagjes op uit met je toestel

Een jaar-, maand-, of weekplanning: we besteden meestal veel tijd aan de planning van ons werk, thuissituatie of van andere belangrijke zaken. Denk ook aan jezelf. Het is heerlijk om er een dag tussenuit te gaan puur voor het fotograferen van interessante plekken. Blok in het begin van het jaar een of meerdere dagen voor het maken van echt mooie foto’s, bijvoorbeeld iedere maand of ieder kwartaal een dag. Houd deze dag ook echt voor het fotograferen en ga er lekker op uit. Wil je een variëteit aan foto’s maken? Bedenk dan van te voren welke plekken, mensen of dingen je wilt fotograferen en werk ze uit in een fotoplan. Liever niet zo gestructureerd aan de slag? Trek er dan gewoon lekker op uit en laat je verrassen door datgene wat je tegenkomt. Doordat je jezelf volledig op de fotografie focust en even geen andere dingen aan je hoofd hebt, ga je zien dat je foto’s een stuk beter worden. Jij bent op deze dag(en) de baas over de tijd én je toestel!

Voornemen #3 – Fotografeer eens iets anders

Ben je goed in portretfotografie en neig je hierdoor iedere keer weer naar het fotograferen van mensen? Ga dan bijvoorbeeld eens voor landschapsfotografie. Of houd het dichterbij en fotografeer met een macrolens een mooie plant of bloem. Wil je helemaal niet afstappen van portretfoto’s? Fotografeer dan eens je huisdier, zoals je hond of kat. Door eens iets anders te fotograferen worden je foto’s veelzijdiger en interessanter. Bovendien word je even uit je comfortzone gehaald en leer je ook iets over het fotograferen van andere landschappen of onderwerpen. Het spreekwoord luidt immers niet voor niets: “verandering van spijs doet eten!”

Voornemen #4 – Doe ook eens iets met je mobiele foto’s

Onze smartphones staan vaak vol met allerlei foto’s. Veelal zijn deze foto’s even snel gemaakt, en daarom minder de moeite waard om te ontwikkelen. Aan de andere kant heb je een smartphone vaak ook snel bij de hand op het moment dat er iets onverwachts gebeurt. Daarom is de kans groot dat er ook tal van foto’s op je smartphone staan, die wel degelijk de moeite van het ontwikkelen waard zijn. Kijk zelf maar eens in je huidige foto’s. Grote kans dat er een aantal leuke foto’s tussen staan.

Hoe je jouw foto’s vervolgens kunt ontwikkelen? Simpel. CEWE heeft hier twee apps voor. Eentje waarbij je bijna alle opties hebt die je van je bestelsoftware op je pc gewend bent en eentje waarmee je in een paar simpele stappen een eenvoudig, maar volwaardig fotoboekje bestelt. Bestel je kleine fotoboekje met de CEWE Pure app gemakkelijk Android en Apple of kies voor de uitgebreide CEWE photoworld app voor Apple of Android.

Of je nu wel of geen goede voornemens hebt, CEWE is er in 2019 ook weer om jou te ondersteunen bij het maken van mooie foto’s. Bovendien helpen we je graag weer met je favoriete fotoproducten!