We zijn al hard op weg naar de kerstdagen. Kerst betekent lekker eten. Dit is dé dag waarop je jouw kookkunsten kan laten zien en vooral laten proeven. Alles klopt: een goede menuopbouw met een lekkere wijn die bij de gangen past, maar ook een mooi aangeklede tafel! Misschien ben je zelfs al aan het proefkoken voor kerst. Bij (hoogstwaarschijnlijk) het meest uitgebreide diner van het jaar, hoort natuurlijk een mooie menukaart. Lees hieronder hoe je deze eenvoudig ontwerpt via CEWE.

Menu- en wijntips

Menutips

Een menu is van oudsher opgebouwd van licht naar zwaarder eten. Doordat de smaken elkaar niet overheersen, blijven complexe smaken aanwezig. Als je zou starten met zware kost verlies je niet alleen de eetlust, maar loop je ook het risico dat je voorgerecht de rest van het menu overheerst. Zorg dat je iets vooraf hebt om de smaaklust op te wekken. Dit kan iets bitters zijn, zoals een aperitief. Je krijgt dan meer zin in het eten. Wil je jouw gasten écht verwennen? Zorg dan voor een klein hapje vooraf (amuse). Houd de porties klein tijdens kerst. Zo voorkom je dat je na twee gangen al helemaal vol zit.

Wijntips

Ben je nog op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinatie? Op internet is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Zoek bijvoorbeeld eens op jouw hoofdgerecht + wijnadvies en je krijgt vaak al goede tips. Daarnaast zijn er ook speciale wijnwijzers te vinden, waarbij je aangeeft wat het gerecht is dat je gaat maken, waarna je een tip ontvangt voor een bijpassende wijn. Je kunt het natuurlijk ook gewoon even bij je lokale slijterij vragen! In de winter mogen de wijntjes best wat zwaarder, krachtiger en kruidiger zijn. Zorg er wel voor dat de wijn het eten niet overheerst. De wijn moet bij het eten passen: heb je vettig eten (bijvoorbeeld een lekkere kippenpoot?), zorg dan voor een vettige wijn. Een frisse salade met rauwe groente vooraf? Zorg voor een goede droge wijn.

Menu klaar? Bestel dan je menukaart voor op tafel!

Menukaart

Met de menukaarten van CEWE weet je zeker dat je de tafel sierlijk dekt. Ontwerp een kaart die past bij je tafeldekking. Gebruik je veel rode kleuren? Bestel dan een menukaart met veel rood erin of laat ‘m juist opvallen door de kaart neutraal te houden. Daarnaast kies je eenvoudig uit diverse designs en layouts om je kaart extra mooi te maken.

Tip: Ben je van plan om kerstkaarten te sturen? Nodig je gasten uit via deze kaart of ontwerp een bijpassende uitnodiging.

Tafelkaart

De tafelkaart is extra persoonlijk. De tafelkaart geeft namelijk de mogelijkheid om op iedere kaart een andere tekst te plaatsen. Voorzie de kaarten met de namen van de gasten of geef een persoonlijke boodschap aan je gasten. De rest van de kaart blijft gewoon hetzelfde, maar de tekst op de voorkant is voor iedere gast verschillend.

Tip: bekijk ook de fotografietips voor het kerstdiner om je optimaal voor te bereiden op de kerstfoto’s.

Op zoek naar inspiratie voor de kerstdagen? CEWE helpt je om alvast wat cadeau-inspiratie op te doen. Geef bijvoorbeeld een persoonlijk fotoboek cadeau. Dan krijg je van ons een sierlijke geschenkbox eromheen!

Succes met het voorbereiden van je kerstdiner(s)!