CEWE is met 24 vestigingen inmiddels uitgegroeid tot de grootste foto finisher van Europa. In 1961 is alles begonnen in het Duitse plaatsje Oldenburg. H.C. Heinz Neumüller begon daar met een miniwinkeltje voor fotoproducten. Lees in dit blog hoe en waarom CEWE uitgroeide tot de grootste foto finisher van Europa.

Het ontstaan

Oprichter Heinz was een gepassioneerd fotograaf en maakte van zijn hobby zijn werk. In 1949 trouwde hij met de dochter van een fotospeciaalzaak eigenaar Carl Wöltje. Heinz ging aan de slag bij zijn schoonouders en richtte binnen dit bedrijf CEWE op. De naam CEWE is afkomstig van de twee eerste letters van Carl Wöltje zijn naam; C.W.. Het bedrijf maakte diverse fotoproducten in Oldenburg. Al snel breidde het bedrijf uit met meerdere vestigingen in Duitsland en werd het tien jaar na oprichting internationaal door een locatie te openen in Nederland. Ook was de fusie met het Duitse United Color een stap naar de groei van het bedrijf. Daarna ging het snel en werd CEWE in Europa de grootste leverancier van foto finishing producten zoals je vandaag de dag in het assortiment vindt.

CEWE nu en in de toekomst

Op het moment produceert CEWE op elf locaties binnen Europa. De kwaliteit wordt keer op keer bevestigd door de vele prijzen. Zo wonnen we in zowel 2017 als 2018 de TIPA award voor beste fotoservice ter wereld! Dat is natuurlijk een behoorlijke eer. We leggen de lat voor; we willen ieder jaar de beste blijven.

Wist je dat we in één jaar zoveel foto’s ontwikkelen dat we, als je al deze prints naast elkaar zou leggen, tien keer rond de aarde kan gaan? Als je zoveel prints afdrukt is het belangrijk dat je op een duurzame manier te werk gaat. CEWE gebruikt daarom enkel FSC goedgekeurde materialen voor de productie. Daarnaast zorgen we er ook voor dat ons transport zo min mogelijk impact op het milieu heeft. Doordat we gebruikmaken van het ‘Lean and Green’ programma zorgen we voor een reductie in de CO2-uitstoot door transport. Dit initiatief realiseert namelijk minder lege vrachtwagens en daardoor minder uitstoot. Daarnaast hebben we ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen hoog in het vaandel. Door de circa 3.300 medewerkers tevreden te houden, maar ook door ons in te zetten voor SOS kinderdorpen.

Innovatie als motor

CEWE heeft altijd voorop gelopen in fototechniek. Zo waren we, tijdens de overgang van de zwart-wit foto naar kleurenfoto’s, volop bezig met innoveren in onze laboratoria. Nog steeds innoveren we continu en proberen we voorop te lopen met vernieuwende producten en technieken. Zoals je je misschien voor kunt stellen vraagt de huidige wereld van smartphone fotografie en internet om een geheel andere aanpak. Door middel van gebruiksvriendelijke CEWE bestelsoftware zorgen we ervoor dat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Ook de mobiele ontwikkeling hoort hier natuurlijk bij. Via de smartphone CEWE producten bestellen is inmiddels super eenvoudig geworden en de ontwerpmogelijkheden zijn al bijna net zo breed als die op de computer.

Innovatie in de digitale revolutie doet CEWE op een uitgebreide manier. Zo vinden we het ook belangrijk om de normale ontwikkeling van de producten niet uit het oog te verliezen. We blijven bij CEWE dan ook continu innoveren op het gebied van fotokwaliteit. Ook vernieuwen we ons productportfolio voortdurend. Onlangs voegden we bijvoorbeeld de CEWE Hexxa’s aan het productportfolio toe.

Kortom; we zorgen er continu voor we jou als klant het beste van dienst kunnen zijn en dat we de beste fotoservice ter wereld blijven!